18650 akkuk beszerzése - kissé tudományosabban (szőrszálhasogatóbban?)

Sziasztok! Először is köszönöm a befogadást!

Itt még újoncként, azonban már gyakorló vaperként szeretnék segítséget kérni, hogy nagy áramleadású (20-25 A), márkás 18650 akksit (Sony VTC5A, Samsung 25R - mivel azt tapasztaltam, hogy még az LG HG4 sárga akksija sem éri el a két említett típus tartósságát) honnan lehet beszerezni olyan állapotban, hogy megérkezéskor az akksik közel a névleges feszültséget hozzák, ha megmérjük? Ezt azért kérdezem, mert amikor itthonról rendeltem, a megérkezett 25R akksik csak 3-3,5 V-ot tudtak, azaz félig le voltak merülve, ha az ólomsavas akksiknál érvényes sarokszámokat ezekre alkalmazom (ami ugyebár egyetlen akksinak sem tesz jót, azaz valószínűleg régóta álltak raktáron). Amikor még Kínából, a megboldogult Fasttechtől rendeltem, azok az akksik hozták a névleges feszültséget megérkezéskor.

Köszi a segítséget előre is!:slightly_smiling_face:

4 kedvelés

Szia!
Bemész a boltba és viszed a multimétert.

9 kedvelés

Szia!
Nekem eddig még semelyik bolt sem küldött teljesen feltöltött akkumulátorokat.

9 kedvelés

De terheletlenül nem igazán érdemes mérni, az becsapós.

6 kedvelés

Szia @Feri2 Üdv a Vaperinán! :hugs:

Én kétféleképp értelmezem az általad leírtakat:

1. Azt szeretnéd, hogyha kibontod a megérkezett akkukat, akkor ne kb. 60%-on legyenek? Mert erre nem sok esély van, mivel úgy kell tárolni.

…vagy…

1. Eleve rossz akkut kaptál és feltöltés után sem tudja a max feszültséget? Én az intercell-ről szoktam rendelni, azok fullra töltve érkeznek és mind 4.1-4.2 volton áll, de ahogy nézem az oldalt most nagyon le vannak fogyva, de ott van még a sportlampa.hu, bár ott most nem néztem körül, de ismerősi körben jók a tapasztalatok.
10 kedvelés

Csak azt tudnám minek ezt méregetni .. :face_with_peeking_eye:

5 kedvelés

Köszi a tippet! Már csak az hiányzik, hogy melyik boltba menjek be Magyarországon?

4 kedvelés

Mert subohm tankot használok, és az rendesen megterheli az akkukat. Ha már eleve egy lepusztultat kapok, az a fele időt bírja élettartamban, mint egy tényleg friss akku.

3 kedvelés

Köszönöm szépen a válaszod! :slight_smile:

Úgy látom, de valaki nyugodtan megcáfolhat, ha nem így van, hogy valószínűleg valamelyik importőr bevásárol egy jó adag akkut, leteríti velük az országot, és ezek itthon nem úgy kopnak, mint külföldön, és a raktárakban porosodnak jó ideig, és bizony lemerülnek. Utána már hiába töltöd fel, nem fog tudni a napi használatban sem annyit, mint a tényleg friss akku, és az élettartama is jócskán lerövidül. Sajnos, megtapasztaltam.

Az intercellel teszek egy próbát :slight_smile:

3 kedvelés

Pedig hidd el, létezik ilyen, csak nem errefelé. A kínai Fasttech neve úgy látszik, senkinek nem jelent már semmit, feltételezem, hogy a forgalmuk javát az amerikai vevők adták, ahol teljesen más szinten áll a vape használata, így náluk volt forgási sebessége a termékeknek, és tényleg tudták az onnan jött akkuk a névleges üresjárati feszültséget. Valószínűleg a nagyobb nyugati vape boltok is tudnák ezt, csak épp a jogszabályok miatt bennünket eleve lapátra tesznek a lakhelyünk okán.

3 kedvelés

Ebben annyi igazságod van szerintem, hogy közvetlenül töltés után becsapós. Ha azonban a töltés után napok vagy hetek telnek el, és még mindig a névleges feszültséget adja az akku, akkor az tényleg friss, új akku.

1 kedvelés

Van néhány megbízható online bolt, itthoni (akár fizikai üzlettel) és külföldi, én alábbiakat tudom ajánlani ahonnan már rendeltem. Megbízhatón értsd: meg is kapom a terméket és nem hamisított, “fake” akksikkal üzletel. Illetve márkában még a Molicelt tudom javasolni.

Én sem kaptam még sohasem 3.7V vagy magasabb névleges fesz. akksit, ill. ahogy már @Vaperina_Kinga írta, Li-ion akksikat hosszabb tárolást feltételezve nem töltjük 100%-ra (ahogy a gyártó sem). És nyilván évek alatt veszít egy keveset a töltése.

Ha már jobban utána akarsz nézni milyen akksit kaptál, a gyártási date code talán többet mond, guglizni kell mert gyártótól függ a formátuma (ha egyáltalán rányomtatják), pl. Molicel esetén elég könnyen le lehet olvasni. De egy 2-3 éve gyártott akksi sem jelenti hogy sz@r lesz, új Li-ion akksik úgyis csak 2-3 feltöltési-merülési ciklus után érik el a teljes kapacitásukat. De szerintem a legfontosabb hogy ne hamisított akksit vegyél.

https://www.nkon.nl/en/

7 kedvelés

Köszönöm szépen a tippeket! Teljesen igazad van, ami a hamisított/újrahasznosított akksik miatti aggódást illeti. Amikor azt látjuk, hogy a Sony akksit a kínai weboldalak 800-1000 forintért adják, miközben nyugaton, ha jól emlékszem min. 10 euró darabja, akkor jogos a félelem, különösen, ha elolvassuk a kommenteket, ahol arról számolnak be, hogy az akku alja meg van nyomódva, láthatóan már használva volt valamilyen ketyerében korábban stb.

1 kedvelés

Szia Feri .

Én nemrég kezdtem,de úgy vagyok vele ha van pénz majomra,legyen banánra is.

Ha gyengének érzem az akkujaimat akkor cserélem,nem várom meg hogy a 4200-ból kétezret tudjon mert az már nem az igazi.

Zsolti kolléga leírta a tutikat,ezeket csak rendelés megérkezés után tudod meg mennyit tud az akku.

7 kedvelés

Szia .

Méregetni teljesen felesleges én a molicellt tudom ajánlani.

Április óta van nyúzva egy geekwape T200ba.Nincs velük gond.Nekem a stubby aiomba a 21700 verziója van.Nincs velük gond.X idő után ha letolja a gatyát javítási mód csere.

8 kedvelés

Szia, Zoli!

Attól tartok, félreértettél. Ez nem igazán arról szól, hogy olcsóbban megússza az ember a dolgot, hanem hogy ne kelljen annyi akkut magával hordani, ha elmegy otthonról, mint a mexikói haramiák töltényt a vállukon keresztbe vetett hevederekben. Próbáltam annak idején Xtart is, egyszer, aztán soha többet.

Én 0,15 ohmos kazánt használok Eleaf ello duro tankban, és noha nem tolom neki, de az áramfelvétel akkor is minimum 10A. Ezt a gagyi akksik nem nagyon kedvelik. Ami még hihető kapacitás, az a Samsung 3500 mAh-s akkuja, de az már nem ecigihez való, hanem kisebb áramfelvételhez. Minden hasonló vagy magasabb kapacitás csak parasztvakítás. A nagy márkáknál ilyen számokat nem is látsz. Bocs, nem akartalak kioktatni. És hogy ez miért fontos? Láttam olyan fényképet, hogy egy akksi felrobbant vapeelés közben, és csupa vér volt a mosdókagyló és környéke.

Igen, sajnos, tényleg csak az van jó eséllyel, hogy az ember próbálkozik, és reméli, hogy valamelyik weboldalról azt kapja, amit szeretne. :slight_smile:

3 kedvelés

Szia Feri!

Felesleges próbálkozni. Hallgass azokra akik a témában profik.

Én Mooch-ra hallgatok. Ő tudja mire van szükségünk vapereknek.

Fontos, hogy naprakészek legyünk és a legújabb termékeket használjuk. Sony VTC5A, Samsung 25R akkukat el kell felejteni mert van jobb, újabb és ezeket a termékeket hamisítják.

16 kedvelés

7-8 év alatt cseréltem pár akkut :blush:

Ha szak-boltból veszel,ott adnak számlát,és ott tudsz reklamálni ha esetleg felrobban amit ÉN kizártnak vélek.

Robbant már fel valakinek a MAG közül ? Vagy csak mi szerencsések vagyunk ? :blush:

Pl.ma,4000mAh samsung 40T tipusú 21700 akku,Dicodes moddal sacc15 ml fogyasztással mtl,18 w,23 boost,hajnalban vettem le a töltőről 2400 körül mért az Xstar töltő full feltöltve,de még most is 3.6 v-on áll.

Én nem aggódom az Asgardom alatt lévő dupla 18650 vtc6 3000mAh akkuk miatt sem 85 watton pörgetve,lehet hihetetlen de annak annyi kraft kell :blush:

7 kedvelés

Szia, Gergő!

Köszi a táblázatot és az ajánlást. Ezek után elgondolkozom a Molicellen. :slight_smile:

8 kedvelés

Ez egy biztos forrás.
Brutál mennyiségben adnak el akkut EU szerte.
Itt nem kapsz raktárban porosodót. Minden eredeti, friss és az árak is nagyon rendben vannak.
Buy Batteries and Chargers at NKON

7 kedvelés