Ti milyen összetételű alaplevet használtok, és mennyi fogyik belőle?
Én eddig 50pg/50vg használtam, most mondom újítok, és 40pg/60vg kevertem. Látványosabb lett a gőzfelhőm de több liquid fogyott, sőtt íz intenzítás miatt fentebb kelett menjek wattban, de ugye úgy mégtöbb liquid fogyik. Amúgy tetszik a látvány és az ízek is olyan selymesebbek, de a fogyasztás…. Ez így normális? Én azt hittem mivel így sűrűbb majd lassabban szívja a vatta és kevesebb fogy….lópikulát!
Én 50/50-es alaplé aránnyal operálok és ezt öntöm még fel aromával. Preferálom a tömény 3-5%-os ajánlású ízesítőket, általában a gyári ajánlás vagy az alá keverek, gazdaságosan jövök ki belőle és még a zamatok erőteljesebbek.
Nyílván így a levesem is hígabb, de sokat vagyok kültérben és ilyenkor a tél rendesen visszavesz a folyékonyságból és még így is gyűröttek a palackjaim…
Nyáron 70/30, télen 60/40 és 50/50 VG/PG arányban keverek, a fogyasztásra sosem figyeltem, inkább a megfolyás, felhasználás módja (DL vagy MTL) a szempont nálam.
Már egy jóideje úgy keverek , hogy a végeredmény mindennel együtt Kb 50-50 legyen . Full DL-re .. engem a gőz látványa és mennyisége nem izgat fel .. a jó íz érdekel , annak meg segít a + PG . Sokáig tartottam magam ahhoz , hogy DL-hez hogy elkerüljem a megfolyást kell a 70vg/30pg .. aztán az itteni beszélgetések után rá álltam az 50/50 re .. Aio-k , RDA-k és egy DLRTA is tökéletesen működik vele
én úgy vagyok vele, hogy annyi fogy, amennyi fogy. Single coil -lal használok 60VG/40PG liquideket. Selymes ízek, gőzök rendben vannak, elégedett vagyok vele. RDL -ben használom, többnyire 0,8 ohm és 18-20 watt környékén.
Nem folyik sehol semmi, és dry hit-em sincs. BP mods, vagy Cotton Clouds vatta.
Bár szerintem sok függ a választott set-up-tól is.
Annyit szeretnék még hozzáfűzni, ha konkrétan arra vagy kíváncsi, mennyi a fogyasztás, hogy régebben pontosan ki tudtam számolni az egy havi adagot. Akkoriban még 70 VG/30 PG arányban kevertem, heti egy db. longfill fogyott, vagyis havi 480 ml. Mindez még anno porlasztóssal, DL-ben, 0,3-0,5 ohm-on, 30-40 watt között.
A fentebb vázolt felhasználási módom ettől ma már eltérő, de a fogyasztásom így is havi 500 ml körül maradt.
Azt nem tudom, hogy ez másokhoz képest sok-e vagy sem…talán kicsit…vagy hogy normális-e vagy sem…de engem nem zavar, annyi, amennyi. Gondolom, a kizárólagos MTL felhasználóknak ennél kevesebb a fogyasztásuk.
Fogalmam sincs mennyi lehet az annyi .. annyiszor szerettem volna lemérni mennyit eszek 100 on … De annyi féle fajta mozog … Hol előkerül, hol elteszem … , hogy komoly adminisztráció lenne össze számolni ..
Nagybol 300-400 ml közt lehet talán a megoldás . ..
Melóba alacsony watton de dl … Kevés gőzzel , hogy senkit se zavarjon … Itthon RDA 40 watt és különféle Aio-k 20-25 watt közt. , de hogy őszinte legyek teljesen Mind1 mennyi fogy amíg ekkora örömöt okoz a vépelés és a hozzátartozó közösség …