đŸ‡«đŸ‡· The French vape market is in danger – and with it the future of European vapers!

Az nem egy kis szám
. :roll_eyes: (Már forintban se rossz :roll_eyes:)

6 Likes

Megy szép lassan :slightly_smiling_face:

10 Likes

Közel 70 milliĂłan Ă©lnek abban az orszĂĄgban szĂłval ha tippelnem kĂ©ne ez elĂ©g kevĂ©s. Én mondjuk mĂ©g olyan peticiĂłt nem lĂĄttam aminek bĂĄrmi következmĂ©nye lett volna de a remĂ©ny hal meg utoljĂĄra!

8 Likes

Én is kevĂ©snek tartom ezt a 100K+ alĂĄĂ­rĂĄst, ahhoz kĂ©pest ahĂĄnyan vape-elnek! :sad_but_relieved_face:

8 Likes

OdaĂĄt szeretnek tĂŒntetni . Majd bele ĂĄlnak a kormĂĄnyba . Mint pl a benzin , alkohol, cigi, nyugdĂ­j miatt. MindnĂ©l baromi nagy tĂŒntetĂ©sek voltak . Most is a megszorĂ­tĂĄsok vĂ©get volt 10 napja . Így hogy munkahelyek fognak megszĂŒnni a 23. cikkek miatt tovĂĄbbra is sok lesz a zavargĂĄs. FƑleg ha szakszervezetek is bele ĂĄllnak.

8 Likes

Nincs szĂł tĂŒntetĂ©srƑl amennyire Ă©n tudom.

6 Likes

Alåírva, plusz ment egy kis donate, håtha több emberhez eljut.

Egy próbåt mindenképp megér.

12 Likes

EgyenlƑre ezzel kapcsolatban. Pontos szĂĄmok nincsenek csak hozzĂĄ vetƑleges szĂĄmok 3000 munkahely, 3500 bolt , 20000 munkĂĄs . De ezek csak alap szĂĄmok :person_shrugging:. Úgy nĂ©zzĂŒk ennek mĂ©g vonzat szĂĄma bƑven. Alapanyag gyĂĄrtĂłk , kifejezetten alap aroma gyĂĄrtĂłk, logisztikai rĂ©szek. 60-75000 embernek kiterjeszthetƑ leĂ©pĂ­tĂ©s.

10 nap rĂ©szemrƑl elĂ­rĂĄs .

Így tekintve elkĂ©pzelhetƑ ,hogy lesz tovĂĄbra is.

FranciaorszĂĄg orszĂĄgszerte jelentƑs zavargĂĄsokkal Ă©s összecsapĂĄsokkal szembesĂŒlt csĂŒtörtökön, amikor szĂĄzezrek vonultak utcĂĄra az Ășj megszorĂ­tĂł intĂ©zkedĂ©sek ellen tiltakozva – Ă­rja az Euronews. A kezdetben bĂ©kĂ©s demonstrĂĄciĂłk PĂĄrizs utcĂĄin erƑszakos összetƱzĂ©sekbe torkolltak a rendƑrsĂ©g Ă©s a tĂŒntetƑk között, miközben az orszĂĄg mĂĄs rĂ©szein is jelentƑs fennakadĂĄsok voltak tapasztalhatĂłk.

10 Likes

Sajnos igen, mindig a nagy halak Ășsznak elƑl.

6 Likes

Üdv mindenkinek. Aláírva.

11 Likes

Egy érdekes blog arról, miért ilyen kevesen írtåk alå a petíciót. :backhand_index_pointing_down:

5 Likes

Van benne bƑven igazság . :expressionless_face:

4 Likes

Remek Ă­rĂĄs .. sajnos ez a magyar vĂ©per vagy inkĂĄbb e cigeratta tĂĄrsadalom pontos kivonata 
 Pontosan itt vaperinĂĄn is ezt tapasztaljuk 
vagyunk vagy 20-30 an ? A KisebbsĂ©g vagyunk akik Ă©lvezik a GƑzöket..

9 Likes

Sziasztok!

Minden tƑzsdei manipulĂĄciĂł ellehetetlenĂ­tĂ©ssel kezdƑdik, majd bevĂĄsĂĄrlĂĄssal.

Ennek vagyunk most rĂ©szesei. LassĂș, Ăłvatos a közhangulatot szondĂĄzva, de biztos lĂ©ptekkel kerĂŒl bevezetĂ©sre, nĂ©mi bĂŒntetƑ retorziĂłval fenyegetve, aprĂł törvĂ©nyi dĂłzisokba adagolva egy olyan szabĂĄlyozĂĄsi rendszert, mellyel ĂĄtlĂ©phetƑek a korĂĄbban közösen megalkotott az uniĂłs szabad gyĂĄrtĂĄsra-kereskedelemre jogosĂ­tĂł törvĂ©nyek.

Ha egy hatalom magĂĄhoz kĂ­vĂĄn venni egy ĂŒzletĂĄgat Ă©s hasonlĂł ĂĄllami monopĂłliumba terelgetni, mint a dohĂĄnytermĂ©keket, azt meg is teszi Ă©s ebbe több ezer alĂĄĂ­rĂĄs nem fogja meggĂĄtolni. Nagy ĂŒzlet Ă©s tök mindegy, hogy cigaretta vagy egyĂ©b, legyen azonos az ĂĄra Ă©s a jövedĂ©ki adĂłja.

Szerintem nagyobb rĂĄlĂĄtĂĄssal bĂ­rnak azok a nagynevƱ aromagyĂĄrtĂłk Ă©s hardvergyĂĄrtĂłk, akik jobbnak lĂĄtjĂĄk lehĂșzni a rolĂłt, vagy szĂŒneteltetik a gyĂĄrtĂĄst Ă©s törlik az eurĂłpai viszonteladĂłkat.

5 Likes

Az ĂĄllandĂł panaszkodĂĄs, hogy “nincs közössĂ©g” vagy “nincs összefogĂĄs”, könnyen önbeteljesĂ­tƑ jĂłslattĂĄ vĂĄlhat!

JĂł lenne mĂĄr most bemutatni a jövƑnket, de sajnos erre nincs lehetƑsĂ©gĂŒnk. Viszont egyet Ă­gĂ©rhetek: mi fogjuk megteremteni azt a bizonyos ĂĄttörĂ©st, ahol tĂ©nylegesen globĂĄlis KözössĂ©grƑl tudunk beszĂ©lni. :vaperina:

Ehhez elengedhetetlen, hogy ne csak passzĂ­v fogyasztĂłk legyĂŒnk, hanem aktĂ­van rĂ©szt vegyĂŒnk a közössĂ©g Ă©pĂ­tĂ©sĂ©ben Ă©s vĂ©delmĂ©ben. Nem csupĂĄn a könnyƱ hozzĂĄfĂ©rĂ©s szĂĄmĂ­t, hanem az is, hogy kĂ©pesek legyĂŒnk hatĂ©konyan kĂ©pviselni Ă©s összefogni az Ă©rdekeinket. Mert erre van szĂŒksĂ©g! :vaperina: KitartĂĄs! :flexed_biceps:

19 Likes

A véleményem az, ha mår petició-zunk, akkor a dohånyboltok sortiment-je kéne, hogy legyen a cél.

Ne csak a Vivo meg a Mellow Dew Ă©s azok Nic-jei, hiszen a nemzeti mutyiba is van kubai szivar Ă©s pĂĄr angol pipadohĂĄny is
 Nekem ez megvalĂłsĂ­thatĂłbbnak tƱnik

SzĂĄmomra elgondolkodtatĂł, hogy a környezƑ kedvezƑ ĂĄrszinten Ă©s vĂĄlasztĂ©kkal bĂ­rĂł boltokat bezĂĄrĂĄsra-tĂ©rdre kĂ©nyszerĂ­tettĂ©k, viszont van megtƱrt, bĂĄr igen magas ĂĄr kĂ©pzĂ©ssel ĂŒzemelƑ. De ez lesz a jövƑ
 DrĂĄgĂĄbb, de van Ă©s akkor legyen mĂĄn vĂĄlasztĂ©k

3 Likes

Egy hatalom, egy adĂłkat beszedƑ orszĂĄg soha nem lesz ellensĂ©ge a jövedĂ©ki adĂłval terhelt termĂ©keknek, amibƑl bevĂ©tele van. A cĂ©ljuk elĂ©rĂ©sĂ©hez vezetƑ Ășt sokak szĂĄmĂĄra fĂ©lreĂ©thetƑ az sĂșgalja, hogy van beleszĂłlĂĄsod a sorsod a kezedbe van.

A rend Ƒrei is bĂŒntetnek Ă©s pĂ©nzt szednek be, ha nincs bekötve az öved, mert “aggĂłdnak a testi Ă©ppsĂ©gedĂ©rt” ugyan ezt az aggĂłdĂł gondoskodĂĄst tapasztaljuk az egĂ©szsĂ©gĂŒgyben?

Nagyon nem mindegy, hogy Te fizetsz, vagy Te kerĂŒlsz pĂ©nzbe

3 Likes

Én azt veszem Ă©szre, hogy sokszor egy meglĂ©vƑ közössĂ©gben is csak azt hallani, hogy nincs közössĂ©g. De ez mĂĄr csak akkor hangzik el, miutĂĄn valami szĂ©tzilĂĄlta a közössĂ©geket. Ez a valami pedig a folyamatos pesszimizmus, ami pontosan ide vezet!

Szerintem nem feltĂ©tlen arra kĂ©ne koncentrĂĄlni amin nem tudunk vĂĄltoztatni, hanem arra ami elƑre visz! Vaperina errƑl szĂłl! Hogy amĂ­g itt vagyunk Ă©s egy közös hobbinak hĂłdolunk, addig ez közössĂ©g! De amint ĂĄtfordul “rettegĂ©sbe”, amire sajnos van bƑven pĂ©lda mĂĄshol, akkor egybƑl szĂ©thullnak az ĂĄlmok Ă©s megszĂŒletnek az olyan cikkek mint amilyet fentebb linkeltetek. AmibƑl hiĂĄny van, az a kitartĂĄs!

Észre kĂ©ne venni, hogy ebben Ă©lĂŒnk, ebben a közössĂ©gben ami folyamatosan halad elƑre! Sokan szĂĄmĂ­tanak rĂĄtok! Mi is szĂĄmĂ­tunk rĂĄtok!

És az sem mindegy, hogy csupĂĄn vĂĄsĂĄrol valaki, vagy hajlandĂł bekapcsolĂłdni valamelyik (akĂĄr kĂŒlföldi) közössĂ©gbe. Mert a cikkben Ă­rt 4.000.000 ember az mĂ©g nem vaper, csak vett valamit amit lehet, hogy amint kifogy mĂĄr nem is fog Ășjra tölteni

TƑlem a fentihez hasonló cikket nem fogtok olvasni, mert amíg ennyien itt vagyunk, ennyien haladunk ugyanabba az irányba addig nem szabad feladni!

You Can Do It GIF by Pudgy Penguins

20 Likes

Kedves Kinga Ă©s DonĂĄt, ezekre a gondolatokra, amiket leĂ­rtatok, most nagyon nagy szĂŒksĂ©gem volt. VĂ©gigolvasva, amit @Helomi78 PĂ©ter belikelt, nagyon elszomorodtam. MinkettƑtöknek köszönöm szĂ©pen! :hugs:

12 Likes

Sajnålom, hogy elszomorított az åltalam belinkelt blog. A célom az volt vele, hogy felhívjam vele a figyelmet, hogy a vaper közösségnek is össze kell tartania, hogy elérje céljait! Szóval semmi :sad_but_relieved_face: hanem :grin::rocket::dashing_away::dashing_away::dashing_away:!

12 Likes