Sziasztok
Nem rég vágtam bele a saját magamnak való keverésbe, alap levet kevertem 80vg 20pg arányban, problémám az az volna hogy opálos de csak a teteje és az allján kb 1-2újj szélesen meg tiszta, rázogatós technikával csináltam kb 3órája, érdemes lenne vennem egy mágnesen keverőgépet? Vagy mit csináljak? Nem szeretnék kidobni 1liter liquidet.
Szia, várj vele holnapig addig letisztul
Miben szívod majd azt a magas VG-s cuccot?
Úgy számoltam hogy ha hozzá adom az aromát akkor, 70vg 30pg lesz belőle persze mikor adagolom ki kissebbe, de egy Wotofo profile unity és egy Wotofo profile RDTA-ba meg egy Wotofo profile ps-be. Azt ajánlották hogy a DLbe használjak magas vg arányú liquidet (Fehér Tamás)
Tiltsd le azonnal a “Mekk Elek” YT csatornáját! Kérdezz inkább csak itt…abból baj nem lehet
Ha pl hidegben (utcán) is gőzölnél akkor DL-hez az 50/50 ajánlott…a 70/30 nagyon sűrű lesz ahhoz, hogy megdermedve a vatta megfelelően szállítani tudja. MTL-hez is határeset a 70/30 a hidegben…de DL-hez több mint necces.
Én évek óta 50/50-est használok DL-be és soha nem volt gond vele sem hidegben,sem melegben.
De persze mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja,majd te is kitapasztalod.
De a keverésnél ara azért figyelj ha 1 új ízt próbálsz,én nem kevernék be nagyobb mennyiséget,mert ha nem jön be nem mindegy menyit öntesz ki…
Zsolti ezért kérdeztem én is…
70vg 30pg a munkahelyemre kell mert itt télen is 40fok van, nyáron meg 70-80fok szokott lenni de akkor keverek egy 50/50-t is. Sajnos hűtőbe meg nem tudom rakni addig, mert fegyelmit nem akarok kapni érte, meg hogy ki dobják. De köszönöm a sok segítséget
Melegben, jó vattával bőven oké a 70/30. Pékségben melózol?
Palack gyárban, van felettem 3kemence,egy 140,egy 160 és egy 180fokos,és a csarnokban van 4gép sor
Nézd az elönyét, gyorsabban beérik a liquid
Milliónyi apró buborék, majd tisztul.
A gépi keverésnél nem viszed be a külső levegőt, mint pld. egy turmixgépnél, tejhabosítónál, ahol meg pont a levegővel való “lazítás” a lényeges. Nincs ott semmi gond, nyugodt lehetsz, a kézi összerázásnál ez van.
Mellesleg engem a gépi több órás keverések kissé túlzónak, inkább felkapott divatnak gondolom, de ez az az ág ahol megint lehet eladni mindent csak vevő legyen, de ez csak az én véleményem.