Sziasztok!
A szükség törvényt bont!
Az Azhad Virginia dohány aromák ízesítésére tapasztalatok szerint melyik aromacsalád lenne a legalkalmasabb?
Bolondítanám, mert sok van az amúgy selymes, de jellegtelen Virginiát, gyümikkel.
A Super Aromas, esetleg jobb választás a Capella vagy az Inawera?
Barack, erdei és sárkánygyümölcsök, epret, aszalt szilvát, banánt, mogyorót és pisztáciát, Jamaica Rum, Whisky az elképzelésem.
A rokonlelkeknek lejön, hogy a piacról eltünt K.Flavour ízeket próbálnám, esetleg reprodukálni…
Bár vicces, de nem kapod meg a megoldást ikont…
A bepárásodott piros szemüvegű főszereplőt lehet, hogy, de engem nem…
Egyébként a szőke nő banán bontása közelebb áll hozzám…
Pedig @Tyutyika -nak igaza van
Hétvégén kóstoltam alábbiból a 10ml-es minta keverésem, nekem nagyon bejön (és a szokásos eset, már sehol nem találok ilyet, még longfill-ben sem)
Bár az is igaz, a Bahama Cavendish dohányt használ, azaz nem minden jó mindennel. Ha karakteresebb, erősebb a dohány, akkor szerintem jól illik hozzá az édesebb, lágyabb gyümölcs.
A Virginia viszont lágyabb, édesebb, lightosabb “vizes szalma” ízű dohány, nem vagyok biztos benne hogy egyáltalán jó keverni bármivel. Vagy esetleg pici Burley/Latakia mellé és valami karakteresebb vagy savasabb gyümit, pl. feketeribizli, sárgabarack vagy rum. De csak nagyon-nagyon keveset, nehogy domináljon vagy elnyomja a dohányt.
És csak találgatok, lehet hülyeségeket is beszélek
Érdemben talán @Tivadar_Szocs tud neked segíteni
Én személy szerint a sárkány gyümölcs kivételével az összes ízt eltudom képzelni jónak a Virginia melett kísérőnek ,hogy megmaradjon a Virginia lágy dohány íze
Hát én meg némi Latakiát tettem bele, aztán egész kellemes dohány lett utána amúgy meg akár karamellt, sós karamellt is elbírhat.
(Nem tudom hogy mit szeretsz, szóval így nehezebb…)
Gyümölcsben mondhatnék sárgadinnyét is, eper, citrom, banán, mangó…
Dohányos izekben egy nagy nulla vagyok . Feketeribizlit szerintem ne rakjál bele, mivel nagyon karakteres íz. Valami lágyabb gyümölcs jobban passzolna hozzá. A Rum is jó lehet, csak óvatosan vele . Esetleg ha lenne a tarsolyodban kígyó gyümölcs, arra még én is kíváncsi lennék.
A virginiának ilyen szalmaszerű íze van. Viszont pl. vaníliát nem javaslok vele, mert kutyán elviszik egymást. Úgy tudtam elszívni 2 ml-t ebből, hogy közben ütlegeltem magam
Esetleg áfonya, szeder, mandarin vagy körte (pici rummal)?
(nem egyszerre, csak sorolom a tippeket )
Flavourart-ból a mandarint és körtét próbáltam eddig szólóban, szerintem nagyon jó, minőségi és finom aromák, jók lehetnek mixek teszteléséhez.
Pl. a körte szerintem u.az mint ami az Azhad Rum&Pera-ban van (mindkettő olasz gyártó), legalábbis így éreztem
Párunknak szerintem király, másoknak meg abszolút nem jön be. Egy füstös, füstön szárított valódi cigis, hamutálas jellegű dohány. Nekem meghatározó volt, hogy létezik, segített átállni. Nem csak szólóban van, hanem cigisebb jellegű kivonatok egyik összetevőjeként (Blendfeel, Azhads néhány húzósabb íze).
Amúgy persze hogy hülyéskedek vele néha, ki nem hagynám képzeld el vattacukorral vagy eperrel
Burbun vanília, rum , szivar .
Whisky , kv , szivar .
Rum , mazsola , szivar .
Szivar lehet kentucky , cubano , dibalo , caro .
Csokival nem az igazi ha nem sötét dohány .
Gyümi mellé kel valami. Kis laza ami emeli a dohány lágyságát és nem hadja elvadulni a gyümit pl kókusz , guava de 0,5 % .