Szervíz kerestetik

Sziasztok.
Budapesten van e-cigi szervíz vagy itt foglakozik valaki szerizeléssel?

Sajnálom erre nem gondoltam.
Januárban vettem egy GeekVape Wenax S3 podot.
Tegnap fel raktam tölteni (vagyis azt szeretem volna).
Nem töltödik.
Utána néztem mi lehet a probléma és akkor tudtam meg hogy a készüléket 1a/5V-vel ajánlott tölteni.
Nekem meg egy 22,5w-os töltö fejem van.
Lehet hogy melegedett töltés közben de én ezt sose figyeltem.
Ja és valamelyik nap le is ejtettem, nem magasról de betonra.
Tehát vagy ki nyirtam az aksit vagy valami elmozdult az elektronikában (gondolom).
Azért keresek szervizt hogy meg tudjam hogy meg lehet e javítani és/vagy hogy érdemes e(ár függő).
Nem szeretnék ki dobni valamit amit ennyire meg kerveltem.
Meg amugy se szeretem szórni a pénzt.

Elöre és utólag is köszönöm a segítséget.

4 kedvelés

Szia :wave:

Ezeket a kapcsolódó témákat érdemes megnézni hátha van még amelyik aktuális.

10 kedvelés

Szia!
Sokat segítene az is,hogy mihez keresel.

9 kedvelés

Szia! Ha leírod a konkrét problémát, az sokat segíthet.

7 kedvelés

Szia, szerintem kevés készülék van, amit érdemes javítani.és azok is inkább box modok a közép-felső kategóriából. Ezek egyébkén elég primkó szerkezetek, egy mini pcb, rajta 3 gomb, amit vagy köuvetlenül nyomkodsz vagy ki van vezetve egy kábellal. Szóval a hiba oka is pár lehet csak, ha board kuka, ha valami műanyag tört el benne, kuka, a forrásztás ha elenged azt lehet javítani, de vagy megbarkácsolod magadnak vagy egy javítás árából veszel 2 másikat. Sajnos ezeket nem erre tervezték.

A podok meg max 2 évig húzzák, de inkább kevesebb, azok instant kuka, szerintem roncsilás nélkül szét se lehet szedni a legtöbbet.

11 kedvelés

Az nem igazán tudta kinyírni, ha nagyobb teljesítményű töltővel töltöd, mert úgyis a pod elektronikája (a töltött készülék) szabályozza a töltés közben felvett teljesítményt és nem a töltő. A töltő csak limitálja hogy max milyen teljesítménnyel tudsz egy eszközt tölteni. Bár ha az elektronika sem csúcsminőség, akkor lehet szippantott egynél több ampert is, ami erős melegedéshez vezet, és ez valóban nem tesz jót sem a pcb-nek sem az akksinak.
Az hogy betonra esett, már inkább lehet probléma.

De ahogy előttem @Ispy már nagyon jól összefoglalta, ezeket egyszer használatos fogyó termékként tervezték. Otthon lehet barkácsolni ha van kedv, eszköz és minimális tudás (pl forrasztás, alap elektronikai ismeretek, Liion akksi veszélyes is lehet stb), én is szedtem már szét egy Ursa Nano pro2-t. De fizetős javítás tuti nem éri meg, veszel újat annyiért, Sourcemore-on most nézem kb. 6000huf + posta ktg.

Például alább láthatod egy wenax sc szétszedését (S3-ról nem találtam), nem túlbonyolított cuccok ezek.

7 kedvelés