A pod rendszer előrelépés vagy inkább visszalépés?

Sziasztok :waving_hand:

Ti mit gondoltok? A podok előrelépésnek vagy inkább visszalépésnek számítanak?

Én úgy érzem, hogy technológiai szempontból egyértelműen fejlődést hoztak: egyszerűbbek, megbízhatóbbak és sokak számára könnyebbé tették a dohányzásról való áttérést.

Ugyanakkor hobbi, testreszabhatóság és önállóság szempontjából néha úgy érzem, inkább visszalépést jelentenek.

Persze ez nem zárja ki, hogy bármikor, ha esetleg jobban elkezd érdeklődni akkor váltson komolyabb, összetettebb készülékre. Szerintem a podok szinte teljesen átvették a klasszikus értelemben vett starter kitek szerepét és backup készüléknek is jó lehet.

Ti melyik oldalra billentek, és miért?

5 kedvelés

Ha nem lett volna pod másfél éve, amikor elkezdtem a gőzölést, lehet, hogy nem álltam volna át és maradok a ciginél. Kezdőként annyi újdonság van, hogy elveszik az ember a dolgok sűrűjében. Nem csak az egész vape-elést kell megtanulnia, hanem az a rengeteg ízvariáció (amit hogy próbálsz ki, ha Magyarországon nem kapható…), a sokféle verzió (longfill, nicsalt, stb.) is jól megkavarja az embert. Még így is, hogy kaptam segítséget a boltban (azóta is hálás vagyok a srácnak, hogy fél órát magyarázott a dologról - és ő ajánlotta a Nexlimet), minden második nap fel akartam adni a dologot és visszatérni a cigihez.

Szerintem a podok nem csak az átállást könnyítik meg, mert ha őszinte akarok lenni, az én technika órán szerzett “képességeimmel” nem tudom, milyen förmedvényeket tekernék magamnak…

Amúgy a “testreszabhatóság és önállóság”-on kívül ízben jelent valami különbséget a saját gyártás?

9 kedvelés

Hali!
Természetesen van különbség, de ezt csak akkor tapasztalja valaki, ha vegyesen használja a pod-os és saját tekerésű RTA-kat. Meg még azért az sem árt, ha kb. megegyeznek a beállítások, pl. ohm, watt, stb.
:saluting_face: :face_in_clouds:

5 kedvelés

Tizen x eve kezdtem , palcika e-cigi, tekeros, ego, halmizer, stb…, aztan mod-ok tankok sokasaga. Nagyon szerettem az atszokas mellett hobby is lett belole.Sokmindent kiprobaltam, aztan evekre leragadtam a dvarw-oknal, majd ahogy a fejlodott a technologia, nyilvan kiprobaltam a pod rendszereket is. Utobbi 4-5 evben mar teljes mertekben megfogtak az egyszerusegukkel. A tekeres is megmaradt mert jo erzes neha nosztalgiabol elokapni es megtekerni valamelyik tankot, de mar csak tenyleg a nosztalgia faktor miatt szedem elo,megtekerem elvezem majd szepen elmosom oket, es ujabb par honapig pihentetem oket. A kenyelem amit a pod rendszer adott nekem, igazabol nem esztetikai es nem elvezeti, inkabb ido-t sporol nekem. Porlaszto be, liquid feltolt, es szivom, egy-egy porlasztoval elvagyok 2-3 hetig, csak a juice-t toltogetem. A sajat keveresrol nem mondtam le, es remelem nem is kell lemondanom, bar egyre nehezebben jutok mar hozza az alapanyagokhoz, foleg nic, es aroma. Az eldobhato pod-okat En sem preferalom, nem csak a benne levo anyagok megbizhatosagat tekintve, de a kornyezetvedelmi szempontok miatt sem. Persze erre is ki lehetne talalni valami ertelmes konstrukciot, pld mint az uveg betetdij, vagy hasonlo. Valamint szabalyozott keretek kozott , bevizsgalt termekek forgalomba hozatala, gyujto helyek kialakitasa stb.. ha ilyen korulmenyek kozott lehetne forgalmazni az eldobhato podokat akkor nem zavarna egyaltalan, hogy leteznek, sot orvendetesnek talalom , mert ha barki is emiatt szokik le a hagyomanyos dohanytermekrol , akkor mar lepett egy szintet az egeszsege erdekeben, legyen az pod vagy tekeros. Szoval en orulok neki hogy vannak ilyen termekek, nalunk sajnos legalisan nem kaphato, a dohanylobbi miatt. De azt gondolom ha a Philip Morrisnal majd atuti az ingerkuszobot az hogy az illegalis termekek foldbe dongolik az iqos-t, akkor Ok lesznek az elsok akik forgalmazni fogjak. Addig amig ez nem tortenik meg addig blokkolni fogjak ahogy eddig. Nagyon sokat invesztaltak Mo-n az iqos-ba 2019-ben es europaban nalunk fut a legnagyobbat. De mar latszik a feny az alagut vegen, mert erosen visszaesett a ceg forgalma nem csak a vagott dohany esetben, hanem a heviteses termekek eseteben is, igy elobb-utobb lepni kenyszerulnek majd, es ez igy van jol.

7 kedvelés

Inkább az RTA, saját építés van preferálva nálam.
Kicsit talán úgy érzi az ember, hogy:“na, megint megoldottam egy “problémát”, kipróbáltam valamit és lám, milyen kiváló-esetleg nem kiváló-lett az eredménye és most már ezt a képességet is magaménak tudhatom”
Komfort érzetben viszont mi sem egyszerűbb, mint kicserélem a pod fejet és gyí.
A feleségem pl. el sem tudja képzelni, hogy Ő valaha is építgessen magának RTA-t,(főleg, hogy mindig megcsináltatná velem) teljesen elégedett a Luxe XR Max nyújtotta kényelemmel. Kipróbálta az én konfigjaimat is vape szempontjából, de valamiért nem az ő világa.
:saluting_face: :face_in_clouds: :thinking:

8 kedvelés