Segítség, a kutyám érzékeny lehet a gőzre?

Sziasztok, aggódó yorkimami vagyok, egy megfigyeléssel. Albérletben lakunk, én pedig vegyesen analógozom és vapelek (mikor jön a tulaj, előtte-utána egy-két napig csak vapelek, hogy ne érezze, hogy igazi cigizés is folyik a lakásban, tudom-tudom, ne ítéljetek el​:sweat_smile:) Szóval a megfigyelésem a következő, azokon a napokon, amikor csak vapelek, a kutyámnak botrány rossz lesz az emésztése, és reggeltől estig megy a hasa, napi 8-10-szer vagy még annál is többször. A körülményeiben más változás nincs, se étkezésben, se nasizásban, se mozgásban, csak a cigi-vape váltás. Bíztam benne hogy találok valami más magyarázatot, de ez már hónapok óta ugyanakkor fordul elő, ki kellett zárjak minden mást. Valaki tapasztalt ilyet a saját állatain? Igyekszen sose ráfújni, sőt ellenkező irányba fújom mint ahol ő vagy a vizestáljai vannak, illetve most nyáron egész nap nyitva az ablak. Mit tehetnék? El vagyok keseredve, nem akarom hogy diszkomfortosan érezze magát ha körülötte gőzölök. Ha bármi tapasztalatotok, ötletetek van, azt előre is nagyon szépen köszönöm!

Szia. Yorki-ink van nekünk is, néha sajnos megy rá a gőz, de direktben soha nem fujom rá, őt ha zavarja arrébb fekszik. 2 dolgot csinálhatsz.
1.: lerakod 1 hétre mind2-t, és megnézed múlik e neki.
2.: Vegyél neki kutya béres cseppet, vagy más vitamint vagy agrofermet.

1 kedvelés

Szia,

Kinga is írt a témában hátha segítség lehet. :slightly_smiling_face:

4 kedvelés

Szia, köszönöm a válaszod!
A havi pár only-vape nap után vissza szoktam térni az analóghoz, és szinte varázsütésre, már következő napra elmúlik a probléma, ezért aggódom, hogy tényleg az okozhatja. Nem tudom, van-e olyan liquid ami kimondottan állatbarát, 70vg-set használok most, rendes dohányboltosat, nem tudom, ez használható infó-e, vagy múlhat-e ezen. A vitamin az nem rossz ötlet, sose árt, nézünk neki egyet!

Az a baj hogy, pont olyan állatot fogtál ki , aki egy igazi herceg/hercegnő. Mivel nagyon sokan tenyésztik, ezért hajlamosabbak jobban megbetegedni/bizonyos dolgokra érzékenyebb lenni. Az enyém pl hányos. Ha valami nem tetszik a gyomrának kiküldi, szóval nekünk a juti falik fele-fele arányban jók. Ha 5kg alatti yorkid van, akkor sokkal jobban oda kell figyelni rá, mert azok betegesebbek. Nálunk az Agro pl sokat segített.

-A kutyák emésztőrendszeri megbetegedéseinek megelőzésére, egészséges bélflóra kialakítására, emésztés, étvágy javítására szolgáló természetes probiotikum. Gátolja a Coli-félék túlszaporodását, a hasmenés kialakulását. Növeli a természetes immunitást és az ellenálló képességet.Csökkenti a stresszhatásokat, étrendváltozáskor javítja az étel toleranciát. A felszívódás javításával elősegíti az ásványi és mikroelemek hasznosulását

1 kedvelés

Ez az Agroferm nagyon jól hangzik, jól értem hogy olyasmi mint nekünk a Normaflore? Akkor nyomom is a kosárba Petissimon​:smile:
Egyébként igen, ő egy 4.2 kilós yorki (bár megküzdöttünk ezért a súlyért, kölyökkorában rossz evő is volt, lényegében fénnyel táplálkozott volna, ha rajta múlik), és bár azt mondhatom, jó helyről származik, direkt “nemmini”, de még így is egy gyenge pont nálunk ez az emésztés-téma… Szerencsére minden más téren a méretéhez képest egy erőmű, sportosan izmolt megszállott, aki a sétát is egyórásan szereti​:smile::heart: Épp ezért van egy kis bűntudatom, ő extrán tápanyagigényes, ne pont én “segítsek rá” az idő előtt kiürülésre…

A yorkik kicsik és részben ezért, érzékenyebbek. De a füst (gőz) hatására ilyen szintű emésztési gondok, főleg nyitott ablak mellett… kicsit túlzásnak hangzik. Ha köhögne-tüsszögne, azt érteném. Én is kutyával egy szobában gőzöltem hónapokon át, de rajta nem láttam semmi változást. Bár elég nagy a légköbméter, és mtl vonalon mozgok, vagyis viszonylag kevés a gőz. Kicsi szoba plusz DL használat esetén lehet, hogy máshogy alakul a helyzet.

Talán hülye gondolat, de nem lehet, hogy valamiképp hozzáfér a liquidhez, és esetleg bele tud nyalintani? Ha nem is közvetlenül a liquidbe, mert arra nyilván figyelsz, de mondjuk használt vattát/porlasztót vagy papírtörlőt nem érhet el? Vagy még elszálltabb gondolat: nem vagy idegesebb azokon a napokon, amikor gőzölsz, vagy nincs valami változás a rutinotokban ilyenkor (tudom, írtad, hogy a kutya körüli dolgokban nics, de valami más esetleg), amit megérez és kiborul? Vagy, simán az zavarja, hogy nem tudja hova tenni az illatos füstöt, és ettől lesz ideges… ebben az esetben, még ha fizikailag nem is árt neki a gőz, mégis kénytelen leszel valahogy megoldani, hogy elkerülje.

1 kedvelés

Köszönöm a válaszod, nagyon érdekes felvetések!
25m2 nappali a helyszín, inkább mtl, viszont az tény, hogy elég harsány édes illatú liquideket sikerült beszereznem.
Eszközöket, liquidmaradványt görcsösen nem hagyok előtte, a legjobb barátom ilyenkor a százas zsepi és azok a tisztítószeres eldobható nedves törlőkendők, azonnal ki is dobom őket, a kukához nem fér hozzá. Sőt, még kezet mosni, arcot mosni (ilyenkor sokkal olajosabb a bőröm) is sokkal többször szoktam, mert félek attól, hogy lenyalja rólam (ez már kóros), úgyhogy abban nagy igazság lehet, hogy ilyenkor idegesebb vagyok és azt láthatja, érezheti hogy “máshogy” viselkedek, de akkor ha jól értem, ezt én indítottam el… Na szuper, akkor ne idegeskedjek, mert attól idegesek leszünk​:sweat_smile: Megpróbálok beszerezni egy semlegesebb illatot, ez is jó ötlet! Bárcsak tudnám, a kutya milyen illatokat szeret/nem szeret… Néha olyan jó lenne, ha beszélne​:sweat_smile:

1 kedvelés

Valaki egyszer írt bacon ízű liquidről… :joy:
Viccet félre téve, örülök, ha hasznosnak találtad az ötleteimet. Komolyan úgy gondolom, hogy főleg egy érzékenyebb kutya, aki nagyon közel áll a gazdihoz, tudhat ilyen “pszichoszomatikus” tüneteket mutatni. A szokásos lehetőségeken szerintem végigmentél, és lehet, hogy tényleg ez a megoldás. Az mindenesetre csak jót tehet, ha nem idegeskedsz :wink:

4 kedvelés

Én ma láttam is a shopban :rofl:nem,nem vettem :rofl::rofl::rofl:

Csak akkor veszek, ha lesz kenyeres, és mustáros. És akkor a 3 szettet felváltva nyomom :grin:
Ez olyan fogyókúrás.

1 kedvelés

Hát ez kész​:joy:
Ha a kutyám beszélni tudna, most helyeselne​:smile:

Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.