Vaperina's future - The beginning of a new era

Szia!

Alapból az emberi megnyílvánulásra (úgy sem sikerül, minek, majd ezt is ellehetetlenítik stb) gondolatmenetre gondoltam. Sok pesszimista ember van, és direkt nem ezt a szót használtam.

Nem vitát szítani jöttem, és remélem nem is lesz az, mint ahogy anno sem volt az (aki emlékszik tudja).

Czeglédi Zoltán üzent innen Vaperina <noreply@vaperina.cc> ezt írta (időpont: 2025. aug. 22., P 18:42):

5 Likes

Köszönöm :blush:

Optimista vagyok,ha én leszek egyedül aki szívja -fújja a gőzt,akkor vállalom :joy:

Én sem vitatkozni szeretnék,hanem értelmesen beszélgetni bárkivel aki azért gőzöl mert ‘átszokott’ és nem a nagy üzletet látja benne.

A többiek tudják,az olyanra harapok :grin:

10 Likes

James Brown Dancing GIF

Happy Sunday Church GIF

5 Likes

Plusz 1, mert hogy én sem fogom letenni, az biztos. :blush:

Drogosoknak a rossz, vapeseknek a jó bármi áron! - (hasonlat)

6 Likes

Valaki drogot említett?

Drug Pentagram GIF by Luis Ricardo

6 Likes

al pacino drugs GIF

3 Likes

Rainbow Loop GIF by Toke

3 Likes

Smoke Weed GIF

Csak hogy ON maradjak :star_struck:

(Tuti citrom tart​:grin:)

3 Likes

Tripping I Feel It GIF by MOODMAN

High Af Tripping GIF by MOODMAN

3 Likes

Purpel hase, withe wido, sunshine, ak47, rainbow brokkoli az igen ritka :rofl:, strawberry jaleteria.

2 Likes

Sziasztok! :waving_hand:

A háttérben folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Vaperina tartalma minél több ember számára elérhető legyen, most pedig egy nagy lépést tettünk efelé: elindult az automatikus AI-fordítás! :speech_balloon: :sparkles:

Jelenlegi állapot

Kezdetben az AI csak angolra és magyarra fordít, és egyelőre az elmúlt ~60 nap bejegyzéseit dolgozza fel.
Ez azért van, mert a közel 400 000 bejegyzés teljes fordítása még a jelenleg legolcsóbb LLM (nagy nyelvi modell) használatával is, amely megfelelően felismeri a nyelvet és minőségibb fordítást biztosít, hatalmas költséget jelentene számunkra.

Eddig már több mint 10.000 bejegyzés kapott AI-fordítást, és ez a szám folyamatosan nő! :rocket:
Ez magában foglalja az új bejegyzések azonnali lefordítását is.

:information_source: A jövőben, ha a költségkeretünk engedi, a fordítást kiterjesztjük a régebbi bejegyzésekre is, valamint fokozatosan több nyelvre.

Mik történtek még?

:globe_with_meridians: Automatikus lokáció

Hogy mindenki a saját nyelvén találkozhasson a Vaperinával, az oldal mostantól automatikusan felismeri a látogató lokációját, és ehhez igazítja a felületet.
A tartalom nyelve abban az esetben változik, ha elérhető az adott nyelven is.

A Vaperina alapértelmezett nyelve mostantól angol, hogy ha egy fordítás hiányzik, az AI legalább angolul meg tudja jeleníteni a tartalmat, amennyibe van elérhető fordítás hozzá.

:world_map: Egyszerű nyelvválasztó

Mostantól a fejlécben elérhető egy nyelvválasztó opció is.
Itt csak azok a nyelvek jelennek meg, amelyekhez valóban elérhető fordítás (pl. bejegyzések, témák stb.).
Ezzel könnyedén átválthatsz a kívánt nyelvre.

:globe_showing_europe_africa: Manuális fordítás

A manuális fordító az egyes bejegyzéseknél található földgömb ikon :globe_with_meridians: segítségével érhető el.
Ezzel azonnal kérhetsz fordítást egy adott bejegyzésre, ha az még hiányzik.

Megtekintheted, hogy milyen nyelvekre van lefordítva, szerkesztheted a fordítást ha hibát találsz, vagy akár újat is hozzáadhatsz.

Ez jelenleg mindenki számára elérhető, de a jövőben elképzelhető, hogy bizonyos bizalmi szintekhez fogjuk kötni.

:counterclockwise_arrows_button: Fordítás ki- és bekapcsolása

A tartalom fordítását az idővonalon lévő gombbal lehet ki- vagy bekapcsolni.

Asztali nézet:

Mobil nézet:

ordítás ki- bekapcsolása mobil nézet

:writing_hand: Tartalom nyelvének kiválasztása

Bejegyzés írásakor mostantól megadható az adott tartalom eredeti nyelve is.
Ezzel az AI pontosabban tudja, milyen nyelvről kell fordítania.

:input_latin_letters: Eredeti nyelv megtekintése

Ha a bejegyzés már le lett fordítva, mostantól könnyedén megnézheted azt is, hogy milyen nyelvről történt a fordítás.

:globe_showing_europe_africa: Ország-választó

Sokan már beállítottátok, de hamarosan mindenki számára kötelezővé tesszük az ország megadását a profilján.
Ez segít, hogy a témákat ország szerint lehessen szűrni, és a bejegyzéseknél is megjelenjen, ezzel átláthatóbbá téve az oldal. :dizzy:

Ha még nem tetted meg, itt állíthatod be.

:puzzle_piece: Ismert hibák és hiányosságok

Mint minden új rendszer esetében, itt is vannak még hibák, amiket folyamatosan javítunk:

1. képek, videók és linkek előnézetének megjelenése :white_check_mark:
  2. címkék fordítása
  3. a témalista oldalon a legutóbbi hozzászólás fordítása
  4. lefordított tartalmak SEO támogatása

:heart: Köszönjük!

Köszönjük, hogy velünk tartotok! :folded_hands:
A célunk, hogy a Vaperina egy olyan, többnyelvű Közösség legyen, ahol mindenki a saját nyelvén érezheti otthon magát. :vaperina: :hugs:

:folded_hands: Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a támogatásotok.

Aki teheti kérjük támogassa Vaperina további működését és a Közösség fennmaradását, tényleg szükség van rá. :heart:

Légy Vaperina Támogató! :vaperina:

17 Likes

Great news :slightly_smiling_face:

7 Likes

Beállítottam egyelőre az USA-ra a lokalizációmat…legyenek tartalmak ott is ha így a google ezek prioritását az ottani környezetben növeli

5 Likes

Szia Zsolt :waving_hand:

Köszönöm :+1:

A SEO-t (keresőoptimalizálás) sikerült kifelejtenem az ismert hibák és hiányosságok közül. Ez még hiányos…

A beállított ország azonban nem befolyásolja, hogyan jelenik meg az oldal a Google keresőben. Az ország-választó csupán egy vizuális eszköz az oldalon belüli tartalmak szűrésére, a keresőmotorok és botok ezt nem érzékelik.

Minden lefordított téma automatikusan tartalmazni fogja a fordításokra mutató hivatkozásokat, így a keresőmotorok (például a Google) ezeket is indexelni tudják. Ez azt jelenti, hogy a beállított ország nem jelent majd prioritást, mert minden tartalom az összes elérhető nyelven elérhető lesz, és a Google ezeket a fordításokat is feltérképezi és megjeleníti.

12 Likes

Sziasztok :waving_hand:

Javítottuk a :down_arrow:

a lefordított bejegyzésekben.

13 Likes