Feleslegesebb ÚrSzuka von der Leyen-nek küldeni bármi dohánylobbiellenest mint a hazai kormánynak…de jah, maga a tény, hogy írtak mindenképp jelzi a hazai igényt
Azon kívül, hogy hazánk egy tagja is aláírta a levelet semmi köze nem lesz a magyarországi helyzethez. Túlértékelt és félrevezető cikk.
Itthon (még) nincs a vaping érdekeit kiszolgáló üzleti kör, így nincs is miért lobbizni.
Európai országokat képviselő szövetség https://eurovape.eu/
Egyébként egyetértek veled azzal kapcsolatban, hogy “ÚrSzuka von der Leyen”-nek hiába küld bár ki is egy levelet mert ő baromira nem kompetens személy. Aki érdemben tud intézkedni az Várhelyi Olivér.
Korábban már a Vaping Post szépen összefoglalta a tevékenységét.
Egyik másik szervezt nemrég reagált a “javaslatára”.
Azért,legyünk egy kicsit pozitívak,ne zárjuk ki teljesen ezt a lehetőséget sem. A remény nem sok.
Szeretnénk bízni ebben.
Csakhogy (ki tudja miért) ha az EU épp felülvizsgálni szándékozok a TPD-t, akkor én személy szerint inkább szigorításra tudok gondolni mint lazításra !
Az EU "gondolkodása"az utóbbi 5-6 évben az irracionális irányba ment mindenben !
Nehéz azt gondolni,miért most és pont ebben a témában változna ez az irány !
Reménykedjünk hogy most ebben pozitív változás is lehetséges.
…hááát,reménykedni mindig lehet !
Bár ebben az esetben kissé az is irracionális !
Ha figyelembe vesszük azokat az érdekeket ami az érintett iparágak mindent is felül írni tudó érdeke,akkor ez további magyarázatot nem is igényel !
Hiába néhány tudós,aki megmondja a tutit,régen is voltak ilyen próbálkozások,akkor sem vették figyelembe,de meglátjuk mi lesz.
Viszont
Nem gondolnám,hogy mi itt Mo-i vaperek akkora jelentőséggel és hatással bírnánk az EU-ra és annak intézkedéseire,hogy talán még figyelnek is bennünket, az azért mégis csak furcsa hogy épp akkor gondoltak a TPD felülvizsgálatára amikor mi épp a magyarországi eltúlzott logikátlan,szakmaiatlan antidemokratikus és elnyomó intézkedések ellen próbálunk valamit tenni !
Azért ezen is el lehet gondolkodni.![]()
Nem az EU dönt arról, hogy miként fog alakulni a haza vapelési helyzet hanem a Magyarország Kormánya. Félrevezető a cikk.
ddig nem az EU.döntésén alapult az ami nálunk volt,hanem a kormány döntés volt.
Amit a TPD tartalmazott az a kormányok hatáskörébe utalta azt hogyan kezeli a vape ügyét amit nálunk rendesen túltoltak !
Így nekünk itt ebben nem volt szerencsénk,nem úgy mint más tagállamokban.
Épp ezért egyenlőre nem bízok abban hogy az új kormány megszünteti a jelenlegi áldatlan állapotot,amit egy tollvonással megtehetne. Tartok tőle,hogy megvárják a TPD felülvizsgálatának eredményét,és azt fogjuk követni,legyen az jobb vagy rosszabb.
Ezért a helyedben még nem bíznék annyira a kormány pozitív változtatási szándékában amíg nem lesz döntés TPD ügyben. Kérdés az is,az mennyire lesz kötelező a tagállamokra nézve. Azon múlik minden. Már csak az a kérdés a TPD változás hozat e jobbat az eddigiekhez képest vagy nem. Sikerül e amiatt megnyugtató módon konszolidálni a vape helyzetét nálunk az érintett lobby érdekek ellenére is. Az előző kormány láthatóan nekik kedvezett.
Kíváncsi leszek a jelenlegi kormány hozzáállására.
Bocsi a duplázásért,nem értem hogy történt. ![]()
A hogy nézem amit belinkeltél,bár csak feléből harmadából fordított a forditó,nem mindent értettem a szövegből,de annyit igen, hogy az EU minden áron el akarja hitelteleníteni Várhegyi Olivért azért hogy ne tudjon hiteles maradni és beleszólni majd,ne legyen szava a döntéseknél. Ők biztos tudják miért jó ez nekik. …és ez sikerülni is fog,megvannak a módszereik erre. Ezen az alapon nem értem miért bízol abban hogy hogy ha valaki,akkor ő tehet valamit. Elméletileg igen,de hogy gyakorlatilag sikerül e az kétséges.
De úgy hallottam, a kormány egészségpolitikájának része lesz a dohányzás ártalomcsökkentése, akkor pedig nem hagyhatják ki az ecigit sem,támogatniuk kéne emberi számítás szerint ezt az alternatívát. Bízzunk inkább ebben. Hátha! Ha megszüntetnék azokat a rendeleteket ami akadálya igy szabaddá tennék az internetes rendeléseket,már az is siker lenne. Abba meg ki szólhat bele az unióból? Náluk sincsenek tiltva az ecigis rendelések. Ők csak TPD-zenek. Értem én hogy mi a gondjuk,egyenlőre bármelyik ujjukat harapják mindegyik fáj! Az egészségvédelem, a piacszabályozás és az adópolitika közötti egyensúly megtalálása ugyanis nem egyszerű technikai feladat,ez az európai integráció egyik klasszikus dilemmája. Az tény,a dohánygyárak és gyógyszergyárak nem járhatnak rosszul,és ha mondjuk ennek érdekében beáldozzák az egészségvédelmet,akkor sok jóra nem számíthatunk. A narratívát meg majd úgy alakítják ehhez hogy jól nézzen ki a köznép számára!
Sok szempontot egyensúlyba kellene hozni. Nehéz lesz azt úgy megcsinálni hogy senki se húzza a rövidebbet.Ha valaki mégis, azok mi leszünk szokás szerint,és nem a gyárak.