Rubik Rta (klón)

Miután 20-adszorra is belefutottam @Janos_Groszeibl elismerő szavaiba a tankot illetően, úgy döntöttem, kipróbálom. Az eredeti €135.- körül van, én € 30.- ért vettem postával együtt.

Szép cucc, és az a tapasztalatom, hogy ami szép, az jó is. Lássuk.

Fém - fém menetek, üveg palást… eddig ok.

Én a full verziót vettem meg:

6 féle harang

Ezt használom:

6 féle air pin:

plusz az 1x1,5 mm, ami benne van.

A tank rdta-szerű, a lötyit 2 kis csövecske szállítja a vattához. Lentről felfelé a kapilláris hatást kihasználva. Az építésnél arra kell törekedni, hogy ezek a kis csövecskék ne tömődjenek el, de adják át a folyadékot a vattának. Easy! - gondoltam én, az első dryhitig.

De építsük meg.

Kell drót:

és vatta

Több felé vattát kipróbáltam, a Rubikban csak ez működött. A többinek dryhit lett a vége.

2,25 mm mag 5 tekerés ~1.1 ohm.

A vattát srégen lenyesem:

miután beleigazítottam a vályatba, jön a trükk:

A lukacskákról két irányba elhúzom a vattát. Ez azért kell, mert különben a nedves vatta beleül a lyukba, gátat képez és nem engedi fel a liquidet.

Ha minden összejön, szép bubi a jutalmunk.

Újratöltésnél be kell fogni ujjal a levegőzőlukat, akkor csak picit szörcsög, de nem folyik meg.

A Rubik gyorsan felküzdötte magát a top 3-ba. Szerintem a Dvarwnál picit jobb. Nekem.

Kipróbáltam hegyen-völgyön át, egyszer sem folyt meg. Ott sem, ahol a Dvarw már bepisilt.

(Azért a Dvarwhoz hasonlítom, mert a többi rta-mnál el lehet zárni mind a levegő - mind a lötyiutánpótlást.)

Ezúton is szeretném megköszönni @Janos_Groszeibl -nek az ajánlást, és örülök, hogy megfogadtam a tanácsát (még ha nem is nekem szólt)!

A Rubik rta részemről melegen ajánlott!

Köszönöm, hogy elolvastad, legyen szép napod!

23 kedvelés

Örülök,hogy neked is tetszik!

A tanács meg mindig annak szól aki meg is hallja!

16 kedvelés