Egy elfelejtett kategória
A vapeléssel ismerkedők vagy épp az út elején járók számára legtöbbször podok, podmodok, beépített akkus vagy épp egy akkumulátort használó modok szerepelnek az ajánlásokban. Nem volt ez mindig így, és véleményem szerint nem is kell így lennie! Az állítás ékes bizonyítéka a Rincoe Mechman 228W mod, ami egy kezdőknek (is) szánt szerkezet!
Mit kapsz a csomidban? Nem sok mindent, de nincs is szükség többre ahhoz, hogy kéjes örömmel használd. A dobozban mosolyog majd a mod, egy töltőkábel, a használati útmutató és pár darab figyelmeztető kártya a szokásos eredetiségigazolással. És kb ennyi. Mi kéne még?
A megjelenése „kissé” egyedi, bumfordi vagy épp különleges, ki minek látja. Az anyaga cinkötvözet és műanyag kombó. A méretei (87.5x52.5x25.5mm) miatt minden tenyérbe belesimul, hölgyek-urak egyaránt bátran kezeikbe vehetik. Annál is inkább, mert ha nem tetszik az akkufedelet jelentő panel mintája, pár perces melóval cserélhetjük a matricát, a gyárilag telepített helyére tetszés szerinti mintát alkothatunk, otthon, házilag, barkácsolás nélkül. (alább látható is hogyan) Óriási plusz pont!
Amint elkezdődik az összeszerelés (nagy melóra ne számíts), feltűnik, hogy a mod a keskeny kivitelnek és az alján található (ergonómiailag nehezen magyarázható) kiemelkedések miatt elég borulékony. A design csapat a robot-vagy vadászgépszerű panelek megalkotása helyett talán ide összpontosíthatta volna a figyelmét. De semmi sem tökételes… Plusz pont? Neeem.
Ja, az összeszerelés ennyi: panel le (a mágnesek mocsokmód erősek), két akksi be, panel vissza. És tádádám… KÉSZ. Plusz pont jár? Naná!
Bekapcsolhatjuk a jószágot. A szokásos öt klikk és indul a menet. De milyen öt klikk? De milyen?? Az utóbbi hónapok legjobb tűzgombját nyomogathatjuk éjt nappallá téve. Lehet csak én vagyok ilyen hülye, de mintha egy villanykapcsoló lenne. Egyszerűen jó használni és jó kattintgatni. Olcsó játék hülyegyerekeknek. Plusz pont? Gigantikus plusz pont!
Amikor ezredszer is ki be-kapcsoltuk a gépet mert annyira jóóóóóóó a nyomkorászás, akkor feltűnik, hogy jééé van kijelző is! Nem is akármilyen, 0,96 méret, kellemes monokróm kivitel, és olyan retro üdvözlő kép, amitől a Terminátor bokán olajozza magát! Igazi 80-as évek feeling, én nem tudtam betelni vele! Plusz pont? Jó hogy!
Nos, kezdő modról beszélünk, így nem kell órákat tölteni a gombkombinációk megtanulásával és az izommemóriánk sem lesz használva. Faék egyszerűség:
5 katt a tűz gombbal be- és kikapcs
3 katt a „menü” módba való belépéshez
Tűzgomb hosszan kiválasztás, + és - navigálás
A + és - egyszerre lezárás (de lezárás után is tüsszenthetjük a gőzt)
Egy totális alapmenü minden sallang nélkül, itt nem lesz teljesítménygörbe, színválasztás, képernyőragyogás, előfűtés és memóriahegyek… Találunk benne VW Bypass és TC/TCR üzemmódot. Beállítod a teljesítményt, ráadásként tized wattonként aztán kész. Plusz pont? Mégpedig!
Ha birtokba vetted a cuccmót és rátennéd a kedvenc tankod, akkor jön az igazi öröm, ugyanis az 510 csatlakozó középen van! Öröm a háznál, a mérete is megfelelő, 24-25mm tankok csodásan állnak neki, elvileg 28mm-ig tud fogadni tankokat (ezt nem tudom igazolni, nincs ekkora a készletünkben). A mod mérete miatt egyszerűen minden tank jól áll neki, a magasabb kivitelben készülők azonban képesek elrántani a modot. De akkor is jár a plusz pont!
Ennyi öröm után még nagyobb a boldogság, amikor használni kezdjük, ugyanis elképesztően jól adja le a teljesítményt és az akksik teljesítményét is épp csak hogy kortyolgatja. Plusz pont? Tuti!!!
Viszont kár lenne tagadni és nem is érdemes, hogy a gyártó által megadott értékeket a valóságban nem tudja hozni, tehát pl a 228W nem lesz meg. TC módban is tud produkálni érdekes értékeket. Mínusz pont!
Hónapok óta nyúzza a család, zsebben utazik, autó ajtózsebében hánykolódik, kulcsok mellett tanyázik stb stb néhány zsebkarcon kívül semmi de semmi baja sincs, csak klikkelünk és jön a deleeeeej!
Ítélet: kezdő és haladó modnak remek ár/érték arányú választás. Ha csupán használni szeretnél egy modot egyszerűen, gyorsan és problémamentesen, akkor hajrá, ha hozzájutsz, vedd is meg!
Extra ítélet: olyannyira szeretjük, hogy a LITE verzió is érkezni fog belőle!
Én a fentiekért választottam ezt a modot, akadnak hibái, de számomra teljesen jelentéktelenek, használati értéke 1000%, VW üzemmódban hibátlanul teszi a dolgát, és végtelenül megbízható kis szerkezet.