A nagy magyar e-cigi helyzet 2012-től napjainkig

én úgy tudom/olvastam novemberben, hogy 300ml EUn belül a cipelhető mennyiség…nic tartalomára nincs szabály külön.
Csakis feladott poggyászban mert máskép nem is szabad ekkora tételt egyéb folyadék tiltás miatt. Kézipoggyászba én csak az uútra való 30ml-t tettem…persze be is tették valami speckó vizsgáló gépbe, de átment a teszten…ergo nem robban :grimacing:

4 kedvelés

A CBD is ízesítésnek minősül ezért ugyanazok vonatkoznak rá.
Ami magára az olajra vonatkozik viszont az, ha a THC tartalma 0,2% alatt van akkor lehet. Amúgy meg kozmetikumként lehet forgalmazni itthon, tehát még kapható maga a CBD olaj. Nem szabad feltüntetni a csomagoláson, hogy gyógyhatása van, ebbe most annyira nem akarok bele menni, de a miértjének köze van a gyógyszeriparhoz. Ez amit írtam a törvényes út ugyebár. Arról, hogy a webshop ahonnan rendelni szeretnéd mit ír majd rá a dobozra az jó kérdés. Ha úgy engedik útnak mint “CBD liquid” akkor a liquid szó miatt rizikós. Persze attól függ ki fogja szállítani és honnan. Ha EU-ból jön akkor nagyobb az esély rá, hogy megkapod, ha Kínából akkor azt postán kapod ahol a NAV-osok meg figyelik a csomagokat. Kínából amúgy sem éri meg ilyeneket rendelni, az EU-s pl francia sokkal jobb.

7 kedvelés

Egy újabb minőségi írás! :smiling_face_with_three_hearts: Itthon egyébként katasztrófális a helyzet, anno a vízipipát is tűzzel vassal kergették, vegül nem maradt más, csak a selejtes áru a traffikban. Én nagyon remélem, hogy egyszer lesz változás a vape-el kapcsolatban. Hátha … bár …

6 kedvelés