Köszönöm a tippet.
Szia @blini80
Veszteni azt hiszem nem fogok semmit, ha mĂ©gsem lesz hosszĂș tĂĄvĂș. AzĂ©rt döntöttem a Patex mellett, mert egyrĂ©szt a 3g-os Loctite nem lett volna elĂ©g, többet kellett volna vennem, mert mĂĄsra is kell. Ărban meg ugyanannyi, csak ez 50g nem 3g. Illetve folyton hajt a kĂvĂĄncsisĂĄg. A Loctite-ot ismerem, csak annyira nem Ă©rtek hozzĂĄ, hogy most az 2 komponensƱ e vagy sem. Mikor tavaly kĂ©toldalassal ragasztottam vissza a panelt akkor is azĂ©rt azzal, mert ki akartam prĂłbĂĄlni hogyan muzsikĂĄl. Most is ez a helyzet. KĂvĂĄncsi leszek meddĂg bĂrja majd. Ha idĆtĂĄllĂł lesz akkor mĂĄr ezt is tudni fogjuk.
Csak egy jĂłtanacs. LehetĆleg ne ehhez hasonlĂł, nehezen hozzĂĄfĂ©rhetĆ helyen tesztelj ragasztokat. A nehezen hozzĂĄfĂ©rhetĆ helyen nem egyszerƱ eltĂĄvolĂtani az elĆzĆ ragasztĂł megkemĂ©nyedett maradvĂĄnyait, ami esetleg nem megfelelĆ felfekvest eredmĂ©nyez a következĆ prĂłbĂĄnĂĄl. Joindulatbol Ărom mindezt, ne Ă©rtsd fĂ©lre.
Sziasztok!
Kinga DrĂĄga!
A Palmatex akĂĄr jĂł is lehet, lehetĆsĂ©gekhez kĂ©pest minĂ©l vĂ©konyabban vidd fel Ă©s vĂĄrj az összeillesztĂ©ssel! Mikor elkezd a ragasztĂł felĂŒlete tĂ©rhĂĄlĂłsodni, (bĆrösödni, mint ha mĂĄr megszĂĄradt volna, de mĂ©g azĂ©rt ragad ) pĂĄr perc! Akkor illeszd össze a 2 felĂŒletet minĂ©l pontosabban! EttĆl kezdve mĂĄr csak a nyomĂĄs nagysĂĄga hatĂĄrozza meg a ragasztĂĄs erĆssĂ©gĂ©t.
MĂ©g egy dolog, a PĂĄlmatex egy kicsit megmarhatja a pvc, Ă©s hasonlĂł anyagok felĂŒletĂ©t, amenyiben nem szeded szĂ©t a modod, Ă©rdemes lemaszkolni azokat a felĂŒleteket amelyeket nem szeretnĂ©l összeragasztĂłzni, (kijelzĆ, mƱ.a felĂŒletek ahol mĂĄr nem takar a fĂ©m.) ragasztĂłszalaggal (maszkolĂłszalaggal, amit a szobafestĆk szoktak hasznĂĄlni), a ragasztĂł felvitele elĆtt. (Könnyebb a ragasztĂłt is felvinni, a szĂ©leknĂ©l is egyenletesebb lesz a vastagsĂĄga).
JĂł munkĂĄt Ă©s tĂŒrelmet a mƱvelethez!
Remélem sikerrel jårsz!
Szép estét!
Sziasztok.
ElnĂ©zĂ©st, hogy nem Ărtam. Tegnap összeragasztottam. PĂĄr pötty pĂĄlmatex megtette a hatĂĄsĂĄt. A ragasztĂł dobozĂĄn volt hasznĂĄlati utasĂtĂĄs. Ăgy csinĂĄltam @Szabolcs_Sebestyen ahogy Te is Ărtad. PĂĄr pöttyöt elkentem vĂ©konyra, kB 2-3 perc utĂĄn olyan volt mintha majdnem megszĂĄradt volna. AztĂĄn feltettem a panelt Ă©s tartottam kb 10-15 percig. Nem nyomtam agyon. Nem folyt ki, bĂĄr a maszkolĂłszalag eszembe sem jutott, de inkĂĄbb szerettem volna tudatosan jĂłl csinĂĄlni. Azt hiszem sikerĂŒlt.
Szia Kinga! Ărömmel konstatĂĄlom hogy nem csak az ĂrĂĄsban vagy nagyon ĂŒgyi! Gratula hozzĂĄ! RemĂ©ljĂŒk hosszĂș tĂĄvra sikerĂŒlt megoldani a problĂ©mĂĄt!
Köszönöm szĂ©pen Robi. Ha megĂ©rkezik az a tank amivel hasznĂĄlni szeretnĂ©m akkor megnĂ©zzĂŒk hogy muzsikĂĄl munka közben. A Galaxies ami rajta szokott lenni nyugdĂjba kĂ©nyszerĂŒl.
Milyen tank lesz rĂĄ?
A Kizoku Limit volt a befutĂł, de csak pĂĄr napja lĂĄttam egy bemutatĂł videĂłban, hogy a tömĂtĂ©sen a top cap alatt, ahol töltjĂŒk a liquidet, van egy membrĂĄn a lyukon. Ez mĂ©g nem is lenne akkora baj, de a pĂłt tömĂtĂ©s is membrĂĄnos. Abba a kialakĂtĂĄsba a flakonjaim cseppentĆi nem igazĂĄn fĂ©rnek be. A Berserker V2-nĂ©l mĂĄr kitapasztaltam, de ott szerencsĂ©re a csere tömĂtĂ©sen nincs membrĂĄn.
Egy szó mint szåz⊠Egy ZQ Vapor Trio MTL RTA lett helyette. Igyekszem majd nem otthon felejteni a liquidet ha megyek valahova.
Igen sajna annak az a legnagyobb hĂĄtrĂĄnya! Mindegy mĂ©g egy kis leves elfĂ©r ĂĄm egy nĆi tatyĂłba!
A Loctite maga egy mĂĄrka, rengeteg fĂ©le anyagot gyĂĄrtanak,amit te ĂrtĂĄl a 3g-os az valszeg pillanat ragasztĂł,a 2 komponensƱ amit javasoltam/tunk az jĂłval nagyobb kiszerelĂ©s lĂ©tezik ami Ășgy nĂ©z ki mint egy nagy fecskendĆ csak 2 fakja van Ă©s egyszere nyomod ki vele a 2 komponenst amit kĂ©sĆbb össze kell jĂłl keverni Ă©s utĂĄna hasznĂĄlhatĂł ill.vannak olyan fajtĂĄk amik pedig 2 tubusban vannak Ă©s Ășgy veszed Ćket eggyĂŒtt szintĂ©n jellemzĆ az azonos mennyisĂ©gek kimĂ©rĂ©se Ă©s összekverĂ©se rĂĄ.
EgyĂ©bkĂ©n lĂĄtom sikerĂŒlt a Palmatexel ,ĂŒgyes vagy!
HĂĄt, csak ez volt ott Ă©s akkor a boltban. Ăs a PĂĄlmatex. AzĂ©rt majd idĆvel kutakodok mĂ©g, egyenlĆre a PĂĄlmatex volt elĂ©rhetĆ, a 2 komponensƱt nem tudtam beszerezni. Ăs nem csak 1 boltba mentem be. De elvileg ez is Ășgy hat⊠BĂĄr a franc tudja mennyire nĂ©ztĂ©k hĂŒlyĂ©nek. Ha bemegyek egy mƱszaki boltba vagy valahova âpasis dolgotâ keresni akkor mindig ez van.
Ez a tĂ©ma automatikusan lezĂĄrult (az utolsĂł vĂĄlasztĂłl szĂĄmĂtott) 30 nap utĂĄn. Nincs lehetĆsĂ©g Ășj hozzĂĄszĂłlĂĄs kĂŒldĂ©sĂ©re.