Ezúttal egyenesen a ThunderHead Creations-től érkezett hozzám a legújabb Tauren RDA Vortex 30! Ezt a zseniálisan kidolgozott RDA-t 3D vortex levegőzéssel látták el ami egy összesen 84 lyukkal ellátott felső levegőbeömlő rendszer, amely 2 oldalról biztosítja a tekercs hűlését. Egyszer a tekercs alatt és között halad el a levegő, másodszor pedig oldalról pontosan a tekercsre irányul a lyukakon keresztül. A 3D vortex levegőzésnek van egy érezhető légellenállása ami nem túlzó, viszont ennek köszönhetően kellemesen lágyan áramlik a levegő bármekkorára is legyen az nyitva. Ami az RDA méreteit illeti pont megfelelő a maga 30 x 29.5mm-ével. A 150g-os súlya pedig érezteti velünk, hogy minőségi anyaghasználatról van szó. Dual coil-os postless deck-et kapott, emellett pedig 2.5ml liquid kapacitással bír ami nem engedi, hogy hamar kifogyjon a vattából a liquid.
Az egyébként SS-ből készült Vortex 30 6 féle színben kapható amik az arany, ezüst-fekete, lila, matt fekete, SS és gunmetal. Ezek közül hozzám a lila érkezett ami egyébként élőben picit sötétebb, mint a képeimen. Most pedig nézzük is meg közelebbről.
THC Tauren RDA Vortex 30 élménybeszámoló
A doboz tartalma és ismerkedés az RDA-val
A doboz felszereltsége pont megfelelő és elegendő. Van itt egy sor pót tömítés, 8db pót hernyócsavar amik közül 4db imbuszos és 4db sima fejű hernyócsavar, illetve 2db Tri-Core Fused Clapton a kezdéshez. Továbbá mellékelt a gyártó kétféle imbusz csavarhúzót amiből az egyik a lefogató csavarokhoz való (1.5mm-es) a másik pedig a középérintkezőhöz ugyanis ez cserélhető BF Pin-re ami szintúgy a tartozékok része. Természetesen egy coil méretezőt is kapunk amin dedikálva van, hogy 6mm-esre kell vágnunk a lábakat, akkor lesz pont szemben a tekercs a levegőzővel. Majd itt van még egy használati utasítás és egy warranty card is.
Maga a 30mm körméretű RDA nem áll sok részből, csupán a postless deck-ből, a top cap-ből aminek tartozéka még a belső levegőző-kamra ami elvileg kivehető, csak első használat előtt nem akart kijönni a helyéről, és mindezeknek természetesen egy 810-es drip tip ül a tetején.
A Vortex 30 postless deck-je elég mély vattavájattal rendelkezik amiben elfér 2.5ml liquid. A tekercs lefogatásához kívülről a levegőző felől kell megközelítenünk a csavarokat. A tekercsek látszólag elég közel állnak majd egymáshoz, viszont lefogatva már nem tűnik úgy, csak mivel elég széles maga a deck így lesz helyünk variálni a tekercsek belső átmérőjével.
A 3D vortex levegőzéshez nem csupán a top cap-en található 84db lyuk járul hozzá hanem a deck-en található oldalirányú barázdák is. Ezeket a barázdált részeket bele kell ültetni a top cap-ben található belső-kamrába.
A komplex tervezés és egyszerűség miatt már az építésnél tartunk! Mivel szokásommá vált, hogy sosem használom el a csomagban található tekeréseket így egy-egy fejenként 0.7 Ohm-os ellenállású és 3mm-es magméretű MTL Clapton tekercset találtam beletenni amik 7 menettel rendelkeznek. Egyébként véleményem szerint a 3.5-4mm-es magátmérőjű tekercsek is simán elférnek benne. Mivel jómagam a kemény DL-t (már) nem preferálom, így egy igazán ütős RDL setupot sikerült összehoznom. A lefogatás rém egyszerű, főleg akkor, ha a THC által javasolt 6mm-esre vágjuk a tekercsek lábait. Ez a setup még pont belefér, tehát ennél csakis nagyobbat, illetve több menetszámmal ellátott tekeréseket érdemes beletenni kisebbet nem, különben el sem érik a lábak a lefogató csavarokat.
A vattázás sem nehezebb a tekerés lefogatásánál. Viszont ilyen kicsi tekeréseknél már útban lehet a vatta befűzésénél a deck-en lévő barázdált levegőztető szekció, ezért ennél hosszabb tekercsre kell törekedni ami lehet úgy is hosszú, hogy szélesebbek a menetek. Visszatérve a vattázásra, minél hosszabb annál jobb, hogy rendesen kitöltse a vattavájatot. Itt csak a borzolásra kell figyelni, hogy szépen elterüljön a mély és széles vájat alján, mert így lesz jó a léellátás. Vapefly Cotton Cloud’s-t tettem bele, ami jól teljesített, de érezhetően elbírna ennél tömörebb vattát is.
A kialakítás és a tervezés nekem nagyon bejött! Masszív, örökéletű darabnak néz ki. Ráadásul rengeteg lehetőség rejtőzik ebben az RDA-ban, amit mindenképp érdemes kicsit feszegetni. Most pedig nézzük meg picit bővebben. Jöjjön az:
Élménybeszámoló
A Vortex 30 a kialakítása miatt nagyon egyszerűre és egyben kirívóan egyedire sikeredett a 3D vortex levegőzésnek köszönhetően. A széles termete ellenére számomra mégsem tűnik olyan hatalmasnak. A top cap egyszerűen eltávolítható, bár eléggé fogják az o-gyűrűk, mégis könnyű a levétele. A drip tip nagyon kényelmes és bár rövid, de abszolút nem melegszik. Sőt, maga a top cap sem melegedett nálam, láncslukkolás után sem, ami a tökéletes hűtés védjegye. A deck oldalán lévő o-gyűrűk nem csak akkor fognak jól, ha le kell venni a top cap-et, de akkor is mikor a levegőzést állítjuk, így könnyű tekerni mégis mindig fixen a helyén marad a top cap ha már beállítottuk az optimális levegőzést. A lefogató csavarok tökéletesen fognak, bármilyen vastag huzalt képesek fixen a helyén tartani. A középérintkező cseréjekor figyelni kell nehogy kiessen a postless deck egyik fele, ugyanis azt a pin tartja a helyén. A top cap visszahelyezésénél ügyelni kell a belső-kamra kialakítására ugyanis az azon lévő mélyebb bemarás a deck-en lévő barázdált kiugró résznek a helye. A 150 gramm amit nyom a Vortex 30 önmagában nem annyira könnyű, de mivel elég alacsony (29.5mm) ezért nem válik tőle fejnehézzé a mod. Mivel ez nem egy túlmisztifikált RDA, ami miatt totálisan bele is lehet szeretni, ezért a funkcionalitása csupán ennyi lett volna. Na, haladjunk kérem! Itt már nincs több látnivaló…
Ami az élményt illeti, szerintem bravúrosan teljesít! A 2.5ml-es kapacitás hozzájárul, hogy ne érjen minket dry hit és több slukkot bírjon a vatta, mint általában. Ehhez a vattát teljesen le kell vezetni a vájat aljáig, ezért ne sajnáljuk azt a Vortex 30-tól. Az építés egyszerű, persze ehhez szükségeltetik vastag Clapton huzalt használni és ragaszkodni a gyártó által javasolt 6mm-es lábhosszúsághoz. A 6mm mindenképp ajánlott, hisz így kerül a tekercs pont a levegőzés útjába, így lesz tökéletes. Én 3mm-es magméretet alkalmaztam, de ránézésre is meg lehet állapítani, hogy hasonlóan vékony MTL Clapton huzallal, mint amilyet én is használtam, elfér benne a 3.5-4mm-es magméretű is. De véleményen szerint tökéletes a 3-as magméret, csupán valami combosabb Clapton kell bele, főleg ha kőkemény DL a cél, de természetesen RDL felhasználáshoz is tökéletesen megállja a helyét. Az általam használt MTL Clapton-nal olyan RDL élményt értem el ami félig nyitott levegőzéssel egy hibamentes light-os DL lett. A 3D vortex levegőzőrendszer pedig egyszerűen imádnivaló! A 84db lyuk és a deck-en lévő barázdák olyan selymessé varázsolják a levegőáramlást és az ízt ahogy én azt szeretem! Egyszerűen tökéletes! Azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy mivel nem kifejezetten süvít benne a levegő, hanem van érezhető légellenállás ezért van némi TH is! Persze nem túl sok, nem fogja marni a torkunkat, de abszolút érezhető amivel végre erőteljes lesz az élmény, nem csupán ízben gazdag. Ez nagy szó ugyanis erre nem minden DL RDA képes! Párakicsapódás abszolút nem jellemző, maximum a deck-en belül, de végülis annak pont ott van a helye. Az íz bár függ a setup-tól és a Watt-tól is, de azt elmondhatom, hogy az én fentebb leírt setup-om 45 Watt-on tökéletes ízeket hozott a Vortex 30-ban. A gőzképzése pedig elképesztő! Végtére is dual coil-os DL.
Végezetül pedig azt kell írjam, hogy bár én már annyira nem preferálom a DL-t ,mint pár évvel ezelőtt, de a Vortex 30-al olyan élményt kaptam a 3D vortex levegőzőrendszernek köszönhetően, hogy az RDL setup-omból ki tudtam hozni teljesen a maximumot. Minden slukk pazarrá vált egy valóban kellemes levegőzés és TH mellett! Részemről ajánlott termék a THC Tauren RDA Vortex 30 minden RDL és DL fan számára akik kedvelik a squonk-olást. Ugyanis ezt az RDA-t squonk moddal lesz igazi élmény használni!
Az RDA-t közvetlenül a gyártótól az alábbi linken tudjátok megvásárolni:
A
VAPERINA
kóddal pedig 20% kedvezményre vagytok jogosultak
Köszönöm, hogy elolvastátok! Legyen szép napotok!