A nikotinnak és koffeinnek, ésszel használva, kedvező élettani hatásai is vannak
Sokan pl reggel felébredni sem tudnának nélkülük
Tehát, simán vetekszik egy jó ággyal
Este nic, reggel koff
Egyébként, szerintem, ha valaki leteszi a cigit, számos más probléma is előhozakodhat. Persze ez csak az én elvetemült gondolatmenetem, de tegyük fel, ha a legrosszabb ami történhet a szervezettel az a dohányzás, ami számos dolgot elnyom, megváltoztat a szervezetünkben. Akár egy súlyosabb betegséget is lelassíthat, mert elnyomja azt. Vagy épp az orvosok alig veszik észre, mert mondjuk beszűkülnek az erek, deformálódnak a sejtek, ráfogják, hogy “normális dohányos kórkép”. Mert ugye vannak az egészséges emberre vonatkozó, orvosok által felállított “referenciák”, meg vannak a dohányosokra és a már nem dohányzókra is. Néha nehéz észrevenni a problémát, ha elfedi valami ami eltúlozva hasonlókat produkál.
Vigyázni kell a Nikkel, meg a nick-kel
Ok, de valaminek lenni kell…
Tuti nincs akkora szívritmus-emelkedésem, mióta vapelek de hát nem is egyszerű bevinni annyit.
10 napig nem futottam és utána már magasabb HR-el indult a futás. Bármi abbahagyása okoz változást.
Jah és 1 hónapot hagytam ki a plank-al és letapadtak a vállizmaim…fájtak ma
Szóval ha a mozgás hiánya ennyit rombol akkor a nic és koffein sem keveset csak más tünetekkel
Ésszel kell ezt is, ahogy mindent. Meg sok befolyásoló tényező van. De való igaz, hogy olyan sokat nem egyszerű bevinni. 2 hete vagyok szabin, hétfőn megyek dolgozni, unalmamban ecigizek.
Ma duplaannyit szívtam, meg tegnap is. Sokat lógtam itt közben megy. Már végre van íze valamennyi…de nem vettem észre semmi rendelleneset.
7-8 ml/15 mg.
Tehát ez is messze van a mérgezéstől (hálistennek).
Amúgy kevesebbet eszem mióta vapelek, mégis felsunnyogott vagy 5+ kg
Nekem 3,5- 7 között, 12-es NIC.
Viszont azért nehéz erre bármit is mondani mert Ferinek
van hozzám képest +15 éve.
Majd 15 év múlva megmondom
(Ha megérem)
Tisztelettel
Egyes kutatások szerint a dohányzás csökkentheti a magas vérnyomást. Egy vizsgálat során például az enyhén dohányos nők (akik napi 1-9 szál cigarettát szívtak el) vérnyomását alacsonyabbnak találták, mint erős dohányos és nem dohányzó társaikét.
Ezeknek a nőknek a vérnyomása valószínűleg azért volt alacsonyabb, mert kisebb volt a súlyuk. A nikotin csökkenti az étvágyat és gyorsítja az anyagcserét, így az emberek általában több kalóriát égetnek el, ha nikotin kerül a szervezetükbe, mint egyébként. Emiatt kevesebb zsír van a szervezetükben, mint ha nem dohányoznának. Márpedig minél súlyosabb valaki, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy magas a vérnyomása.
Nos, mint olvasható, van olyan kutatás is, mely szerint a nikotin csökkenti a vérnyomást.
A régi, öreg háziorvosom pedig azt mondta, sok értágító egyik hatóanyaga a nikotin.
Az én vérnyomásom csökkent miután áttértem az e-cigire. Arról nem is beszélve, hogy elkezdtem levegőt kapni, fokozatosan megszűnt a köhögésem, krákogásom, stb.
Feri bátyám, azt kell, hogy mondjam, az általad írtak mögött a gyógyszer- és dohányipari lobbit vélem felsejleni.
Szerintem, szerezz be egy kutyust, aztán azzal menj el sétálni napi kétszer és helyre áll a vérnyomásod.