A hideg vízbe mártás tökéletesen működik, látványosabb mint a vízsugár alá tartás . Mindkettő hatékony. Ezt megénekeltük egy poszt alatt már. Én is onnan nyúltam az ötletet.
Én sem vagyok egy fotogén típus, szóval én sem fogok róla videót készíteni, de ez nekem nagyon bevált “módszer,” nem is kísérleteztem mással, mert így jól működik.
Nekem vizezés nélkül is lepereg András ! Szerintem az csak egy plusz munka vele. !
Én izzitok, és bedugom a csap alá. Vagy rakok új tekerést, mivel kevés tank marad nálam sokáig (1-2 hónapnál tovább).
Lehet nálatok a vizezés miatt nem bírja sokáig egy huzal az iramot !
Nálam szokták bírni, ha nem lépnek le hamarabb.
Igen elő szokott fordulni, némi vatta benne marad nálam is olykor.
Igen, igy szoktam mindig, szép huzal, friss vatta, csak ezt már az első épités után tapasztaltam a dvarwban. El is szontyolodtam, úgy vártam ezt a tankot, es nézhetem benne a megsárgult likvidet.
Igen, 70vg/30 pg alappal öntöm az snv-t, nulla nik, jelen esetben 0.7 ohm és 14 watt.
Igy már szinte tuti, hogy a vg a ludas. Ha 50/50-nel öntöm fel, akkor már pg többlet lesz a vége, nem lesz túlizesitett?
Esetleg ha egy snv-t túl soknak, “vastagnak”, nagyon izesnek érzek, pg-vel higitsam inkább?
Kéz csókolom ! Jó reggelt Edina !
Igen , egyik probléma hozza a másikat, idáig bele sem gondoltam , hogy ilyen probléma is fel fog merülni, viszont , ha túl ízes marad a PG. kiegyenlítés után , akkor már bármennyi 50/50 el lehet hígítani , csak ugye macera. Nem lesz amúgy probléma rendes huzallal nem fog besárgulni a leves ez biztos ! A 14 wattot soha nem szoktam elérni, ha kokszos a huzal akkor is maximum 9 watt. Ez is szerepet játszhat a besárgulásban !
Jó reggelt Attila!
A 9 wattot használatra, vagy a tisztitásra érted?
0.7 Ohmhoz mekkora watt az ajánlatos ss316 huzalnál használatra?
Mindenképp a használatra, és ez nálam a maximum érték ! Tisztításkor 5-5.5 wattot használok. Én a 9-10 watt környékére lejönnék mindenképp és onnan lehet finomítani amit megkíván ! Sajnos ugye hideg is van a vatta 70/30 as levest nem úgy veszi be mint az 50/50 est meg ugye a magas watt és már össze is adódik. Az SS huzal igen gyorsan hevül szóval nem kell neki sok kakaó !
Csak a lakásban használom.
Akkor lemegyek 10 wattra, hátha beválik
Azt gondoltam a 0.7 Ohm megkivánja a többet.
Gondolom a kifújt gőz kevesebb lesz, bár igy sem sok.
Mondjuk én dl felhasználó vagyok, hosszú slukkokkal, rengeteg gőzhöz szoktam.
De szerettem volna egy igazi mtl kazánt a reggeli kávézásokhoz, ezer évig cigiztem, ezzel tudom imitálni legjobban.
Egy kis poddal ugyanez a szitu, azt hurcolom magammal
És érdekes, azt több hónapja használom, ugyanaz a huzal van benne, amit a srác berakott nekem amikor megvettem. Igaz, abban mindig gyümölcsös likvid van, szintén 70/30 aránnyal.
Igen azért nem lesz akkora gőze mint egy DL kazánnak, de ha belejössz az MTL vonalba itt is lehet nagy gőzöket kicsikarni, persze ahhoz már afc csere kell , meg huzal módosítás. A VG többletnek akkor van nagy jelentősége, ha például melegről hidegbe kimegy az ember és megsűrűsödik a lekvid, már nem is akarja a vatta bevenni a levest.
Ma pont aktuálissá vált a vatta csere, ezért csináltam képeket is.
Vatta csere előtt:
Majd pedig izzitás, és zuhany után ugyanaz a tekerés:
Az alany egy kylin mini v2, huzal: ni80 26x2+36 clapton. Ez a mostani már nem az első izzitás+zuhany, majd vattázás kombója volt a tekerésnek.
Okés ! Látom már ! Ezt a hatos vezér huzalt azért ne hasonlítsuk egy 0.25 ös cérnához, ezt persze hogy nem égeted el !
(Ezt csak viccnek szántam) A lényeg szép tiszta lett !
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.