Tölthető elemek (AA és AAA)

Az lenne a kérdésem hogy van-e valaki aki egy kicsivel jobban vágja a témát akkumulátorok téren. Vettem 2 pack 4 db-os AA és AAA elemet és nem igazán vagyok megelégedve a látott adatokkal!
Segítséget előre is köszi!

2 kedvelés

Mi az elégedetlenség fő oka? A feszültsége kicsit alacsonyabb mindig, mint a sima elemnek. A belső ellenállás szerintem kb. Ok, de pár töltés alatt formálódik még.

6 kedvelés

Ha feltételezem, hogy már volt eredetileg is némi töltöttség az akkukban, a töltő csupán rátöltött, tehát töltő csak a plusszba rátöltött kapacitást mutatja.

Ha így van, akkor a használatban nem lesz gond és lemerített akkukba többet fog majd utántölteni…:+1:

7 kedvelés

A feszültséggel tisztába vagyok. Leginkább az ellenállás meg a rátöltött mennyiség volt a zavaró tényező.

5 kedvelés

Lehetséges. Nem próbáltam meg a grading módot most emiatt.
Mert van nekem jó pár éves Eneloop elemem, amik biztos döglöttek már. Sokáig nem voltak használva és nem tegnap lettek véve. Csak valamiért azoknak az ellenállása is kisebb mint most az újaknak. Lehet túlizgultam a dolgot. Lehet már fáradt voltam! :slight_smile:

5 kedvelés

Hamár tölthető elemek, akkor én az akkucellákkal kapcsolatban kérdeznék.
Mekkora ellenállást mérhetek pl. egy Sony US18650VTC6 újratölthető Li-Ion akkumulátor cellán?
Mi az az ellenállás intervallum ami jó? Pl. 16-17 m(ili)Ohm az jó? Ha jól olvastam le a töltőröl az értéket. :grin:

4 kedvelés

Magamnak válaszolva: Google a barátom! :smiley:

0-50 mΩ – nagy terhelhetőségű új állapotú speciális cella (jellemzően védelem nélkül)
50-150 mΩ – új állapotú normál akkumulátor (jellemzően védelmi elektronikával)
150-250 mΩ – használt állapotú cella, normál terhelésre még megfelelő
250-400 mΩ – erősen használt, gyengülő cella, gyengülő terhelhetőség
400 mΩ felett – haldokló, csere érett cella

Ja és a vaperina is a barátom, itt is megtaláltam ezt az infót, a keresőt használva! :rofl::rofl::rofl:

7 kedvelés

Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.