Száguldó árak

Akkor biztos!!:grin:

6 kedvelés

Akkor azt csinálod mint Wass??? De ilyet ne mondj, sajnos egy barátom ok nélkül kiszállt az idén. :pleading_face:

4 kedvelés

A görögöknél is változás lesz napokon belül! :chart_increasing:

Október 1-jétől különleges jövedéki adót kell fizetni minden e-cigaretta folyadékra, koncentrátumra és aromára. Ez azt jelenti, hogy az áraik ezt a dátumot követően emelkedni fognak.

(Egy hírlevélböl ollózztam ki.)

8 kedvelés

Ha mindenhol az egekbe fog emelkedni az ár marad a alaplé vegetával meghintve.:joy::joy:

Mindig van másik mint a bohócnak trombita .:wink:

7 kedvelés

Sziasztok, szép reggelt mindenkinek! :vaperina:
Szomorú, de ezt meg kell lépnie mindenkinek, csak az időpontok mások, de szerintem max +3€-val ahogy a többieknél látom, a nic már ott is 4€! :waving_hand:

9 kedvelés

…apránként és lassan, mint ahogy a békát főzik:

https://vaperina.cc/t/na-mizu-ki-mit-csinal-2024-07-2025-08-ig/38609/1393?u=balazs_samu_nagy

10 kedvelés

Bejött a jóslatod Samu, a nic egy árban van a Keto szeletelt cipóval 300g Norbi Update… :wink: :grin:

8 kedvelés

Olvasván amit írtál, a Dante’s Peak c. film ugrott be.
:wink: :saluting_face:

7 kedvelés

Kiegészítő infó.

Lehetséges, hogy csak az aromákra szabtak ki extra jövedéki adót.

8 kedvelés

Nem tudom.:thinking: Nekem hírlevélben jött, és ott különleges jövedéki adóról írtak, legalábbis a Google így fordította. Görögül sem tudok.:grin: Sajnos a hírlevelet kitöröltem, így nem tudom megosztani.:roll_eyes:

8 kedvelés

Google nyers fordítása! :vaperina:

Az újratölthető folyadékokra vonatkozó jogszabályok Görögországban: Amit a fogyasztónak tudnia kell!

Görögországban az elektronikus cigaretták és e-liquidek piacát szigorú jogszabályi keret szabályozza, amelynek célja a fogyasztók biztonsága és a piac átláthatósága. Ahhoz, hogy a fogyasztó tudja, mit választ, fontos megérteni az ezekre a termékekre vonatkozó alapvető követelményeket.

Mit ír elő a jogszabály az e-liquidek csomagolására vonatkozóan?

A vonatkozó rendelkezések (CLP – Osztályozásról, címkézésről és csomagolásról szóló irányelv és TPD irányelv) szerint:

1. Az összetevők egyértelmű címkézése: a címkének fel kell tüntetnie az összes összetevőt, valamint a nikotintartalmat (amennyiben van ilyen).
  2. Figyelmeztető jelek: a csomagoláson fel kell tüntetni a termék biztonságos használatához szükséges piktogramokat és figyelmeztető üzeneteket.
  3. Gyermekvédelem: a csomagolásnak gyermekbiztosnak kell lennie (gyermekbiztos kupakkal) és biztonsági rendszerekkel kell rendelkeznie.
  4. Tilalmak: tilos a félrevezető kifejezések, képek vagy üzenetek használata, amelyek azt a benyomást kelthetik, hogy a termék ártalmatlan vagy egészségügyi előnyökkel jár.

Egyszerűen fogalmazva, minden, a fogyasztóhoz eljutó terméknek meg kell felelnie a biztonságát és az információkat garantáló, meghatározott előírásoknak.
Mire kell figyelni

Töltőanyag vásárlásakor ügyeljen a következőkre:

1. A csomagolás lezárt és minden kötelező jelölést tartalmaz. A szivárgott, felbontott vagy hiányos címkével ellátott termék nem tekinthető biztonságosnak, és előfordulhat, hogy nem felel meg a jogszabályok követelményeinek.

2. Az összetevők és a lejárati dátum egyértelműen fel vannak tüntetve. A fogyasztónak pontosan tudnia kell, hogy mit tartalmaz a használt folyadék, a lejárati dátum pedig kritikus fontosságú a termék minőségének és stabilitásának biztosítása érdekében.

3. Megfelelő figyelmeztetések és piktogramok vannak feltüntetve az anyagbiztonsági adatlap (MSDS) alapján. A figyelmeztető jelzések és a veszélyre utaló mondatok nem szabványos eljárás – ezek a felhasználót a lehetséges veszélyekről, a megfelelő tárolásról és a biztonságos használatról tájékoztatják. Hiányuk a jogszabályok be nem tartását jelzi.

4. A termék egy olyan üzletből származik, amely legálisan forgalmazza és betartja a törvényeket.

A jóváhagyott beszállítók kiválasztásával biztosíthatja, hogy az Ön által vásárolt termékek tesztelésen estek át, és megfelelnek a szabályozási keretrendszer által meghatározott előírásoknak.

Így megvédi egészségét, és biztos lehet benne, hogy a használt termék megfelel minden előírásnak.

A különleges fogyasztási adó (SCT)

A jogszabályi keret része a különleges fogyasztási adó (SCT), amelyet évek óta alkalmaznak a nikotintermékekre. 2025. október 1-jétől az SCT-t kiterjesztik további termékekre, például az ízesített italokra és a parfümökre. Ez azt jelenti, hogy áraikat ennek megfelelően módosítják, mivel mostantól ugyanabba az adórendszerbe tartoznak.

Következtetés

Az e-folyadékokra vonatkozó jogszabályok nem formális akadályt jelentenek, hanem egy mechanizmust, amely biztosítja a termékek átlátható és biztonságos forgalmazását. A fogyasztó, aki tudja, mit kell keresnie egy csomagoláson, képes megalapozott és biztonságos döntéseket hozni.

9 kedvelés

Ja még annyi, most néztem a nic maradt 4€/10ml, a 120ml Snv 2€ emelkedett, a 60ml 1€-val! :waving_hand:

8 kedvelés

különleges fogyasztási adó (SCT) = jövedéki adó?
ízesített italok = izesített liquidek?
parfümök = aromák?

7 kedvelés

Pont nem is ide vág és lehet hülyeséget kérdezek!! Adott egy francia vebshop rendelek tőlük a számlán rajt. hogy ebben márt bent a magyar áfa is!! Akkor mi a bajuk?

2 kedvelés

mi a kérdés pontosan? :grin:

3 kedvelés

Magyar Állam keveslni a 27%-ot. Nekik az a bajuk, hogy nem jövedéki adóval terhelt terméket vásárolsz ami extra-extra-extra bevételt termel. + Tovább élsz ami még több költséggel jár. :sweat_smile:

9 kedvelés

Reméljük az összes törvényhozó hóhér ideje előtt döglik meg

7 kedvelés

Szia, szép estét @Helomi78 IGEN, IGEN, IGEN, az én olvasatomban! :waving_hand:

6 kedvelés