Sziasztok.
Vettem egy pioneer s tankot, viszont sajnos béna voltam, es a levegőzőnyilast leveve raktam össze , es most ossze van gyogyulva. (Mutatok kepet ). Tippek ,hogy szedhetnem szet ?
Gumikesztyűt próbáltad már?
Figyelem, csak saját felelőségre!
Én egy ronggyal betekerném és ráfognék finoman egy csőfogóval, majd a felső részt gumikesztyűben erőszakolnám.
A lényeg, hogy a gyűrű helyét kitöltse a rongy szorosan, hogy rá tudj fogni, illetve legyen rajta annyi plussz, hogy a fogó ne tudjon benne kárt tenni, de rá tudjál fogni. Kézzel nehéz lesz, mert szétcseszi a kezedet (persze ha autószerelő vagy vagy ablakos, akkor nem ).
Előtte megpróbálhatod bedobni a fagyóba 10 percre, hátha enged annyit, hogy meginduljon.
Illetve legközelebb a gumi részeket, ahol összeszorulnak kent be vg-vel, hogy ne rohadjon könnyen össze, mert a száraz gumi itt sem jó.
Még azt is meglehet próbálni, hogy rongy a résbe szorosan és gumikesztyűben ráfog mind a két felére és hátha tudsz annyi erőt kifejteni, hogy elengedjen.
De a topcapet rakd vissza, nehogy a palástot kinyírjad és csak finoman erőszakoljad.
Kimerítő, célravezető megoldáspalettát sorakoztattál fel István!
Nem ma kezdtem az összerohadt tankok szétszedését
Piff apukám! Rutin meg az évek!
Mondjuk volt olyan klón, amit out of box 40 perc volt szétszedni.
Pedig Pionak a legsokoldalúbb kis kazánkája!
Első és utolsó klónom egy Dvarw fél iccakát nyúztuk egymást! Fagyasztó-forró víz! 5-ik forróvizes fürdés után a fagyóban engedett! Nagy küzdelem volt!
Koszi a tippeket, probalkozom
Ne add fel! Van remény!
levegőző lyukba bedugsz egy furó szárat…
Jó gumikesztyű, vagy szilikon lap fél siker megéri tartani otthon.
De nem nagyobb levegőt akar csinálni
Fúrószáron keresztül nehezebb is lélegezni → szűk MTL ultra
Egyébként eddig egyszer volt olyan tankom, amihez adtak egy kis darab ilyen gumilapot.