Vaperina jövője - Egy új korszak kezdete

Sziasztok! :wave:

Nem is tudom, hol kezdjem… Rengeteget gondolkodtunk azon, mi lehet a legjobb megoldás, mert mindannyian látjuk, hogy a buborék ami körül vesz minket bármelyik pillanatban kidurranhat. A lehetőségeink egyre szűkülnek körülöttünk. Olyan érzés, mintha egy süllyedő hajón lennénk… Mindannyian ismerjük a magyar helyzetet és azt, hogy ez milyen irányba halad. Persze legtöbb helyen van probléma, de nem ekkora. Ez nemcsak minket érint, hanem az egész Közösség jövőjét veszélyezteti.

Választás előtt állunk és úgy gondoljuk, hogy ha tudunk lépni, akkor az még most időben lesz mielőtt ez a hajó teljesen elsüllyed. Megvárjuk, míg teljesen ellehetetlenül a helyzet vagy teszünk egy hatalmas lépést előre. Mi az utóbbit választottuk…

5 éve megmentettük a magyar vape közösséget és most újra ezt fogjuk tenni!

Amikor elindítottuk Vaperinát, még csak néhány tucat ember volt itt. Mostanra több mint 20.300 tag van a Közösségben, ami elképesztő! Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a magyar vape közösség megmaradjon.

De most újra lépnünk kell! Azt hiszem mindannyiunk nevében beszélhetek ha azt mondom, hogy már egy ideje azt érezzük, hogy egyre jobban szűkül a kör, szűkülnek a lehetőségeink. Erre válaszolnunk kell és nem csak válaszolnunk, de tennünk is! Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy ez fennmaradjon és a lehető legtöbb lehetőség nyíljon meg számunkra. Nem fogjuk hagyni, hogy ezt elvegyék tőlünk. Ha kell, minden évben megtesszük, amit kell, hogy fennmaradjunk. Ez az egész lehet most erősnek, túlzónak tűnik, de minden okunk megvan rá, hogy azt feltételezzük nem vagyunk biztonságban és tennünk kell azért, hogy ezt ne érezzük.

Mi úgy gondoljuk, hogy ennek egyik legjobb módja az új kapcsolatok kialakítása lesz és ezzel együtt a falak lebontása, egy új világ megismerése. Ez lehetőséget és reményt adhat a továbbiakra, az elkövetkező évekre.

Ezért Vaperinát hamarosan felhelyezzük a világ térképére!

Vaperina hamarosan egy globális vape platformmá alakul ami biztosítani fog számunkra minden lehetőséget.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

:globe_showing_europe_africa: Vaperina hamarosan közel 50 nyelven elérhető globális vape platform lesz, ahol a lehetőségeink tárháza hatalmasat bővülhet. Bár egy globális irányba mozdulunk el, de nem egy idegen világba kerülünk, hanem egy nagyobb lehetőségekkel bíró térbe lépünk át, ahol minden eddiginél erősebbé válhatunk.

Rengeteget dolgozunk ennek olyan szinten történő kivitelezésén, ami a lehető legzökkenőmentesebb átállást és használatot biztosítja.

:handshake: Nem kell idegen nyelvet beszélned ahhoz, hogy kommunikálni tudj a jövőben más országok felhasználóival. A felületet manuális, a tartalmat pedig automatikus fordítás fogja biztosítani, hogy mindenki a saját nyelvén kommunikálhasson, így elősegítve a folyamatos és zökkenőmentes beszélgetést a világ Vaperei között.

:loudspeaker: Hogyan fog működni?

Példa:

• Egy francia felhasználó francia nyelven lát mindent, ő franciául ír, amit egy olasz felhasználó olaszul fog látni.
  • Egy magyar felhasználó változatlanul magyarul lát mindent, de ugyanazt a beszélgetést egy görög felhasználó görögül látja.
  • Ha valaki szeretne angolul vagy más nyelven beszélni, könnyedén átállíthatja az oldal nyelvét.

Ezzel ténylegesen lebontjuk a határokat és egy olyan Közösséget építünk, ahol mindenki egyenlő esélyekkel vehet részt!

Tudjuk, hogy ez egy nagy lépés és most még talán elképzelhetetlen ez az egész. De ismertek minket, nem ijedünk meg a kihívásoktól és nem ismerünk lehetetlent, ha rálépünk erre az útra, akkor nemcsak hogy fennmaradunk, hanem erősebbé válunk, mint valaha!

Nagyon bízunk benne, hogy, mint ahogy Ti részünkről, úgy Mi is részetekről maximális támogatást kapunk ehhez.

Aki teheti kérjük, hogy támogassa Vaperina további működését és a Közösség fennmaradását, tényleg szükség van rá. :folded_hands:

Köszönjük! :heart: Együtt haladunk előre! :vaperina: :rocket:

36 kedvelés

Ez nem apró lépés… :slightly_smiling_face:gondolom át lett meditálva, hogy ez több előnyt hozhat, mint bajt.

10 kedvelés

Hát sok sikert annak a külföldinek aki érteni akar minket…sokszor még mi magunk sem értjük meg egymást :joy: amiből félreértések lesznek. Persze ettől még jó ötlet és van előnye annak amit terveztek csak nekünk kell figyelembe venni, hogy egyértelműbben fogalmazzunk, átvitt értelmek nélkül. Helyesírásról, ékezetek használatáról nem is beszélve.
Máskép pörög az agyunk mint a világ más részein élőknek…ez tény.
Szóval jó lenne ha emiatt nem változna az élvezhetőség. Mert ha fog akkor olyanná válhat mint a többi “multinacionális” oldal (pl Reddit)

11 kedvelés

Ez egy olyan dolog, mint anno kb a Facebookról való teljes leszakadás volt részünkről. Mindenki hülyének nézett. :sweat_smile: Átgondoltuk, megvan a terv és folyamatosan dolgozunk rajta. Csak előnyt és rengeteg lehetőséget hozhat és ahogy fent is leírtam egyre rosszabb a helyzet szóval lépni kell. Mi általában mindenki előtt lépünk mert időben felismerjük mikor kell. Ezzel a lépéssel és ilyen kivitelezéssel nem lesz gond. :slightly_smiling_face:

12 kedvelés

Nem lesz ebből gond :slightly_smiling_face:

10 kedvelés

Az fb-ről való leszakedást én is támogattam volna már akkor…csak nem tudtam akkor még, hogy léteztek :slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Ugyanakkor ha ez a működtetés finanszírozhatóságában pluszt hozhat akkor elég logikus lépésnek tűnik rászabadítani az oldalra az AI fordítóalgoritmusát.
Mert maga az oldal felépítése zseniális!!!…biztos elkunyerálnám ha totál más tematikájú fórum létrehozásán agyalnék :slightly_smiling_face:

9 kedvelés

Amikor pl elküldünk egy kötekedő finnt melegebb égtájra :slight_smile: vajon helyesen érti majd a valódi szándékunkat? :thinking: :grin:

8 kedvelés

Szerintem a félreértés már ott fog kezdődni, amikor pl. egy francia azt írja majd, hogy “bementem a sarki vape boltba, végigkóstoltam 10 aromát, nekem ez meg ez ízlett amiből vettem is, próbáljátok ki ti is”, ezt mi magyarok nem tudjuk majd hova tenni: kóstolás, bőséges kínálat, mivan?.. :joy:

Vagy mi írunk a dohány mutyiboltról, vagy honnan-hogyan lehet még trükközve rendelni külföldről mert pl. egy megyeszékhelyi mutyibolt vape kínálata kimerül néhány kezdő hardver szettben és néhány Vivo aromában, azt meg ők nem fogják érteni hogy mivan?.. :rofl:

6 kedvelés

Már megyeszékhelyen sincs vape bolt,már ami akár Debrecent is érintené.
Globálisan szinte egyik külföldi oldalakon ami hasonló mint a Vaperina,nem nagyon látok shopokat megosztva csak privátban.

10 kedvelés

Olvasok külföldi oldalakat is,persze fordítóval mert tudatlan vagyok,de én így is megértem őket.
Sok okos dolgot tanultam,láttam,tőlük is.

9 kedvelés

Én is így vagyok vele de nem 100%-ban értem és hozzá szólni érdemben úgy ,hogy ők is értsék nem hiszem hogy sikerülne.

8 kedvelés

Én nem is erre értettem.
Csak próbáltam “poénosabban” kifejezni hogy ilyen mértékű korlátozás (bocsánat, fiatalkorúak védelme… ami nyilván “tökéletesen működik”…), együttvéve ilyen ótvar kínálattal a hivatalos boltokban (dohánymutyi), egész EU-ban szerintem csak nálunk van. És ezt a helyzetet lesz fura elsőre pl. egy franciának megértenie ha olvas majd magyar topikokat.

9 kedvelés

Nem tudom milyen LLM-et használ a Vaperina, de gondolom finomhangolható, hogy tartalmilag fordítsa a szöveget ne szó szerint. Vagy például ha egy kis zászló kerülne a felhasználók neve mellé akkor egyértelműbb lenne ki-kivel és mennyi az annyi, ahogy az angol mondaná ezzel “két madarat lehetne megölni egy kővel” :slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Későn érő típus vagyok, így aztán sajnos nem is lehettem ott a :vaperina: születésekor, de örülök hogy most itt vagyok és láthatom ahogy lépésről lépésre próbáljátok tágítani a vape köré erőszakolt korlátokat immáron évek óta. Nagy tisztelet ezért! :hugs:

Nem vagyok egy rutinos on-line csevegő sem, talán már kiderült és ami leginkább eddig is itt tartott az informális cikkek mellett, az a segítő és barátságos közösség, a támogató és kedélyes légkőr, ami jellemzi az oldalt. A kedves emberek(!) és nem egy ismeretlen algoritmus. Tudom, hogy ez unikális kincs ebben a virtuális térben, ez számomra a legfontosabb és továbbra is bízom a fenttarthatóságában. :crossed_fingers:

A nyelvi akadályok nem aggasztanak, bár rém gyenge a “külföldim”, de akármerre is járok az a tapasztalatom, hogy a közös cél elérése két normális ember közt simán magamögött hagyott eddig is minden problémát és ma már a modern technika is nagy segítség lehet ebben. :flying_saucer:

Milyen egy ilyen? Remélem kiderül! A cigit is pont így tettem le. :skull: vs. :innocent: A gőz maradjon Velünk! :+1:

15 kedvelés

Én se vagyok ellene szegény @Robertino_daf -al is néha nem értjük egymást pedig Ő magyar.Végül is tesztelve van a dolog hisz Robival is sikerül aztán megbeszélni.Kiváncsi lennék ő mit mond!?

11 kedvelés

Szervusz Donát ! :slightly_smiling_face: Szervusztok !

Rendkívüli a cél, tudom, hogy Te ezt meg tudod csinálni ! :hugs: Le a kalappal !
Sajnos nekem egyből az villant be a fejembe, hogy a rengeteg web shop amiket ellehetetlenítettek , saját önös érdekek miatt, határokon átnyúló szabályozásokkal, azok az emberek megpróbálják ezt a platformot is kizárni a globális térből. Megvannak eszközeik erre, sajnos tudjuk. :thinking: Remélem nem így lesz.
Valósítsd meg a célod Donát ! Én támogatlak ebben ! :hugs:

11 kedvelés

იყიდება 3 ყუთი ძლივს ნახმარი ლიმონის Latakia სითხე, პირადი კოლექცია საქართველოს დიდ სოფლებში ან Foxpost-ში.

18 kedvelés

Izgalmasan hangzik, várom!

10 kedvelés