Létezik egy független firmware ami jelentősen javítja és bővíti több mod képességeit, pontosságát és beállítási lehetőségeit. Talán lesz akinek ismerős lesz, mások talán még nem hallottak róla.
A tapasztalataimat akarom megosztani veletek erről.
A szoftver Arctic Fox néven fut és egy független csapat fejleszti, emiatt lettem rá kíváncsi. Én egy Eleaf Pico 25-re telepítettem.
A feltelepített firmware a következő funkciókat tette lehetővé vagy jobbá a modon:
- Számítógépen, grafikus felületen történő teljes körű beállítás és előre beállított profilok mentése!
- TC. A hőmérséklet kontroll kitűnően működik a szoftver használatával. TCR és TFR is rendelkezésre állt. Az eredeti cél is ez volt. A reddit-en találtam hozzá leírást és mérési eredményeket. (Linket találsz az írás végén.)
- Watt módban előre beállított görbét adhatsz meg arra, hogy változzon slukk közben a fűtés.
- Előfűtés ideje, érték beállítása %-os vagy watt értékben és késleltetése.
- Ellenállás érték beállítása és korrekciója. Pontossága javult.
- Ohm lock.
- Kijelző tesztreszabása nagyon széleskörűen. A logótól a megjelenő információkig, elrendezés, stealth mód, késleltetések… igazán sok minden. Egyedül az óra funkció nem volt az igazi ezen a modon. A kijelezhető információk mennyisége is meglepett. A klasszikus adatoktól a mod belső hőmérsékletéig.
- Programozhatóvá váltak a gombok. 3-4-5 klikk, +/- gombok és kombinációik egyedileg elláthatók funkciókkal, ezzel gyors beállítási lehetőséget adva.
- PI szabályzó, amivel a TC-t (hőmérséklet kontrollt) lehet finomhangolni. Ezt meg is tettem és úgy találtam hogy valóban jól működik.
- De „okos” funkció is rendelkezésre állt, ami megadott ohm értékhez előre beállított watt teljesítményt adott. „Felismerte” a tekerést, illetve porlasztót, amit előre megadtam. Bár ezt a funkciót én nem használtam.
- Hardware monitor, amivel figyelheted a készülékedet működés közben. Watt, volt, akksi és hőmérsékletek. Na ez már tényleg csak az elvadultaknak, a finomhangoláshoz
- És még sok más…
Tényleg DNA szintű szoftver, amihez egy átlagosan jó hardver már elég, hogy nagyot villantson. Szinte minden funkciót be lehet állítani a modon, de az igazi kénylemet az adja, hogy számítógépen keresztül az NFE Toolbox segítségével állíthatsz be mindent, programozhatsz előre porlasztókat és automatikus profilokat.
Sajnos nekem pont ez volt a hátránya is… Ugyanis az NFE Toolbox Windows alatt kitünően és teljeskörűen működik, én viszont Linuxot használok. Linux alatt a Wine, és a Virtualbox is elindította a programot, de az USB kapcsolatot a moddal már nem kezelte. Én pedig több energiát nem fektetek bele.
Így eladó, elcserélhető sorba kerül a mod, minden jó tapasztalat ellenére. Pár napot használt, dobozában, Arctic Fox firmware-el Eleaf Istick Pico 25. 25 mm-ig fogad porlasztót és kis kézbe passzoló cucc, 18650 akksi meghajtással.
Azért gondoltam megosztom veletek ezeket a tapasztalatokat, még lehet olyan windows felhasználó, akinek hasznos lesz
Teszt mérések egy reddit felhasználótól: https://www.reddit.com/r/electronic_cigarette/comments/jk7c1w/eleaft_istick_pico_75_temperature_control_testing/
Szoftver: https://nfeteam.org/