Sziasztok.
Mivel elég olcsó és nagyon sok a választék, kinek milyen tapasztalata van a Solub aromákkal kapcsolatban? Jöhet jó jöhet rossz, részletesebb tapasztalat is bőven érdekel.
Sziasztok.
Mivel elég olcsó és nagyon sok a választék, kinek milyen tapasztalata van a Solub aromákkal kapcsolatban? Jöhet jó jöhet rossz, részletesebb tapasztalat is bőven érdekel.
Van köztük jó de inkább közép kategóriát keres.
Igen sokan írják ezt hogy van jó van rossz van kifejezetten mindenki szerint borzalmas, konkrét tapasztalatra lennék kíváncsi. Az oldal meg sajnos nem tölt be
Amsterdam,Rotterdam jó
Szia! Nálam örök https://liquidhall.com/solub-arome-chataigne-10ml ill. https://liquidhall.com/aroma-koncentratumok/francia-koncentratumok/solub-arome/solub-arome-fred-master-evolution-10ml De nagyon sok ízzel mellé lehet nyúlni. És azért a keverési arányokat nézve már nem is egy nagyon olcsó aroma. 70vg/30pg van ami igényli a 15-20%-ot. Gandalfon ha akciós ill. Vida mesternél kimondottan megérős ha meg van az íz ami bejövős!
Solub / Inawera aromák.
Itt lehet találsz némi választ.
Amiket itt ajánlotok azt mindenképp ki akarom próbálni. És igen, Vida úrtól vettem párat, és ezért is nyitottam ezt a topicot mert amiket vettem vagy próbáltam nem igazán hoznak olyan ízeket ami igazán szívható. Próbáltam azon agyalni hogy mi lehet a baj, szellőztetés pipa, hő tárolás, arányok pipa, vatta pipa, tekercs nem égett cseréltem párszor azért ezeket is tehát pipa, érlelési idő egyeseknél a gyártói ajánlásban pipa. Tehát ahogy kiveszem, ez egy olyan márka ahol van olyan aromájuk ami jó, elmegy és horribilisen sz@r.
Olvastam itt cikkeket de azokat az ízeket nem találtam amiket vettem szóval rengeteget nem tudtam tájékozódni. Olyan ízt érzek mintha egy kissé állott lenne vagy nem is tudom talán szimpla vatta íz pedig semmim sem romlott és mindent ellenőriztem mit csinálhatok rosszul de úgy igazán semmi. Csak ez a karakterét vesztett íz.
Talán úgy egyszerűbb ha linkelem miket vettem:
Ezekből amit kóstolásra ítéltem eddig a narancs, Epres Kekszes süti, Bounty. A két A&L, de abból az egyik jött jobban be. Szóval nem tudom
Szia!
Ha konkrétumokat kérsz, a chataigne-t már próbáltam. A gesztenyét szeretem, így esett erre a választásom.
El fog fogyni, de nem életem aromája.
Olyan zöld íze van. Mintha éretlen mogyorót (na jó, gesztenyét) rágcsálnék.
Beszíváskor mintha édes lenne, de maga domináns íz az a zöld.
Kipróbáltam, van is még keverve, de nem hiszem, hogy többször lesz még itthon.
Ha majd jól megöregszem. Akkor talán…
Mennyi ideig érlelted kézi keveréssel,vagy gépivel?
Az A&L-nek már szinte másnap jónak kell lennie ! 6-8%-onkeverve
Köszönöm a visszajelzést, a gesztenye nekem speciel nem kedvenc, de jó olvasni legalább hogy nem szívhatatlan.
Kézi keverés és 10-15 százalékban, úgy kevertem, érleltem ahogy a gyártó ajánlotta. Valamelyiket 15 napig, valamelyiket 3 vagy 5. Stb
A&L-nek a Ragnaroknak nagyon sok még szerintem a 10% is én 50/50 PG/VG-és alaplével 5%-ra szoktam. Ott nem kell nagyon sok pihentetés ahogy @Zolika is írta , én úgy csinálnám hogy bekernék mondjuk 5%-ra és 2 naponta kostolgatnám ha még nem jó mennék feljebb 1%ot, 2 nap múlva kostolás nem jó megint 1%. stb stb.
Tisztelettel
Saját Solub tapasztalatom:
Szokás szerint nem xaroztam, kipróbáltam mintegy 20 félét.
Aztán elvetettem inkább a dolgot.
A gyümölcsösei többnyire jók, bár inkább hasonlítanak olcsó szopogatós cukorkára a volt keleti-blokkból dw a citromos, bogyós, az almás pl. kifejezetten jó.
A desszertek megosztóak, mert elég szélsőséges ízek vannak. Van ami 5 százalékosra keverve is fura, ill. tömény.
Van, ami 15 százalék aránynál is lagymatag.
Többnyire a sütis, a.kv-s és egynémely csokis aromájuk egész jó.
Dohányt egyet sem sikerült megszeretnem, minimálisan sem. (Ez szintén egyéni preferencia, nem bírom a szintetikus “dohánypótlókat”, úgy látszik…)
A Rotterdamot és társát, ahogy @Janos_Groszeibl Jani is mondja, sokan szeretik. De.azok sem dohányutánzatok…valami más. Talán a gesztenye meg még 1-2 ilyen vadabb íz elmegy. De egész naposra nekem nem vált be. A Rotterdam nekem pl. fura barackpálinka-ízű “fantázia”
A prémium aromáikat igencsak dicsérik, de azok nem is 5-800 ft-osak.
Az A&L tényleg egészen jó ízt ad, azt például 10 százalékban és 50/50be kevertem be és így tudom azt mondani hogy na van egy kis piros gyümölcs íze és tetszik. De én minden aromát úgy csinálok hogy elsőre keverek 10ml és ha rossz nem kell mindet szenvedve szívni.
Hát akkor összeségében tényleg egy vagy jó vagy rossz ízű lesz orosz rulett játék a Solub. Köszönöm a részletes ismertetőt, végezetül tényleg arra a következtetésre kell jussak a márkát illetően hogy nem feltétlenül éri meg az olcsósága. Barack pálesz ijjj. Bele sem merek gondolni milyen egy pálinka gőzölve