Vaporesso Target 200 probléma

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, hátha vki találkozott már az alábbi problémával!
Adott egy Vaporesso Target 200 mod + GeekVape Zeus subohm tank combo. Pár hónapja hajtom, de néha előfordul, hogy “felforr” a tank amikor zsebben hordom kikapcsolt állapotban. Zsebben nyomódhat a tűzgomb és hiába van button lock, az a tűzgombot nem lockolja. Azt már megfigyeltem, hogy hajlamos magától bekapcsolni teljesen random módon, legutóbb az asztalon volt amikor ezt észrevettem. Vaporesso supportnak írtam, kitérő választ kaptam. Amire gyanakodtam, hogy akksi probléma lesz (LG INR18650 HG2, Molicel INR 18650-P26A), de más akksikkal is ue volt. Az akksik kivétele után, ha visszateszem, akkor utána már nem csinálja, ezért kontakt gondra gondolok. Ha vkinek van hasonló tapasztalata, esetleg megoldása azt megköszönném!

1 kedvelés

Szia Roland!
Nekem egy régi HotCig mod csinálta ugyan ezt nem régen. Állt az asztalon, egyszer csak sercegés, rázom, nyomkodom és semmi változás. Kénytelen voltam áramtalanítani, kivenni az elemet…
Még jó, hogy láttam, hogy ott elöttem történt!
Mondom magamban, ez kész. Nincs mit vesztenem, szétszedtem, hát persze, hogy liquides volt belül.

Megtöröl, kontakt spray, két napig száradt, összeraktam, azóta jó. (Fontos, hogy jól kiszáradjon!)

ui: Nem volt elázva, nem volt konkrét megfolyás. Apránként, szép lassan folydogálhatott bele a cuccos. Gondolom, a hőség rekord sem segített…

6 kedvelés

Szia Samu!

Köszi az infót! Örülök, hogy nálad megoldódott! Nálam az 510-es csatlakozás vatta száraz, nem volt soha egy csepp likvid sem benne. Megfolyás sem volt, odafigyelek rá. Kollégám szerint lehet még szoftver gond is, firmware frissítés nincs hozzá Vaporesso oldalán. Lehet belenézek az eszközbe, hátha!

5 kedvelés

Várjuk a fejleményeket!
Mindegyikünk ebből tanul…

4 kedvelés

Nincs likvid a csatlakozó alatt az elektronikában, csak egy nagyon kevés a perem körül ami normális, amikor a tankot megtörlöm, akkor odakenem. Elhanyagolható a mennyiség. Úgyhogy passz :face_with_diagonal_mouth: Ma is egyszer megismétlődött a jelenség…

Sajnálom!

Általában ebben a műfajban a liquid okozza legtöbbször a galibát, másodsorban a bukfencek és csak harmad sorban a mechanikai elhasználódás…akku fedél, tűz gomb, laza vagy koszos 510 csatlakozó, kialakuló kontakt hibák…stb.

Az elromló elektronika és a rossz kontaktok, zárlatok hibájáért is nagy általánoságban a beázás vagy a “zsebpiszok” okolható leginkább.

Persze nincs szabály, rossz forrasztás, alultervezett áramkörök is előfordulhatnak…

Ha az elektronika gombnyomás nélkül is tüzel, ott zárva van az áramkör, pedig jól működő és elengedett tűz gombnál ez lehetetlen lenne. Ez csak a tűz gomb megkerülésével történhetett meg. Én ott kutakodnék tovább. Pl. kifújnám süritett levegővel…

(csak halkan gondolkodom)

1 kedvelés
  1. június 7-e óta van nálam, újonnan vettem, le nem esett és az első 2 hét alatt már produkálta a problémát. Emiatt nem gondolnék porra vagy megfolyás okozta zárlatra. Ezt jeleztem a supportnak, készítettem róla egy screenshootot. Ebből nekem az derül ki, hogy tudnak a problémáról és meglehet ez egy típushiba az axon chippes készülékeiknél. Persze ezt sosem fogják megmondani, nem segítene a cég hírnevén. Mindazonáltal ezt a hibát leszámítva nagyon kis kompakt 2 akksis készülék. Nagyon jó az akku ideje, egész napot nálam kibír 35W-on 0.4ohm-os porlasztóval, kb. 15 ml likvid fogy átlagosan. Lehet majd veszek még1 Target 200-at, azzal tudnám tesztelni, hogy a mostani készülék defektes vagy a zsebem képes 5 gomb nyomásra 2 mp-en belül, amiról eddig nem tudtam :smile:
2 kedvelés

Egy hónapja van nálam egy újonnan vásárolt Target 200. Esett már betonra sajnos (1 hetes sem volt ekkor :cry:). Én egy rapid szívrohamot hordtam ki, de a készüléknek azon kívül, hogy így már igencsak viseletesnek néz ki, nem lett más baja (és rajta az Ares 2 is kibírta némi esztétikai hanyatlással). Hordom zsebben, kerékpáros nyeregtáskában, hátizsákban, de eddig még nem találkoztam vele, hogy feloldott volna a button lock.

2 kedvelés

Update: Úgy sejtem megvan a hiba forrása! Pár hónapja offoltam a Smart VW-t, azóta 1x sem jelentkezett, hogy “magától” bekapcsolt volna. Úgyhogy ez vmi SW gond lesz, ahogy sejtettem eleinte. :upside_down_face:

1 kedvelés