De akkor azt többè nem tehetem mecha. modra. Fèl ohm azon 32 Watt lenne. Majd, ha vège a tesztelèseknek, ès örökre a Tesla Pokeren marad valamelyik.
Jaaaa, hogy úgy. Na, azt valóban nem.
Mechán is a 0.8ohm környéke muzsikál a legszebben,én nem tudom hány ga az az ss huzal,de én 28ga 2.5 magon max 8menet és mindig rökéletes volt,de inkább 6 vagy 7
Jól van, most rajta hagytam, mert jó íze van, és nem kokszol nagyon. Majd legközelebb 2 menettel kevesebet próbálok, és széthúzva. És így tovább, amíg égett ízt nem kapok. Minél kevesebb a menet, azért annál kisebb a felülete. TC-ben is 180 fokot kell beállítani, hogy ne érezzem égettnek. Érdekes módon mechán sokkal jobb íze van, az ellenállás növekedés önmagát szabályozza valamennyire úgy is. Én pedig nagyon allergiás vagyok az égett ízekre. SS huzalom eddig még soha nem volt, és durván a fele a fajlagos ellenállása, mint a kanthalnak.
Akkor nem én vagyok itt az egyedüli akinek még nem volt ss huzalja…
Hát igen az ss picit hamarabb ugrik,de jól beállítva az ellenálláshoz a watt értéket pedig csodákra képes,igaz most én per pill egy ideje kathallal tolom,mert próbálkozok,hogy eltünek e az olyan börhibáim amiknél gyanúsan allergiára tippeltem,úgy néz ki változás van szal elképzelhető,hogy jól gondoltam,visszatérve nekem mindegy milyen huzal van bennt alkalmazkodok hozzá teljesítményben,mechánál is ilyesmi a helyzet csak ugye ott az ellenállásal tudsz alkalmazkodni,tavaly sokat mecháztam ss huzalal 28ga-el és azért írtam,hogy véleményem szerint a 0.8 ohm környéki tekerés ss-el és picit tágabb levegőzés mechán jó páros lehet,emlékeim szerint te is a tágabb mtl fele hajlasz
Kanthalra meg azért nem térnék vissza, mert azt sűrűn kell cserélni. 2-3 égetés után az egyszerűen elpattan. Na meg az kokszolódik a legjobban. Egyetlen előnye, hogy abból tényleg kevesebb menet kell, és kemény, lehet benne a vattát rángatni anélkül, hogy eldeformálódna. Évekig használtam, ismerem minden előnyét és hátrányát. Ni80 clapton negyed annyira sem kokszol, hiába ellenzik itt sokan, SS huzal meg még nálam próba alatt. Nincsenek annyira rossz tapasztalataim vele. Azt az egyet nem értem, hogy miért akar mindenk mindenáron lebeszélni a 6 menetnél hosszabb tekerésről, mikor több lyukú AFC -vel az hozza a legjobb ízeket? A Galaxies gyári 2 lyukú levegő bemenetét meg mintha ehhez a mérethez tervezték volna. Kingát idézve jobbra -balra max 2 menet túl lógás. Igaz, most így összenyomva talán túlzottan microcoil, de majd kipróbálom rövidebb széthúzottal is. A kerek AFC viszont semmilyen tekeréshez nem vált be nekem. Mintha az ízek fele eltűnne olyankor teljesen. Az a mini Dvarw zökkentett ki engem a 2,5 és annál vastagabb tekerésekből, mert az addig megszokott semmihez képest olyan tömény ízeket produkált 2mm -es 8 menetes tekeréssel. Azóta bármibe teszem ugyanazt a tekerést, szinte harapni lehet az ízeket. De volt ez a ni80 mtl clapton. Az SS szálhuzal létére is sokkal kisebb ellenállású.
Akkor én kérek elnézést ha neked úgy a jó akkor ne változtass !
személy szerint én nem szeretem a clapton huzalt mert nagyon hamar felmelegiti az egész kazánt és ront az ízén és a gőz is meleg hiába 10w-vagy alatta használom.én a kanthalt 0.25-0.3-ast használom álltalában csak egyszer vattázom újra.A 3 lyukú afc-ét igen lehet úgy használni ahogy te ,hogy hosszú tekerést teszel bele ha neked úgy jó semmi gond használj mindent úgy ahogy neked jó…én ezt csínálom.Ötleteket meg hallgatom vagy kipróbálom vagy nem.
A levegőzés is számít. Nálam a By-ka claptonnal jéghideg, amióta megcsináltam bele a 3 lyukút. Véletlenül még a külső levegőszabályzójával is teljesen összeillenek a furatok. A Galaxiesben szálhuzal van, és az a lefényképezett hosszú tekerés, sokkal melegebb, de ahhoz majd kipróbálom a széthúzott tekerést, de a vattacsere előtt nem nyúlok hozzá. Kíváncsi vagyok, hogy mikor érzik rajta a koksz, mert eddig még nem éreztem rajta.
Számit az is de én szűken szeretem így a clapton kizárt…van egy pár tekercsem néha teszek egy próbát de nem jött be.Kinek mi…
Nekem is az első tekerésem claptonból 4 menet volt 4 - es magon. Még szerencse, hogy a Siren eléggé huzatos, majdnem dl - t ad, teljesen kinyitva. De azóta sem tekertem többé akkorára. Viszont most már értem, miért nyafogtam akkor annyit, hogy semminek nincs semmilyen íze. Gőze azért ettől függetlenül volt elég, csak mindent majdnem duplán aromáztam, hogy érezzek is valamit.
Most látom, mi került a címlapra, amióta a téma új helyet kapott. Na annak a műszaki rajznak az elkészítése tartott a leghosszabb ideig az egészben. Pedig úgy loptam egy porlasztó műszaki rajzot, amibe azután beleszerkesztettem a saját fúrásaimat. Csak a méretvonalakat nem tudtam, hogyan csinálják, ha számítógépes a rajz. Tanultam én a szakközépben műszaki rajzot elég régen, de azokat ceruzával és tussal készítettük.
Érdemes ezt külön folytatni úgy gobdolom. Ami a számítógépes részét illeti, én ilyenekhez pain-et vagy photoshop-ot használok.
Nem szándékozom én ilyenekkel foglalkozni, csak szemléltetni akartam, hogy mi készült. Viszont még egy lájkot sem kapott, szemben az egyéb 1-2 mondatos beszólásaimmal. Erősen gyanítom, hogy a körbeforgatható csavarmenet miatt nem készítenek ilyeneket a By-ka kazánokhoz. Pedig egy rugalmas alátéttel alatta megoldható lenne a tájolása, amire nekem nem lett szükségem, mert koppanásig behajtva áll jól. A gyári O -ring, amit a gyári tartozékaihoz adnak, természetesen alatta van.
Én kíváncsi lennék rá aki ferdén 1mm-es lyukat tud fúrni kézi fúróval az nagyon ügyes már csak ez megér egy
Ezt jól eltaláltad. Kézben tartott akkus fúróval fúrtam mindent. De azokat a ferde furatokat szerintem állványos gépen nem lehet elkészíteni, mert csak a fúró görbülne, amikor nyomod. De kézben tartva először merőlegesen, amíg belekap, utána lassan kell átállni vele a 45 fokra. Van fél mm-es fúróm is, de azzal már nem kockáztatnám meg. Nyomtatott áramköri panelek fúrkálására lettek annak idején ezek beszerezve.
Tudom milyen nehéz fúrtam egy párszor én is azért mondom…Gratulálok!
95 ojró a klón.?
az eredeti annyi