🇫🇷 The French vape market is in danger – and with it the future of European vapers!

Segíts megvédeni a független vapereket – írd alá te is a petíciót a 23. cikk eltörléséért! :warning:

Franciaországban egy új törvényjavaslat készül, amely a vape termékeket a dohánytermékek közé sorolná.
Elsőre talán távolinak tűnik, de minket, magyar vapereket is közvetlenül érint.

Az a bizonyos 23. cikk több pontban is súlyosan korlátozná a vape-ipart:

• :cross_mark: Megtiltaná az online értékesítést, így több ezer webshop szűnne meg – köztük azok is, ahonnan sok magyar vaper is rendel.
  • :money_bag: Új, rendkívül magas adót vetne ki az e-liquidekre (akár 50 €/liter + ÁFA).
  • :convenience_store: Engedélykötelessé tenné a boltokat, amit bármikor visszavonhatnának.
  • :warning: Ezzel több ezer munkahely és vállalkozás kerülne veszélybe – és vele együtt a független vape-közösség is.

:speech_balloon: Miért érint ez minket is?

Magyarországon már megtapasztaltuk, mit jelent a vape és a dohány egy kalap alá vétele: bezárt boltok, szűk kínálat, hátrányba került közösségek.

Sok európai, köztük magyar vaper is francia gyártású vagy onnan származó termékeket használ.
Ha ezek a cégek megszűnnek, az készlethiányt, drágulást és választékszűkülést jelentene az egész kontinensen.

:vaperina: Vaperina kiáll a vape szabadsága mellett!

Mi magyar vaperek pontosan tudjuk, milyen következményekkel jár, ha a vapelést a dohányzással egy kalap alá veszik.
Ez a törvényjavaslat egy tollvonással azonos kategóriába sorolná a dohánytermékekkel, ezzel eltorzítva mindazt, amiért az ártalomcsökkentés évek óta küzd.

Vaperina nem gyártó, nem forgalmazó és nem politikai szereplő.
Mi egy független, közösségi platform vagyunk, ahol a cél az, hogy a vaperek hiteles információhoz jussanak, egymást segítsék, és közösen kiálljanak az ártalmcsökkentés és a választás szabadsága mellett.

A 23. cikk elleni petíciót ezért nem üzleti érdekből, hanem szolidaritásból támogatjuk, a független vaperek, a közösségek és az ártalomcsökkentés jövőjéért.

Ez nem csak gazdasági kérdés – ez a választás szabadságáról szól.

:writing_hand: Minden aláírás számít – írd alá most!

:backhand_index_pointing_right: Írd alá itt a petíciót!
Mutassuk meg együtt, hogy a vaperek világszerte összetartanak.

:flexed_biceps: Együtt megvédjük a közösségünket!

:link: Hogyan segíthetsz még?

• Oszd meg a petíció linkjét közösségi oldalakon!
  • Szólj róla más vapereknek is!
  • Hozzászólásban írd meg, ha te már aláírtad!

:date: A téma kitűzve marad, amíg a 23. cikk sorsa el nem dől.
Köszönjük, hogy te is kiállsz a közösségért – mert együtt erősebbek vagyunk.

Ez a közlemény publikusan is elérhető, regisztráció nélkül megtekinthető és megosztható bárkivel a következő linkkel: 🇫🇷 Veszélyben a francia vape-piac – és vele az európai vaperek jövője! - Vaperina

25 Likes

Megtettem! :fire:

15 Likes

Nekem is most jött a hírlevél, aláírtam, remélem segít…

14 Likes

Én is most futottam át rajta . Rendelés közben nem tünt föl.

14 Likes

Aláírtam, megosztottam. :+1:

De mintha azt írták volna, hogy jön egy visszaigazoló e-mail, amivel hitelesítem. Ez nektek mennyi idő volt? Mert én még nem kaptam meg…

Amúgy, ha figyeled, percről-percre rohamosan növekszik a szám.:crossed_fingers:

14 Likes

Aláírva,megosztva!:+1:

14 Likes

Aláírva,link megosztva.:slightly_smiling_face:

14 Likes

Szia :slightly_smiling_face:
gmail.com-os email címre, szinte azonnal jön a visszaigazoló link.
Esetleg spam mappában?:thinking:

13 Likes

Ok, elküldtem mégegyszer, másodikra megjött az e-mail, sikerült hitelesíteni. :+1:

15 Likes

Na, elvileg én is lezavartam :slightly_smiling_face:

15 Likes

Aláírtam. :face_blowing_a_kiss:

16 Likes

Sziasztok! Aláírtam még tegnap, ahogy @Helomi78 megosztotta, nem kérdés! :waving_hand:

14 Likes

Aláírva!:fire:

14 Likes

Köszönöm szépen az információt! Természetesen aláírtam.

14 Likes

Naná hogy :right_facing_fist: :left_facing_fist:

13 Likes

Ez nem kérdés :grin:

13 Likes

Vote Yes GIF

13 Likes

Aláírtam!! Megosztottam!!

12 Likes

Voting Election Day GIF by INTO ACTION

11 Likes

Aláírva.