Szeretnék vaper lenni

Szia!
Üdv itt köztünk és persze üdv a vaperek között! Tetszik vagy sem, ha belevágtál, az vagy és kész :wink:
A leírásod elég plasztikusan ecseteli a problémát, én és most egy ismerősünk is hasonló problémával küzdöttünk-küzdünk. Mindketten minimum napi 40 szál analóggal éltünk. Nem könnyű ezt elengedni, de messze nem lehetetlen.
A nikotinerősség már most is elég magas, DL “üzemmódhoz” mindenképpen. Ha jól értettem, akkor a vape mellett rágyújtasz. Azt mindenképpen kalkuláld be a halvány ízek esetére, hogy az ízlelésed és a szaglásod már egyetlen szál analógtól is jelentősen romolhat (nálam gyakorlatilag nulla volt, csak annyit éreztem, hogy édes vagy mentolos). A szervezetnek idő kell, amíg helyreállítja a “károkat”, de már egy-két analógmentes hét után is észrevehetően javulnak az ízek.
Én kezdetben sem MTL-ben sem DL-ben nem tudtam megfelelő beállításokat találni, így az a megoldás született, hogy két podfej volt használatban, egy MTL és egy DL. Az előbbi hozta a cigifeelinget, az utóbbi pedig kielégítette a megnövekedett füst- illetve gőzigényt. Én is a TH-t kerestem de nem az volt a hiba hanem az, hogy nem hozta önmagában egyik podfej sem azt, amit cigi igen, a pontosan köhögéshatárig tartó tüdőtelítődést és minden légzőszervet érintő jellegzetes feszülést-“irritációt”.
Jelenleg így működöm minden nap, egy MTL és egy DL szett jön velem melóba is.
A Solub aromákat, ahogy javasolták is, ha teheted kerüld el, kivéve a mentolt, ha szereted, akkor érdemes tartani otthon, akár önmagában akár adalékként más aromák felhúzásához, az hozni fogja amit kell.

6 kedvelés

És milyen szettet használsz jelenleg, milyen mod van a tank(ok) alatt? Számomra az sem mindegy, tudom, fene azt a kifinomult ízlésemet. :rofl: :wink:

4 kedvelés

Jó reggelt
Jelenleg amim ithon van ugye a sok sikertelenség után el adtam mindig amit vettem… amit meghagytam az most csak egy dwarv mtl 24mm egy coldsteel moddal.
Megpróbálom amit tanácsoltatok a dohányos izt s a magasabb nikotint. Irtad Viktor hogy pod fej, milyen pod az ami esetleg jó lehet. Probáltam egy vinchi x-et de akárhány porlasutot bele raktam fél nap után az összesnél a porlasztó közepén folyt a leves ki ezért ugye azt se használtam többet.

2 kedvelés

A Vinci X remek kis gép, eleve van egy sokakat elriasztó erősebb kondenzációja, gyenge szivárgása. De ha nem a gyári hibás porlasztó az oka a folyásnak, akkor a porlasztó behelyezés után még egyet rá kell tolni erőből a porira, érezhetően kattan még egyet, és akkor van helyén. Nem kell sajnálni, bírja a zsírosat :rofl:.
A Voopoo pnp és tpp porlasztókat használó tankjai elég szépen hozzák amit kell, pnp-ből ráadásul MTL is kapható.
Számomra a Vaporesso PM 80SE is megfelelt anno a célra, a cigifeelinget pedig szintén az utóbbi gyártó podstickjei adták. (Podstickkel kezdtem). (Akkor még ezek voltak újdonságok)
Az EhPro Coldsteel egy jó kis mod, a Dwarvot pedig nehéz lenne nem az ízek császárának nevezni. Akadt már most is pár jó tipp, meglesz a megoldás tutira! Ha esetleg tudsz egy összeghatárt adni a DL csoportnak (jómagam kocaDL-es vagyok), összerittyentenek pillanatok alatt egy gatyapörgetős szettet/szetteket. :rofl:

6 kedvelés

Attila hirdetésében pont az említett PnP podfejek jelentek meg a Voopoo-tól (építős RBA és poris MTL változatban egyaránt):
https://vaperina.cc/t/voopoo-mtl-pnp-rba-szett/5468

4 kedvelés

De hogy elkezdjem az ajánlást:
Voopoo Drag 2 vagy 3, Drag X, Drag X plus. Irgalmatlan mennyiségű porlasztó érhető el hozzájuk, és szerintem hozzák is azt, amire szükség lehet. Aztán a többiek kijavítanak ha szükséges. Extraként pedig más gyártók: Wotofo és Vaporesso GTX porlasztók is mehetnek a PnP tankokba.

5 kedvelés

Szia!
Az sem kizárt,hogy az a 12es nikotin mégsem 12es,nem mind1 honnan szerzed be az alaplevet,ha mar Solub aroma sokan nem tudják róla,de gyári ajánlása is 15%környéke,igaz én nem szeretem ezt a Márkát.
Sokminden fejben dől el az biztos, pl.rokonsrác(hasonlóan,mint én 2 doboz cigis volt)látta múlthéten kezebe a szettet,hazafele beugrott dohányboltba megvette az utolsó készleten lévő Vype e tank subot(nem egy nagy durranás cucc),vett hozzá nikotint,aromát,ráadásként tankba csepegtetve keverte és aznap volt az utolsó szál cigije(cigis doboz összegyűrve ment nála a kukába),2 napra rá csörgött rendeljek neki alaplevet meg aromát,megjött bekeverük,6mg/ml el elvan élvezi azóta is,ezzel csak egy pl akartam írni,hogy kezdetben nem kell drága gépekre feltétlen költeni,annyit csinál még,hogy kint dolgozik és ha vissza megy ott is vesz egy porlasztós gépet,hogy 2 ízt tudjon szívni,neki megfele ígyis.Én másik pl.az összes dohányterméket eltüntettem maga körül,hogy rá se gondoljak,de kb 1-2hét vapelés és minden rendbe jött fejbe is,ízekben is.
Kitartás!

8 kedvelés

Irgalmatlan mennyiségű infó ömlik Rád, mert mindannyian segíteni szeretnénk, nyugodtan kérdezz rá bármire amit esetleg nem elég részletesen/érthetően írtam/írtunk le!!! :wink:

5 kedvelés

Szerintem a pszichológia mindenkinél máshogy működik,lehet ezt is ki kéne tapasztalnia,mármint hogy legyen nála cigaretta,vagy nincs.Nem tudom nálam hogy működött volna.Nálam a mai napig ott van a nagy csomag dohány a munkás táskám zsebében a papírral és cigi tippel,de ugyanúgy van a kocsiban,horgász táskában ,házban ,mindenfelé.:laughing:
Szerintem ezt mindenki máshogy éli meg,pl nekem ez nem kísértés ,hanem egy lelki megnyugvás hogy van​:slightly_smiling_face:És működik lassan 4 hete

5 kedvelés

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek ezt a sok segítséget…
A keverésre vissza térve eliquid.vg vettem az alapot 70/30 s nagy átlagban 90ml alaphoz raktam hozzá a 10ml solubot lehet ez is baj volt…
Árban most jelenleg amit szánnék ecigire az olyan 25.000 forint lenne ha ez is segítség. Persze ha a coldsteel mod maradhat akkor az csak jó…

4 kedvelés

Az összeghatár mindig nagy segítség, a @dl_csoport (is) hamarosan le fog csapni a lehetőségre érzésem szerint és érkeznek majd a további ajánlások. :wink:

2 kedvelés

Az már Solub mérgezés :wink: Amennyire emlékszem rá 5- max 7%-ban kevertük a Solub cuccokat amíg használtuk őket (nem tartott sokáig, kivéve a mentolt). Az alapunk szintén eliq.vg csak épp 50/50. MTL-re DL-re egyaránt.

4 kedvelés

Szia Tibor! Üdv a Vaperinán! Solub aromával nincs semmi baj csak a sk-hu shopok nem veszik át a gyári ajánlást! Nekem működik 2-3 íz csak náluk van és nagyon jók! A 70vg-30pg-be minimum 15%-ba kell keverni de inkább fölé! 15-20% a gyári ajánlás! Azért arra figyelj DL-ben ezekkel a paraméterekkel amiket megadtál és a dohányzási szokásokat figyelembe véve nem lesz nagyon gazdaságos! Havi szinten majd 600-1000ml alap+aromával számolj! Én MTL-ben gondolkodnék helyedben egy erősebb nikotinnal mellette pedig egy gyengébb DL kiegészítésként!

6 kedvelés

Durva, 1 lityi nekem egy évig elég :sweat_smile:

Azt hiszem messzire fogom kerülni a DL-t.

7 kedvelés

@Tibor_Hamvas helyileg merre vagy, ha szabad érdeklődni? Ha Győr környékén,akkor akár személyesen is szívesen segítek aroma és RTA ügyben.

Amik nálam nagyon jó ízeket adtak:

• Geekvape Zeus Singe, dual, ZX
  • THC Artemis
  • Vandy Vape Mato
  • Kylin mini v2

Ők a levegősebb dl kazánok.

Ami fél DL használatban nagyon bejött az pedig a Brunhilde MTL.

Árban mindegyik 10 Ehuf alatt elérhető (használtan, vagy Kínából), és bármelyiket tudod használni a Cold Steellel. A Geekvape Zeus dual és a ZX dualban és Singleben is használható, a többi pedig csak Single.

Az aromákra vonatkozóan pedig az aromaparadise-ot ajánlom, mert náluk még nem vettem rossz aromát.

Alapleből szerintem is érdemes kipróbálni a 18-ast, viszont a 12-est is meg tartanám mellé, mert akkor tudsz keverni a kettő közötti alaplevet is, illetve ha úgy alakul, akkor idővel lehetséges, hogy csökkenni fog a nikotin igényes is. :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Szia.
Dunaújváros
Most jelenleg meghalgatok minden opciot s kitalálom mi légyen…igaz kezdő átszoko lennék vagyok de szemezgettem a wotofo profival is meshlappal igen jónak mondják irják de nem biztos hogy kezdő barát.
S igen megértek mindenkit de ahogy irtam is még ha átszokás miatt is de nekem az mtl abszolút nem áll a számra…s igy ezért is nehézkes az hogx mit hogyan csináljak mert nem tufom dl-lel lehet e átszokni.

3 kedvelés

mi 2 szívjuk de 1l alap kb 6 7 hónapig elég nekünk dl és mtl ben is szívjuk.:wink::grinning:

2 kedvelés

Nekünk negyed évi adag az 1 liter kb. Két ember (illetve egy és egy nagyra nőtt embrió :wink:). Magzat DL, én pedig vegyes használatban tolom.

4 kedvelés

Mindenképpen mehet az átszokás, mindenkinek más és más az ízlése! Van akinek megy MTL tankokkal, van akinek nem. Csak a megfelelő konfig a lényeg, a többi az már csak akarat kérdése!!! :+1:

4 kedvelés

Persze, hogy át lehet DL-el is szokni. Ez már egyéni ízlés, kinek melyik jön be jobban. :slightly_smiling_face:

7 kedvelés