Szia!
Üdv itt köztünk és persze üdv a vaperek között! Tetszik vagy sem, ha belevágtál, az vagy és kész
A leírásod elég plasztikusan ecseteli a problémát, én és most egy ismerősünk is hasonló problémával küzdöttünk-küzdünk. Mindketten minimum napi 40 szál analóggal éltünk. Nem könnyű ezt elengedni, de messze nem lehetetlen.
A nikotinerősség már most is elég magas, DL “üzemmódhoz” mindenképpen. Ha jól értettem, akkor a vape mellett rágyújtasz. Azt mindenképpen kalkuláld be a halvány ízek esetére, hogy az ízlelésed és a szaglásod már egyetlen szál analógtól is jelentősen romolhat (nálam gyakorlatilag nulla volt, csak annyit éreztem, hogy édes vagy mentolos). A szervezetnek idő kell, amíg helyreállítja a “károkat”, de már egy-két analógmentes hét után is észrevehetően javulnak az ízek.
Én kezdetben sem MTL-ben sem DL-ben nem tudtam megfelelő beállításokat találni, így az a megoldás született, hogy két podfej volt használatban, egy MTL és egy DL. Az előbbi hozta a cigifeelinget, az utóbbi pedig kielégítette a megnövekedett füst- illetve gőzigényt. Én is a TH-t kerestem de nem az volt a hiba hanem az, hogy nem hozta önmagában egyik podfej sem azt, amit cigi igen, a pontosan köhögéshatárig tartó tüdőtelítődést és minden légzőszervet érintő jellegzetes feszülést-“irritációt”.
Jelenleg így működöm minden nap, egy MTL és egy DL szett jön velem melóba is.
A Solub aromákat, ahogy javasolták is, ha teheted kerüld el, kivéve a mentolt, ha szereted, akkor érdemes tartani otthon, akár önmagában akár adalékként más aromák felhúzásához, az hozni fogja amit kell.
És milyen szettet használsz jelenleg, milyen mod van a tank(ok) alatt? Számomra az sem mindegy, tudom, fene azt a kifinomult ízlésemet.
Jó reggelt
Jelenleg amim ithon van ugye a sok sikertelenség után el adtam mindig amit vettem… amit meghagytam az most csak egy dwarv mtl 24mm egy coldsteel moddal.
Megpróbálom amit tanácsoltatok a dohányos izt s a magasabb nikotint. Irtad Viktor hogy pod fej, milyen pod az ami esetleg jó lehet. Probáltam egy vinchi x-et de akárhány porlasutot bele raktam fél nap után az összesnél a porlasztó közepén folyt a leves ki ezért ugye azt se használtam többet.
A Vinci X remek kis gép, eleve van egy sokakat elriasztó erősebb kondenzációja, gyenge szivárgása. De ha nem a gyári hibás porlasztó az oka a folyásnak, akkor a porlasztó behelyezés után még egyet rá kell tolni erőből a porira, érezhetően kattan még egyet, és akkor van helyén. Nem kell sajnálni, bírja a zsírosat .
A Voopoo pnp és tpp porlasztókat használó tankjai elég szépen hozzák amit kell, pnp-ből ráadásul MTL is kapható.
Számomra a Vaporesso PM 80SE is megfelelt anno a célra, a cigifeelinget pedig szintén az utóbbi gyártó podstickjei adták. (Podstickkel kezdtem). (Akkor még ezek voltak újdonságok)
Az EhPro Coldsteel egy jó kis mod, a Dwarvot pedig nehéz lenne nem az ízek császárának nevezni. Akadt már most is pár jó tipp, meglesz a megoldás tutira! Ha esetleg tudsz egy összeghatárt adni a DL csoportnak (jómagam kocaDL-es vagyok), összerittyentenek pillanatok alatt egy gatyapörgetős szettet/szetteket.
Attila hirdetésében pont az említett PnP podfejek jelentek meg a Voopoo-tól (építős RBA és poris MTL változatban egyaránt):
https://vaperina.cc/t/voopoo-mtl-pnp-rba-szett/5468
De hogy elkezdjem az ajánlást:
Voopoo Drag 2 vagy 3, Drag X, Drag X plus. Irgalmatlan mennyiségű porlasztó érhető el hozzájuk, és szerintem hozzák is azt, amire szükség lehet. Aztán a többiek kijavítanak ha szükséges. Extraként pedig más gyártók: Wotofo és Vaporesso GTX porlasztók is mehetnek a PnP tankokba.
Szia!
Az sem kizárt,hogy az a 12es nikotin mégsem 12es,nem mind1 honnan szerzed be az alaplevet,ha mar Solub aroma sokan nem tudják róla,de gyári ajánlása is 15%környéke,igaz én nem szeretem ezt a Márkát.
Sokminden fejben dől el az biztos, pl.rokonsrác(hasonlóan,mint én 2 doboz cigis volt)látta múlthéten kezebe a szettet,hazafele beugrott dohányboltba megvette az utolsó készleten lévő Vype e tank subot(nem egy nagy durranás cucc),vett hozzá nikotint,aromát,ráadásként tankba csepegtetve keverte és aznap volt az utolsó szál cigije(cigis doboz összegyűrve ment nála a kukába),2 napra rá csörgött rendeljek neki alaplevet meg aromát,megjött bekeverük,6mg/ml el elvan élvezi azóta is,ezzel csak egy pl akartam írni,hogy kezdetben nem kell drága gépekre feltétlen költeni,annyit csinál még,hogy kint dolgozik és ha vissza megy ott is vesz egy porlasztós gépet,hogy 2 ízt tudjon szívni,neki megfele ígyis.Én másik pl.az összes dohányterméket eltüntettem maga körül,hogy rá se gondoljak,de kb 1-2hét vapelés és minden rendbe jött fejbe is,ízekben is.
Kitartás!
Irgalmatlan mennyiségű infó ömlik Rád, mert mindannyian segíteni szeretnénk, nyugodtan kérdezz rá bármire amit esetleg nem elég részletesen/érthetően írtam/írtunk le!!!
Szerintem a pszichológia mindenkinél máshogy működik,lehet ezt is ki kéne tapasztalnia,mármint hogy legyen nála cigaretta,vagy nincs.Nem tudom nálam hogy működött volna.Nálam a mai napig ott van a nagy csomag dohány a munkás táskám zsebében a papírral és cigi tippel,de ugyanúgy van a kocsiban,horgász táskában ,házban ,mindenfelé.
Szerintem ezt mindenki máshogy éli meg,pl nekem ez nem kísértés ,hanem egy lelki megnyugvás hogy vanÉs működik lassan 4 hete
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek ezt a sok segítséget…
A keverésre vissza térve eliquid.vg vettem az alapot 70/30 s nagy átlagban 90ml alaphoz raktam hozzá a 10ml solubot lehet ez is baj volt…
Árban most jelenleg amit szánnék ecigire az olyan 25.000 forint lenne ha ez is segítség. Persze ha a coldsteel mod maradhat akkor az csak jó…
Az összeghatár mindig nagy segítség, a @dl_csoport (is) hamarosan le fog csapni a lehetőségre érzésem szerint és érkeznek majd a további ajánlások.
Az már Solub mérgezés Amennyire emlékszem rá 5- max 7%-ban kevertük a Solub cuccokat amíg használtuk őket (nem tartott sokáig, kivéve a mentolt). Az alapunk szintén eliq.vg csak épp 50/50. MTL-re DL-re egyaránt.
Szia Tibor! Üdv a Vaperinán! Solub aromával nincs semmi baj csak a sk-hu shopok nem veszik át a gyári ajánlást! Nekem működik 2-3 íz csak náluk van és nagyon jók! A 70vg-30pg-be minimum 15%-ba kell keverni de inkább fölé! 15-20% a gyári ajánlás! Azért arra figyelj DL-ben ezekkel a paraméterekkel amiket megadtál és a dohányzási szokásokat figyelembe véve nem lesz nagyon gazdaságos! Havi szinten majd 600-1000ml alap+aromával számolj! Én MTL-ben gondolkodnék helyedben egy erősebb nikotinnal mellette pedig egy gyengébb DL kiegészítésként!
Durva, 1 lityi nekem egy évig elég
Azt hiszem messzire fogom kerülni a DL-t.
@Tibor_Hamvas helyileg merre vagy, ha szabad érdeklődni? Ha Győr környékén,akkor akár személyesen is szívesen segítek aroma és RTA ügyben.
Amik nálam nagyon jó ízeket adtak:
- Geekvape Zeus Singe, dual, ZX
- THC Artemis
- Vandy Vape Mato
- Kylin mini v2
Ők a levegősebb dl kazánok.
Ami fél DL használatban nagyon bejött az pedig a Brunhilde MTL.
Árban mindegyik 10 Ehuf alatt elérhető (használtan, vagy Kínából), és bármelyiket tudod használni a Cold Steellel. A Geekvape Zeus dual és a ZX dualban és Singleben is használható, a többi pedig csak Single.
Az aromákra vonatkozóan pedig az aromaparadise-ot ajánlom, mert náluk még nem vettem rossz aromát.
Alapleből szerintem is érdemes kipróbálni a 18-ast, viszont a 12-est is meg tartanám mellé, mert akkor tudsz keverni a kettő közötti alaplevet is, illetve ha úgy alakul, akkor idővel lehetséges, hogy csökkenni fog a nikotin igényes is.
Szia.
Dunaújváros
Most jelenleg meghalgatok minden opciot s kitalálom mi légyen…igaz kezdő átszoko lennék vagyok de szemezgettem a wotofo profival is meshlappal igen jónak mondják irják de nem biztos hogy kezdő barát.
S igen megértek mindenkit de ahogy irtam is még ha átszokás miatt is de nekem az mtl abszolút nem áll a számra…s igy ezért is nehézkes az hogx mit hogyan csináljak mert nem tufom dl-lel lehet e átszokni.
Nekünk negyed évi adag az 1 liter kb. Két ember (illetve egy és egy nagyra nőtt embrió ). Magzat DL, én pedig vegyes használatban tolom.
Mindenképpen mehet az átszokás, mindenkinek más és más az ízlése! Van akinek megy MTL tankokkal, van akinek nem. Csak a megfelelő konfig a lényeg, a többi az már csak akarat kérdése!!!
Persze, hogy át lehet DL-el is szokni. Ez már egyéni ízlés, kinek melyik jön be jobban.