Az egyik pár akkum (a legújabb, tavaly vettem :D) kicsit furán merül: az egyik akksi a másikhoz képest konkrétan 20%-kal gyorsabban. Sony VTC 3000 mAh-s 18650-es akku a szóban forgó beteg, soha nem használtam egyesével, és sohasem keverem a párokat. A múltkor is felfedeztem, de gondoltam, biztos a töltésnél voltam türelmetlen, viszont három a magyar igazság-jelleggel most már komolyan kezdek aggódni. Nincs látható külsérelmi nyom, és az akkun biszbaszok sincsenek elcsúszva.
(41% – 21%, ha a kaputelefon képe nehezen látszódna) (de pl. most, amikor szenvedtem a fotóval, volt olyan is, hogy a hibás akksi leugrott 5%-ra, a vérnyomásommal fordítottan arányosan kivettem, visszaraktam, és utána megint a “”““normális””“” értéket mutatta.)
(itt vannak a retkek, tudtamééén, hogy ki kellett volna várni, amíg megint lesz csoki LG, azokkal sosincs baj, bakker)
A másik két pár csoki LG-mmel egyáltalán nincs ez a probléma (pedig azok öregebbek is), szóval nem a mod (Thelema Quest) vagy a töltő (négyágyas X-tar) a ludas.
Mi legyen a sorsa? Kuka és csere? Egyáltalán mi okozhatja ezt?
Ilyenem nekem is van, Basen, bár azt nem tom hány % a különség, ekkora tán nincs, de ahogy a mod mutatja az egyik konzekvensen hamarabb merül valamivel. Én erre azt csináltam, hogy semmit. Vidáman használom immár legalább 2 éve, se az akksi se a mod nem ment tönkre.
Ekkora különbségnél azért lehet, hogy cserélném.
A Lost Vape Thelema Quest nálam is ezt csinálja a samsung 25R-el is.Szerintem inkább a készülék firewire hibája lehet .Láttam már youtub videókon is megemlíteni ezt a jelenséget.
Használom tovább az akkukat,nem foglalkozom vele.
Még régebben olvastam valamelyik fórumon (most nem találom), hogy elvileg ezek nem is upgrade-elhetőek (mármint a mod megbontása és forrasztás nélkül :D), úgyhogy nem vagyok kifejezetten boldog attól, hogy csak az állandóan készlethiányos csoki LG-vel működik jól… meló után megnézem másik modban az akkukat, köszi!
Nekem mindegyik modom ezt játssza a Golisi akkukkal. Bár az tény, hogy a Golisivel nagyon mellé fogtam. De mikor anno vettem valami rózsaszín Samsung(?) akkut az is ezt játszotta, sőt, a sárga LG is. Ezért maradtam a barnánál. Nem biztos, hogy mod hiba, de nem zárnám ki azt sem. Ergo nemtom, de a jelenség valós.
Beraktam a hiperbuta modomba, ami annyira buta, hogy százalékot se ír ki ott az látszik, hogy az egyik (a rosszalkodós) töltöttsége egy egységnyivel kisebb – ennél többet, ha fejreállok se tudok meg.
Elképzelhető, hogy a mod cseszte el az akkut? Mármint már használtam ezt az akkut ezzel a moddal korábban is (bőven), de csak kb. egy hete csinálja ezt a hülyeséget.
Veszek majd csoki LG-t, ennyi, az mindent kibír, mindent elbír, nyünnyögök én eleget, nem kell, hogy akksijaim is nyünnyögjenek.
Ezeknél az elektronikai promlémáknál bármi lehet ,meg annak az ellenkezője is.
Ilyenkor legegyszerűbb átlendülni ezen a problémák felett.
S elkönyvelni hogy ez ilyen!
Szia. Elvileg ugyanannyi áram folyik mind a kettőn, ha sorba vannak kötve. Mindig a gyengébbik határozza meg, hogy mennyi ideig használhatod. Elvileg nem a nem megfelelő használat határozza meg az élettartamukat. Elvileg mind a kettőn ugyanannyi áram folyik. Mi kaptunk a volt munkahelyemen egy olyat, hogy akkumulátor regeneráló készülék. Mindössze annyit csinált a berendezés, hogy teljesen lemeríti, és újra feltölti, és ezt ismételgeti minimum egymás után 3 - szor. Ezt a készüléket a most is használatos rendőrségi rádiókhoz adták. Volt, amelyiken segített is valamennyit. A gyártási selejteken azonban semmi sem segít. A készüléket anno nikkel-kadmiumokhoz adták. A jelenlegi lítium akkukról viszont nem sokat tudok. A gyártáskor belekerülő szennyeződés okozhatja hirtelen korai halálukat, ami ellen semmit sem tehetsz. A Sony meg Panasonic jól hangzó japán márkanevek, de ha az akkukat ma már mindenkinek a kis kínai Cseng gyártja, akkor a minőségük is olyan, amilyen. Azt viszont mindenhol írják, hogy a készülékeid egyforma akkukkal használd, mert a gyengébbik miatt tönkre fog menni az erősebbik is.
Veszek majd csoki LG-t,>
-Elképzelhető, hogy a koreaiak még nem gyárttatnak mindent Kínában, de sajnos az a tapasztalat, hogy már mindenki mindent azokkal gyárttat, mert ott olcsó a munkaerő.
Mind a három pár akkut pontosan ugyanúgy használom, szóval valószínű, hogy a probléma gyökere nem itt van… No meg így most már a gyengébb darabot önmagában nem cserélhetem le, hiszen akkor már az új+régi nem lenne egy pár
Az előfordulhat, hogy jópár hónap használat után bukna ki valamelyikről, hogy (akár szennyeződés miatt) gyári hibás?
Megnéztem, de bevallom, erről nem találtam infót benne azt leszámítva, hogy nem egyforma töltöttség mellett is működik. Ha ez probléma, akkor elfogadom.
Nekem is ugyan ezt csinálta a smok morph2 modom, csak nem ennyire durván. Max 10-18%difi volt a 2 akksi közt. Feltöltöttem egyenként asszony iStick piko-jával, majd a morph2 ment vissza a boltba. Basen akkuk, most egy régi wismec rx gen3-ba vannak, és nincs velük probléma.