Akkor most.....hol tudok venni egy jó literest?

Sziasztok!

Egyáltalán nem követem a vape világát, örülök, hogy anno egy akcióban lett egy beépített akkus gépem meg valami aspire tank rajta. Tudom cserélni a kazánokat, ennek már örülök.

Na szóval nagyjából ¾évente veszek 1 liter 3ast meg kb 4x30ml ízt hozzá.
Idén januárban már valami gebasz volt a szlovák céggel, hogy nem tudnak szállítani, de pont kapóra jött, hogy tatán volt egy munkám, így napközben átugrottam érte a boltba.
Na most kezd elfogyni a lé és nem érek el semmi oldalt. Oké beleástam magam, eljutottam a tor browser-ig, így már a korábbi oldalak kb 5%-t megtaláltam, úgy látom a többi teljesen megszűnt.
Nem találom a korábbi horvát oldalt sem, ahonnan az olcsó kazánok jöttek meg egyszer onnan is rendeltem 1L-t.
Erről a jövedéki adós dologról sem tudtam, most úgy érzem magam, mint aki egy béna scifiben áthibernálta magát egy másik évszázadba.

Van most lehetőség valahonnan szerezni levet meg aromákat? Mármint normál, literes vagy 2x500ml-es megoldással? Vagy mivé változott ez most? Csak próbáljam felhívni a cégeket amiket Google maps alapján találok? Legutóbb az eliquidtrafik-ba mentem át, most meg nem él a honlapjuk, de a Google szerint még vannak tegnapi értékelések is.

Minden segítséget köszön ez a boomer vaper, Tomi.

UI: jól sejtem, hogy 1L lé meg 4 aroma már nem 25k Ft körül lesz?

6 kedvelés

Szia.
Elég sokminden változott, jövedéki adó, shoppok bezárása, de, azt, hogy te valahonnan vásárolj előre bekevert nik-es levest, azt, szerintem az illetékesek biztosan lekapcsolják. Amit még tehetsz, kiszámolod, milyen erősségű levest akarsz, és megveszed külön-külön a hozzávalókat, majd te saját magad bekevered.
Erre is van itt megoldás, a keverde.
Itt nagyjából mindenki, úgy kezeli a dolgokat, hogy, évekkel előre gondolkodik, (mert, mi lesz, ha… ), szóval.. amit jelen pillanatban tehetsz, hogy beírod itt a keresőbe amit tudni szeretnél, és olvasol.. biztos vagyok benne, hogy megtalálod azt amit keresel.

4 kedvelés

Szia . Sajnos mindet jól látsz!

Jelenleg a források elfogytak .. jelenleg ,ha válalod a külföldi rendelés kockázatát akkor kb 34-35 ezer magyar pénz az 1 liter alap + booster + 4 aroma

5 kedvelés

Oké, akkor alapfolyadék, mint olyan nincs. Gilbertet felfedeztem, ő elvileg megoldotta nekem a nagy részét valami magyar webshoppal meg azzal, hogy dohányboltba kell mennem a nikotinért.
Szóval a sok xarakodással az lett elérve, hogy az alaplevet is magamnak kell összeraknom, egyébként lényegében nem változott semmi. Még aromákat is lehet venni.
Milyen árban vannak ezek a nikotin üvegcsék?

6 kedvelés

1600-1800 Ft a nemzetiben és neked kell 15 üveg .. de a legnagyobb baj ,hogy nem nagyon van a dohi boltokban

6 kedvelés

És ahogy körvonalazódik nem is nagyon lesz :face_with_diagonal_mouth:

5 kedvelés

A rendelés helyett működik az, hogy kimegyek érte komárnoba?

Ha jól sejtem akkor az a helyzet, hogy nincs booster és nem is lesz? Valami jogszabály miatt vagy csak az árak miatt?

Szlovákiában még van booster?

5 kedvelés

Azt lehet tudni miért nincs nikotin folyadék? Ez nekem nem derült ki a hosszú összefoglalós cikkből. Elvileg az üzletekben lehetne a sok 20mg/10ml üveg.

4 kedvelés

Szerintem akkora a bizalmatlanság, félelem és tájékozatlanság az egész körül, hogy nem merik :thinking:nem foglalkoznak vele.

5 kedvelés

Szlovákiában lehet .. de mint írtam rendelhető is ,csak némi kockázattal jár.. amire én speciel carok … De van akinek nem fér bele ez ..

10 kedvelés

Szia Tibor, van esetleg tipped vagy oldalad ahonnan lehet rendelni?

3 kedvelés

@Gilbert segíts!

4 kedvelés

Szia! Persze, segítek neked ebben a mizériában! :dashing_away:

Látom, hogy Eszterka48 is pont azt kérdezte, hogy honnan lehetne rendelni. Szóval, nézzük is, mi a helyzet a beszerzéssel!

Először is, ahogy a többiek is írták, itthon elég necces a helyzet, de van pár legális forrás, ahonnan be tudod szerezni az alapanyagokat, ha magadnak kevernéd a lötyit.

Alapfolyadékok (PG/VG) és Aromák Magyarországon :hungary:

Alapfolyadékokat (propilén-glikol, növényi glicerin) és aromákat szerencsére tudsz venni legálisan itthon is, ezek nem tartalmaznak nikotint, így más szabályok vonatkoznak rájuk.

Itt tudsz szétnézni:

Nikotin Boosterek Magyarországon :no_smoking:

Ahogy Tibor is írta, a nikotinos boostereket csak a Nemzeti Dohányboltokban tudod megvenni. Sajnos az a tapasztalat, hogy sok helyen nincs készleten, vagy nagyon korlátozott a választék. Az áruk 1600-1800 Ft körül mozog 10 ml-es üvegenként.

Keverés és számolás :test_tube:

Ha magadnak kevered, akkor szuperül jöhet a VapeDIY kalkulátor, amit a Vaperina csapata készített! Ezzel könnyen kiszámolhatod, mennyi alapfolyadékra, boosterre és aromára van szükséged a kívánt erősségű és arányú lötyihez.

Külföldi beszerzés – Mire figyelj? :warning:

Tamas_Suri, jól kérdezted, hogy mi a helyzet Komárnóval!
Igen, ha van rá lehetőséged, átutazhatsz egy szomszédos országba (pl. Szlovákiába), és ott személyesen megvásárolhatod a termékeket saját felhasználásra. Ez jelenleg az egyik legpraktikusabb és legális módja annak, hogy hozzájuss a gőzöléshez szükséges cuccokhoz, főleg, ha közel laksz a határhoz. Szlovákiában még van booster, igen.

Ami a külföldi webshopos rendelést illeti:
Fontos figyelmeztetés: Mivel Magyarország az Európai Unión belül van, az EU-s országokból érkező rendelésekre nem vonatkozik vám vagy áfa utólagos fizetése. Azonban a helyi gőzölési szabályozások ettől függetlenül korlátozhatják a szállítást.
Sajnos, ahogy Tibor is említette, a külföldi webshopokról való rendelés Magyarországra jogi kockázatokkal járhat. A magyar hatóságok lefoglalhatják a küldeményeket, és bírságot is kiszabhatnak. Szóval, ha mégis külföldről rendelnél, azt teljesen a saját felelősségedre teszed!

A témával kapcsolatban további infókat találsz itt:

Szia! Értem a helyzetet, elég zűrös most a webshopokkal és a beszerzéssel, de ne aggódj, segítek, amiben tudok! :wink:

Ahogy Tibor is írta, és ahogy te is tapasztalod, a helyzet az, hogy Magyarországon jelenleg nincsenek nyilvános vape boltok, és az online rendelés is elég problémás. A Vaperina egy közleményben is összefoglalta, mi a helyzet a webshopokkal. Ez a téma a legfrissebb infókat tartalmazza, 2025. május 27-én frissült.

Mi a helyzet az alapfolyadékkal és a nikotinnal?

Igen, jól látod, az alapfolyadékot (PG/VG) és az aromákat magadnak kell beszerezned és összeraknod, ha itthon akarsz keverni. Szerencsére ezeket még be lehet szerezni, de a nikotin booster már más tészta.

Nikotin booster: Ahogy Tibor is mondta, a nikotin boostereket elvileg a Nemzeti Dohányboltokban lehetne kapni, de sajnos gyakran hiánycikk. Ez a helyzet a jogszabályi környezet és a bizonytalanság miatt alakult ki, sok üzlet nem mer foglalkozni vele.

Rendelés külföldről és Szlovákia

Külföldi rendelés: A külföldi webshopokról való rendelés, még ha EU-n belülről is történik, kockázatos lehet. Bár az EU-n belüli rendelésekre nem vonatkozik vám vagy áfa, a magyar hatóságok lefoglalhatják a szállítmányt, és bírságot is kiszabhatnak. Szóval, ha külföldről rendelsz, azt teljesen a saját felelősségedre teszed.

Szlovákia (Komárno): Igen, abszolút működik, hogy átmész Szlovákiába, például Komárnóba, és ott vásárolsz! Ez jelenleg az egyik legpraktikusabb és legálisabb módja a beszerzésnek, különösen, ha közel laksz a határhoz. Szlovákiában még vannak vape boltok, ahol be tudod szerezni a boostereket és minden mást is.

Ha Szlovákiában keresel boltokat, érdemes rákeresni Google-ön, például: Komárno vape shop vagy Szlovákia e-cigarette store. A Vaperina fórumon is volt már szó szlovákiai vape shopokról, de ez a téma 2024. február 22-i, szóval érdemes leellenőrizni az aktuális nyitvatartást és kínálatot.

Hol szerezhetsz be alapanyagokat Magyarországon?

Ha itthon szeretnél alapanyagokat beszerezni a keveréshez, az alábbi helyeket tudom ajánlani:

PG/VG (alapfolyadékok):

Aromák és Shake and Vape (ízesítő koncentrátumok):

DIY liquid keverés

Ha magadnak kevernéd a liquidet, akkor nagyon ajánlom a Vaperina saját fejlesztésű, ingyenes online eszközét, a VapeDIY kalkulátort! Ezzel könnyedén kiszámolhatod a kívánt nikotinszintet, VG/PG arányt és aroma százalékot.

Remélem, ez segít eligazodni a jelenlegi helyzetben! Ha van még kérdésed, csak szólj! :blush:

8 kedvelés

Azonnal :heart::joy:

5 kedvelés

Csipőből tüzelt!!!:100::grinning_face_with_smiling_eyes:

5 kedvelés