Sziasztok Németből rendeltem ecigit múlt hét kedden és pénteken vette át a magyar posta azóta ott dekkol, mit gondoltok mennyi idő még kihozzák?
A 2Fdeal-ről rendeltem 2db atomizert, Nov 26-tól ült rajta a posta,tegnap vettem át.Csak viszonyítás végett, az áruháztól BP-ig 2 nap kellett a csomagnak.
2fdeal ÉS posta??? Ők ilyen ocsmányságot nem szoktak, tisztességes csomagos futár hozza
A M.kir.Posta a teljes év végi szétcsúszás állapotban van épp, attól függ, hogy a kupac alján vagy a tetején van a motyód…
Bocsánat,elírtam.Igazad van Express One hozta.A dátumok viszont igazak.
Egy pillanatra komolyan megijesztettél
Mivel? Mostanában annyit jártam a postára, már automatikusan ezt használom gyűjtőnévnek. Csomag feladás-átvétel, a szomszéd (lusta,ro…) rezsicsekkjeinek befizetése, stb,stb.
Ahogy rámírtál,már eszembe is jutott a fuvarozó cég nem a postakocsi volt.
Azt hiszem felrobbanok
Lányom küldött egy kis levelet, pici csomagot (ajándékot) aminek az értéke 18, azaz 18 font.
A posta vagy nav vagy akárki, az értéket úgy számolja, hogy a csomag értéke plusz feladási díj. Ezt sikerült olyan árfolyammal számolni,hogy a csomag értéket meghatározták 17.452 Ft-ban.
17 ezer után kell áfát fizetni, addig csak vámugynoki díjat.
Most minden illetékes elmehet a búsba
Nem értem mi köze van a feladási díjnak hozzá…
Balfaszok…
Én sem, de ha most itt lenne aki ezt kitalálta…
Eközben az ördög.
De a K anyukat.
Ott is kell a pénz …hányok már az ilyenektől.
Én spóroljak hogy odaadjam nekik ?
A lófasznak is van vége…
Majd legközelebb email-re dobjunk illetéket nem .
5db A4-es oldalt adtam fel. Megkérdezték mi van benne? “5db A4-es oldal” Ráírták. 21 napot ült a vámon, aztán elveszett. Mindez potom 6 ezerért. A Brexit óta szívatják egymást az EU-val ahol tudják.
Le kellett volna nyelnie inkább az anyjának az ilyen embereket még kicsi korukban akik ezeket kitalálják…
Gumitasakostól
Ezek kiszabadultak volna még abból is.
Sajnos így van, elég régóta. Sok-sok évvel ezelőtt rendeltem számtech cuccot USA-ból, ott is a termék értéke + száll.ktg volt a vámérték, szerencsére 150 eur alatt maradt így is.
“A közteher fizetésének alapja az áru fuvarköltséggel növelt értéke (vámérték).”
Sőt, van jobb, amikor túllépi az áru értéke + fuvarktg. a 150 eurót, tehát vámköteles lesz. Ilyenkor “az áfa alapja az áru értéke a fuvarköltséggel együtt, a vám összegével növelve“, tehát megsarcolnak a vámmal és erre a sarcra is fizesd meg az áfa-t… Nesze sánta, itt egy púp is.
Ilyenkor el szoktam gondolkodni, hogy aki ilyeneket képes kitalálni, az vajon egy vérg.ci vagy csak egy nagyon okos, átlagos “közmunkás” aki megnyerte a hivatali “ki találja ki a legjobban lehúzós szabályt” versenyt.
Amúgy ezeket a szabályokat “kedves” törvényhozóink alkották meg nagyon-nagyon rég, a (mostanában még népszerűbb) NAV és a sor végén a posta is mint vámügynök csak ezen jogszabályok alapján jár el…
Azt nem tudom ki volt vagy voltak azok de egy biztos pióca és kulancs volt a felmenőik között.
Igen, köszi! Utána olvastam én is. Azért ez “vicc”, hogy kb 8500 Ft értékű ajándékra, amira kifizettek kint kb 8500ft-ot szállításra, itt még rátesznek 6.300 Ft-ot. Az 1650es vámugynoki díjjal még meg is békéltem volna. Én ezt a szállítási költség a csomag értékét képezi elméletet nem értem.
Na de sok mindent nem értek már itt.
És az illetékesen nem is a postára vagy navra gondoltam (bár ők is megérik a pénzüket), hanem arra aki ezt a szabályozást kitalálta.
Ez a trükközés - reakció örök körforgásából ered, és sajnos (mint majdnem minden) az átlagembereknél üt(het) vissza mint most nálad.
“Kedves” törvényalkotóink is gyorsan rájöttek hogy ha csak a termék értékét nézik, könnyen kijátszható a szabály. Pl. van egy UK eladó, venni szeretnél valamit és (egyszerűség kedvéért) euroban szeretnél fizetni. Ő válaszol hogy a termék 160 eur + 20 eur postaktg. Te visszaírod hogy mi lenne ha a számlán 140 eur + 40 eur postaktg lenne, ő belemegy mert így is megkapja a 180 euroját te viszont a 140 eur-os termék árral vámmentesen hozhatod be (míg eredeti 160 eur már vámmentes lett volna).
Szintén nagyon rég volt valami olyan szabály is, hogy magánszemélyek között ajándékként küldött cucc kedvezményes vagy teljesen vámmentes, már nem emlékszem pontosan. Nyilván mindenki mindent is “Gift” (ajándék) megjegyzéssel adott fel, ez se volt hosszú életű mert erre is rájöttek, és lesz.rják ezt a megjelölést, senki nem hiszi hogy ajándék… És ott van a vámtarifa szám, az is jelölhet egyfajta ársávot mi a reális értéke, és még mindig kibonthatják a csomagot ha gyanús a vámáru nyilatkozaton bármi, pl. az ár, termék megjelölés stb.