Helyszin: A-38-as autópálya parkoló, Németország, Lipcsétől nyugatra, Ford F-MAX kabin.
Világít a nap, odakinn +5, idebenn +23 fok van.
Lélekben készülődöm a munka ünnepére, közben gondolataim röpködésén át, egy dicodes dani mini, dwarv mtl fl 22+es kombóból előállított ry69-es gőzön keresztül ki-kitekintve a kék égre végleg megérett bennem véleményem.
Ez a vélemény teljességgel szubjektív.
Véleményem szerint és számomra a legjobb kazán a Dwarv mtl. Minden tiszteletem a más márkákat favorizálók felé állítom ezt.
Mire a Dwarvnál megállapodtam, próbáltam Taifunt, Kayfunt, Aspire-t és még tucatnyi egyéb hardvert.
Legutóbb, javarészt itteni inspirálásra, beszereztem egy By-ka v9-et. Nos, a Dwarv, nálam, ezt is veri. Nem nagyon, de annyira mégis, hogy nem került be a mindennapi használatban tartott három szettembe. Dobozban pihentetem. Nehezebb, jóval, mint a kedvenceim, körülményesebb a töltése, nem egyszerübb, könnyebb a tekerése-vattázása, ízre sem több, talán gőzt többet lehet kicsikarni belőle. Mivel a Dwarvjaim, néhány user error-tól eltekintve, sosem folynak meg, így ezen irányban nem tettem összehasonlítást.
Az is igaz, a By-ka csak klón, de kiváló minőségnek tartom és nem hiszem, hogy egy eredeti annyival jobb lenne, hogy felülírhatná a véleményem.
Szóval, a Dwarv a Király!
Tiszteletben tartom a véleményed, mindenkinek más. Egy megállapításod nem értem, miszerint körülményesebb a v9 töltése mint a dvarw-é? Lehet félreértem és a dvarwra írtad?!
Én többször nekifutottam a dvarwnak, de nem bírt megragadni, viszont a v9 meg kedvenc lett, jó gőz, jó íz, ja meg szép. Mondjuk a dvarw sem csúnya, ezért is küzdöttem vele, engem spec nem zavar az alsó töltés. Még egy SE-n gondolkodom, de nem, akkor modot is vennem kéne.
Azért a klóné nem olyan egyszerű, pont annyival rosszabbak a menetek, hogy agyfaszt lehet tőle kapni. Ez az egy, amiben jobb az eredeti, hogy sokkal precizebb, könnyű szétszedni.
Van valami a dvarwban igen, és nekem se volt gondom az alsó töltéssel, de azt azért nem gondolom, hogy egyszerűbb lenne tölteni mint a v9-et
Oké, a klónt nem tudom milyen
Az SE klónt is ezért utáltam, állandóan birkozni kellett a topcappel, nehezen jött le.
Azt hiszem írhatom,mindkét kazánból van klónom és eredetim is.
Előnye mindkettőnek van számomra.(3-5 ml )
A by-kát könnyebb tölteni még menet közben is autóban () persze a törpét is megoldom
Ízben jobb a fehérorosz,th ban a magyar törpe.
De ez csak az én véleményem,ami lehet hogy nem is számít
Ja,és mindkettő szép
A klónt abból sem próbáltam, nekem az úgy ahogy van, valamiért nem jött be.
Viszont most kaptam próbára egy pio 1.5-öt és első tekerés, negyedik töltés után is határozottan tetszik
Ja a dvarban ami még fura, az hogy, hangos, legalább is a többihez képest. Meg mindig pattog és durrog, ezt nem bírtam megtekerni úgy, hogy ne csinálja.
Főleg ha nem használtam, az első slukk sokkszor egy durr volt, a bykák nem csinálták soha.
Nekem csak akkor nem csinálta, ha tele tömtem vattával
Dvarwnal az első lövés mindig a levegőbe ment figyelmeztető lövés
Megint írnom kell :nekem megyen föttögés nélkül is
Lehet többször próbálkoztam
A piok mindig is jók voltak ízben, viszont az 1.0-ban konkrétan zéró th volt.
Biztos user error, de a bykát se építem másképp, azt nem csinálja.
Akkor lehet az 1.5 már más ebben, de amennyi th kell nekem, azt jobban adja mint a v9
De nem akarok venni úttörőt
3mg-os levesnél thról beszélni.
Ha megnyugtat, én már semmit nem akartam venni
Épp ma gondolkodtam,alig várom az elsejét mert onnantól nem akarok venni,erre tessékma még csak 30.van
Ja és tank nem folyt nálam annyit, mint a dvarw…szóval elég kényes a vattázásra, de én is elég kényes vagyok rá…azért 1 évet lehúztam only dvarw.