Sziasztok!
Hátha tudtok napra kész infót.
Bementem a Nemzeti Dohanyboltba mert kifogyóban volt a nikotin. Gondoltam legálisan beszerzem, kaptam is párat de az eladó hölgy azt mondta ha kifogy nem fognak többet kapni. Az okát, hogy miért ő sem tudta megmondani. Tudom az internet a barátom de erről semmit nem találtam. Esetleg tudjatok miért szüntetik meg az árusítását ?
Szerintem ez esetben, hogy nemzeti mutyibolt nem játszhat a nincs bevételem belőle.
Akkor már csak egy magyarázat lehet, hogy eltüntetem egy időre kiéheztetve ezzel a piacot és mint jótevő 20-25%-kal drágában pár hónap múltán hozzásegít a beszerzéshez…
Szia
Június 25 -től tiltottak az ízesített liquidek árusítása függetlenül attól, hogy nikotinos vagy sem. A készleteket még kiárulhatják.
Arról, hogy nikotin boostert vagy ízesítetlen liquidet nem árulhatnának nincs semmi. Valószínű ez Dohánybolt specifikus lesz. Ha kevés a kereslet akkor ők sem rendelik be de attól a másik boltban még lehet.
Több helyen olvastam, hogy ezt mondták a dohány boltosok, ezért is kérdeztem rá. Itt azt mondták rendelni sem tudnak majd.
Igazából ettől én is nagyon bevagyok tojva . Vannak olyan oldalak vu pl ahol csak rá van írva hogy 9mg életembe egyszer vettem tőlük soha többet . Az szerintem jó ha 4 mg volt .Amúgy sem vásárlók ilyen oldalakról. Marad inkább külföld. Vagy ha valami haver jön hazza megkérem t hogy hozzon nekem. De ezt a közösséget nagyon féltem, hogy csúnyán átverik majd. A noname boltok .
Igen gyanús
De hát minden liquid ízesített, ami nem az alaplé kategória. Azt szintén nem árulhatják, ergo akkor mit is tudunk venni? Azért ez eléggé egy irányba mutat…
Az aromázatlan liquid (nikotinos/mentes) és a nikotin booster továbbra is árusítható.
Az más kérdés, hogy a legtöbb Dohányboltban totálisan vakon vannak az eladók, hogy mi micsoda és sokszor beszélnek össze vissza.
Sajnálom, de ezt most én sem értem! Mi is lehet az a aromázatlan liquid?
Eddig kapható volt 18-20%-os nic booster a Vivo és a Mellow Dew 10ml-es aroma és az 50 / 60ml-es shortfill. Bár igaz ellentmondásos jelölésük, mert a 10ml-esre simán ráírják, hogy aroma, viszont a belső keverési segédlet szerint, mint rögtön fogyasztható termék, csak töltsük bele a kazánba…
Amiben nincs aroma, azaz ízesítés mentes.
- PG + VG
- PG + VG + Nikotin
- Nikotin booster (10ml) TPD kompatibilis kiszerelésben. (PG-ben vagy VG-ben oldott nikotin, ami 18 vagy 20 mg/ml.)
Ezt értem, csak ilyennel még nem találkoztam a nemzetibe…
Amivel igen nos pont arról körvonalazódik, hogy nem árulhatják.
Értelek, és pont az a probléma, hogy nincs egy egységes raktárkészlet ami minden Dohányboltban fixen megtalálható. Ahol én néztem még jó múltkor ott volt ezekből is. De ez nem jelenti azt, hogy pl máshol nem fogják berendelni, ha eddig nem tették főleg most amikor valószínű jóval többen fogják keresni, mint ezelőtt.
Nálunk a 2 mutyibolt közül az egyiket az ifjúkori barátom-haverom üzemelteti. Rákérdeztem 1-2 dologra Tőle e-cigi témában, azt hitte bediliztem, hogy ilyesmiket kérdezek.
Még némelyik szolnoki üzletben is furán néznek néha amikor érdeklődök.
A napokban én is voltam egy dohányboltban, ahol azt mondták, a nikotin booster meg fog szűnni, illetve, hogy rendelni sem fogják tudni ezentúl.
Közvetlenül ezután ellátogattam egy másik dohányboltba, lecsekkolni, hogy mit mondanak ott, ahol közölték, ők nem látnak tiltást a rendszerben és ezentúl is rendelni fogják/tudják.
Szerintem néhány dohányboltban a Jún. 25-i új tiltást félreértelmezhették és a nik booster-eket egy kalap alá vették az ízesített liquid-del, talán, nemtom.
Köszi a választ, valószínűleg akkor nálunk is ez a helyzet a dohányboltban. Fogalmuk nincs. Megpróbálom egy másikban. Valószínűleg rosszul vannak informálva.
Update
Ma jártam ugyanabban a dohányboltban, ahol előző héten azt mondták, jön a rendelés nikotin booster-ből és a későbbiekben is fog. Ma volt az árufeltöltés, úgyhogy reménykedve battyogtam le és léptem be a boltba, ahol kedélyesen jeleztem megvételi szándékomat a szokásos booster mennyiségre.
Az eladó hölgy úgyszint kedélyesen elmondta, hogy nem jött nikotin booster a szállítmánnyal és a jövőben sem fog, mert betiltották és már rendelni sem lehet.
A hangulat kedélyes maradt.
A hír lesújtó volt, de ettől függetlenül még lehet, hogy tényleg valami félreértés van a háttérben, amit a jövőben korrigálni fognak. Ebben reménykedem.
Addig meg marad az e-legalitás.
Ez kezd egyre érdekesebb lenni.