Apropó levegőzés. De az már egy másik téma. Kaptam valakitől egy cserélhető porlasztós komplett készüléket, annak valahogy egész más gőze van. Egy patront sikeresen szétégettem, ezért azt szétszedtem, újratekercseltem, vattáztam, s a következőkre jöttem rá: A porlasztósban a levegő egyedül a forró tekercs közepén tud áthaladni, melegebb, töményebb, viszont érzésre szárazabb gőzt adva. A felújítósnál a beszívott sok hideg levegő körbejárja a kazánt, csak egy része érintkezik a tekerccsel, majd a kiáramló hideg és meleg egymással keveredve már egy félig kicsapódott gőzt ad, ami ízre lehet ugyanolyan, de érzetre inkább hasonlít a leveses fazék gőzéhez, mint a dohányfüsthöz. Viszont az ezer forintos porlasztó csak akkor éri meg, ha legalább 1 hónapig kitartana. Felújítása lehetséges, de nem olyan egyszerű, mivel ez nem arra készült, van benne macera, a vatta helyett is ki tudja milyen folyadék vezető anyag volt, kár hogy mind kikapartam, ha ezt gyengén vattázom, sokkal könnyebben megfolyik, már egy erősebb szívástól is ömlik belőle a liquid. Ezért biztosan fogok hozzá rendelni még gyári porlasztót, csak hogy fogom győzni anyagilag?
8 kedvelés