Sziasztok! Ma beugrottam az egyik vape shpba, mivel az asszonykámnak a tankjába kell lassan tekercset cserélni. találtam is MTL tekercset neki. De nem is ez a lényeg, hanem nekem a DL tankba is találtam tekercset, méghozzá nem is akár milyet! TITÁN tekercset! Na azt nem tudtam ott hagyni! Sokkal hamarabb eléri a hőmérsékletet mint az SS! Mondhatni szuper, csak egy kicsit fura volt kesztyűben építeni.
Talán hülye kérdés, de miért kellett kesztyűben építeni?
Mivel a titánt nem szabad leégetni, hiszen akkor szó szerint elég. Így igyekeztem a szennyezést minimalizálni.
Le tudod égetni, de nem a hagyományos módon. Vagy TC módban, 280-300 fokon, vagy nagyon óvatosan, kis wattszámmal. Látod a színén, mikor lesz jó.
Meg aztán ez is picit mérgező, ha túlizzítod, úgyhogy csak ésszel
Szerintem meg jobb, hogy nem izzította le. A kesztyű pedig nagyon jó gondolat! Nekem nem jutott volna eszembe.
Amit eddig olvastam ott mindenhol óva intettek a szárazon történő melegítéstől, nem csak a lánralobbanás miatt, hanem a különösen mérgező titán-oxid kialakulása miatt is, így nem vagyok biztos abban, hogy ez járható út.
én csak alkohollal törlöm át mondjuk az összes huzal típust.
Na ez pedig nekem nem jutott eszembe!
Így már értem! Ebből az elgondolásból teljesen érthetö. Köszönöm a választ. Én onnan közelítettem, hogy anno dolgoztam titán csövekkel, és abszolút nem voltak extrém munkavédelmi elöírások. Annyi volt az egész, hogy megdöbbentően könnyűek voltak súlyra az ss-hez vagy a “sima vas”-hoz képest, és kegyetlen volt megmunkálni hagyományos eszközökkel a keménysége miatt. Mondjuk tény, azok valamiféle ötvözetek voltak, mivel hegeszthetőek.
Nem kis meglepetésemre megtaláltam képeidet a reddit-en is.Örültem neki.
Soha nem tudhatod honnan jönnek jó ötletek! A Discordon is van egy jó oldal, ha gondolod küldök meghívót!
OK.THX.Priviben jöhet.