Hali.
Mostanában csendes megfigyelőként vagyok jelen, aminek oka, hogy kicsit “ellustultam”, és át/visszaálltam a pod-ra. Smok Novo 5 az alany. Egyszerű, zsebbarát stb.
Viszont megláttam a polcon az árválkodĂł Ă©pĂtĹ‘sömet, Ă©s rájöttem, hogy itthonra sokkal jobb, gazdaságosabb lenne. Elkezdtem kĂsĂ©rletezni, mivel pár hĂłnapja áll, de sehogy sem tudok olyan Ăzeket kicsalni, mint a podbĂłl. Én vagyok bĂ©na, vagy ezek a podok tĂ©nyleg sokkal jobban tudják hozni az Ăzeket?
Tankok: Pandora MTL RTA V2, Ă©s a hĂrhedt Brunhilde MTL RDTA.
BennĂĽk 28ga ni80 Ă©s a Vandy Vape Superfine MTL Fused Clapton Wire, kĂĽlönfĂ©le vattákkal, levegĹ‘kkel, teljesĂtmĂ©nnyel, ellenállással, mindennel amit csak lehet.
GyĂĽmis Ăzek mennek mostanában.
Majd este rakok be tekerĂ©srĹ‘l kĂ©pet, tegnap Ăłta a BrunhildĂ©t tesztelgettem, önmagában nem rossz, de a podhoz hasonlĂtva szinte 0 Ăz. De ugyan ez a Pandora is. Ha mellette szĂvom a Novo 5-öt (talán 0.7 meshed a feje), egyszerűen Ă©g Ă©s föld.
SzG88
(SzG)
2
Én ugyanĂgy látom, bár nem vagyok nagy Ă©pĂtĹ‘s, meg csak pár hĂłnapja tolom a vape-t. DL-be mĂ©g csakcsak meg tudom rda-val közelĂteni az XR Max-om ĂzĂ©t, de a kis MTL podok nekem sokkal Ăzesebbek, mint az Ă©pĂtĹ‘sök. Ki mire eskĂĽszik.
Én Ăşgy oldom meg a gazdaságosság kĂ©rdĂ©st, hogy KĂnábĂłl dupla adag porlasztĂłt rendelek, Ă©s a felĂ©t eladom dupla áron.
rattyrat
(Rati)
3
hozzászĂłlnĂ©k a tĂ©mához, mert mind a kĂ©t RTA megvan Ă©s a Pandora-t kimondottan szerettem is, ráadásul superfine fused clapton-nal használtam de Ă©n a gazdaságosságot ott kezdtem hogy mĂ©g Ă©letemben nem nyĂşltam podhoz … se eldobhatĂłhoz… sub-ohm tankhoz egyszer, az hasonlĂłn jĂł volt mint az ujjáépĂthetĹ‘im, de elhasználĂłdott a 2 kapott coil-head azĂłta elajándĂ©kozva a tank.
Esetlegesen a build-edben, mtl-nĂ©l a szĂvási “technikádban” lehet keresni a hibát… de a többiek lehet hozzá tudnak szĂłlni ahhoz is hogy mekkora kĂĽlönbsĂ©g van egy MTL RTA Ă©s egy Pod között.
5 kedvelés
Ha összehasonlĂtás nĂ©lkĂĽl nĂ©zem, tĂ©nyleg tök jĂł az Ăze, sĹ‘t, semmi panaszom nem volt rá, ameddig ugyan azzal a löttyel Ă©pĂtĂ©s közben nem szĂvtam bele mellette a pod-ba. Akkor viszont abszolĂşt kvázi “semmi” Ăze nem volt összehasonlĂtva. Ameddig ezt nem csináltam, azt hittem hogy zseniális Ăzei vannak. De akkor majd kĂsĂ©rletezek a slukkokkal is. Köszi
Ispy
(Várdai István)
5
Nem tudom, az itt sokak által ajnározott ursa nano nálam Ăzben meg sem közelĂtett az rtaimat, de lehet az egyik oka, hogy az rtat nem ismerted mĂ©g ki, a mesh porlasztĂł meg egyĂ©bkĂ©nt is jobb Ăzeket ad, mint a szálhĂşzal, állĂtĂłlag.
Az rta egy érdekes állatfajta, sokaknak meggyülik vele a baja.
1 kedvelés
Kedves barátosnĂ©mnek van Ursa Nano Proja, az nekem egyrĂ©szt tĂşl levegĹ‘s, másrĂ©szt ugyan azzal a liquiddel nem prĂłbáltuk mĂ©g egymás mellĂ© tĂ©ve a Smok Novo 5-tel, de szerintem annak is jĂł Ăzei vannak. Akkor lehet, hogy a tekerĂ©sen kell mĂłdosĂtsak, ha azt is lehetsĂ©ges lekörözni.
De tĂ©nyleg kiprĂłbáltam mindent, amit a fent emlĂtett eszközökkel tudtam: “pocak” lent, “pocak” fent, közel a levegĹ‘nyĂláshoz, távol tĹ‘le, sűrű vatta, ritka vatta, szorosra tekert coil, hĂ©zagosra tekert coil, meg persze a coil anyaga, vatta fajtája, más tank, más teljesĂtmĂ©ny. Ezeken kĂvĂĽl mi az, ami mĂ©g befolyásolhat? Vagy az MTL vonalon kinek mi az, ami a legjobban adja az Ăzeket? Milyen magon? Mennyire közel/távol a levegĹ‘nyĂlástĂłl, stb?
Zolika
(Czeglédi Zoltán)
8
Szia,ha beleszĂłlhatok.
Azt az egyet nem fogjuk neked megmondani neked mi lesz jĂł.
Hiába Ărjuk hogy nekĂĽnk 28-29-30 ga kanthal huzal a jĂł ilyen meg olyan magon,sajnos erre neked kell ráérezned,ha van idĹ‘d,prĂłbálkozni kell vatta huzal kombĂłkkal,minden liquid mindegyik kazánba jĂł,csak nem biztos hogy kihozza azt a legjobbnak vĂ©lt Ăzt amit várnál.
A podok szerintem az Ă©des Ăzekre vannak kihegyezve,ha neked az bevált akkor csak a prĂłbálkozás marad az rta felĂ©
Ja,és napi pár percedbe kerül
4 kedvelés
rattyrat
(Rati)
9
Pandora V2
Ni80 MTL Fused Clapton (2*30+40), 5 menet, 2,5mm-es magon, hĂ©zag nĂ©lkĂĽl (hot spot-okat kidolgozni), gyártĂł által ajánlott magasságban (van bevágás a tekerĹ‘segĂ©dnek). BP Mods vagy Muji vatta, levegĹ‘ 1,2mm-re állĂtva.
Én Ăgy használtam…
…és ezt a build-et leĂrhatnám számos más MTL RTA mellĂ© amit lehet itt más, 2-es magra tekert 28ga kanthal-al használ Ă©s rá se tud nĂ©zni a claptonokra mer az fujj a Ni80 az meg fĹ‘leg nem kell
…minden ĂzlĂ©s kĂ©rdĂ©se.
2 kedvelés
A podok mindig is jobban adták vissza az Ăzeket. Mert nagyon kicsi az Ă©gĂ©s tĂ©rĂĽk. BeszĂ©lek Ă©n itt a közepeses drága rta-rĂłl, amilyenek nekem is vannak. Drágábbakat mĂ©g nem prĂłbáltam. Vam nekem is egy lost vape ursa nano podom, Ă©s valĂłban jĂł Ăzeket hoz elĹ‘ …
2 kedvelés
Zolika
(Czeglédi Zoltán)
11
4 kedvelés
danny27
12
Ebben egyet tudok veled Ă©rteni, Ă©s tisztában vagyok vele, csak szimplán kĂváncsi vagyok hogy a sok kiprĂłbált kombináciĂł közĂĽl melyik az, amelyik itt egyeseknek jobban működik, Ă©s megprĂłbálom levonni a következtetĂ©seket de köszi, pacsi
Ispy
(Várdai István)
13
Brünci nem a legélesebb kés a fiókban, a pandorát meg nem ismerem.
2 kedvelés
danny27
14
Igen, látom a fĂłrumon, hogy nagyon vegyes, de az utĂłbbi idĹ‘ben talán rosszabb megĂtĂ©lĂ©sű tank, viszont Ăşgy voltam vele, hogy szeretnĂ©m kiprĂłbálni, kĂnábĂłl Ă©rkezett jĂł áron, ennyit megĂ©rt, most pihentetem, vagy majd megprĂłbálom elpasszolni. NĂ©zegetem a tankokat, hogy mit vegyek, ami kicsit minĹ‘sĂ©gibb, nĂvĂłsabb, de elĹ‘ször a Pandorám szeretnĂ©k gyakorolni, mert feleslegesen nem szeretnĂ©k pĂ©nzt kidobni rá.
Zolika
(Czeglédi Zoltán)
15
2 kedvelés
Ispy
(Várdai István)
16
Itt a legutolsĂł tripod 2 Ă©pĂtĂ©s, kanthal d, 2-es mag, 6 menet, titanium fiber , 1.1 ohm, 1.2-es levegĹ‘, 14 watt, adja a lemon tartot. A vattát a kazán szĂ©lĂ©nĂ©l szoktam vágni, borzolom, a behĂşzás után meg oda-vissza hĂşzogatom a vattát. 2-es magba kb 1cm-es vatta megy bele.
2 kedvelés
danny27
17
Elkezdtem nĂ©zni, milyen tankokat prĂłbálnĂ©k ki, de már vagy 7-8 db-ot felĂrtam innen fĂłrumrĂłl, meg mĂ©g párat láttam shopokban, Ă©s egyszerűen elvesztem. Erre most megláttam ezeket a Billet Box-okat. Nem tudom a megnevezĂ©sĂ©t, ezeregy bocsánat.
Van itt valakinek tapasztalata Billet Box-szal, vagy hasonló készülékekkel? Még nem mélyedtem bele, csak láttam, hogy egész kicsinek tűnik a kazántere, hasonló a podokhoz, hátha ezek tudják hozni azt, amit keresek.
Szerk.: nem csak ezzel a márkával
KĂ©p ff
rattyrat
(Rati)
18
El kell hogy keserĂtselek, ha Billet Box alatt a boro modokra gondolsz, azokhoz is kismilliĂł fĂ©le ĂşjjáépĂthetĹ‘ kazán találhatĂł, fĹ‘leg hogy a boro mod hype továbbra se halt le.
Továbbá majdnem mindegyik jobban elterjedt porlasztĂłhoz is találni bele átalakĂtĂłt. ĂŤgy azokkal is használhatĂł.
Szerintem az elmúlt körülbelül 3 évben több boro bridge jött ki, mint klasszikus 510-es kazán.
Ha jót akarsz magadnak és a pénztárcádnak, akkor nem ebbe az irányba indulsz de ez csak az én személyes véleményem.
3 kedvelés
danny27
19
Köszi, akkor ezt most jegelem. Ma van egy kis idĹ‘m, elkezdem a Pandorát tekergetni, kĂsĂ©rletezgetni. Közben nĂ©zegetem a tankokat is
Pityuci
(HI)
20
Nekem, – ha tankokat nĂ©zegetsz – a Dvarw MTL FL rta 22mm-es tartály jött be leginkább, jĂł az Ăz Ă©s nem folyik, sűrű gĹ‘ze van 50/50 liquid-del amit magam keverek. pedig klĂłn tankom van. ElĹ‘tte legalább 8-10 fĂ©lĂ©t kiprĂłbáltam de Ă©nnĂ©l ragadtam le jelenleg.
2 kedvelés