Hát, nekik is élni kell valamiből… De nekem pl. megéri drágábban megvenni a kisebb kiszerelést, főleg ha hozzácsapom más rendeléshez és így nincs plusz szállítási költség, mert a nagyobb úgyis csak rámromlik. Kb. fél litert használok el fél év alatt… Alaplevet vettem már a liquidhall, vape42, eliquidonlineshop oldalakról, egyikkel se volt gond.
Az eredeti kérdéshez: ezzel “túl sok” problémával én is szembesültem az elején. Főleg az zavart, amikor csak gyártó szerinti csoportosítást láttam a shopban, ízek szerint még csak úgy se szedik szét, hogy gyümölcs-dohány-desszert… engem nem a gyártó érdekel, hanem banánosat akarok, na!
És hát tényleg nehéz tanácsot adni, mert ahogy a többiek írták, gyártón belül is változik a felhozatal. És én is futottam már bele olyanba, hogy érzem én, hogy minőségi a cucc, csak épp az íze nekem nagyon nem jön be. Most már azt csinálom, hogy
- rákeresek itt az oldalon. Sokszor írnak a kartársak hasznos észrevételeket, akár régebbi témákban is vagy érintőlegesen.
- keresek olyan boltot, ahol vannak értékelések (szövegesek, csak a csillagokkal nem sokra mész). Nyilván az is szubjektív, de valami támpontot ad.
Lehet, hogy azt kéne csinálnod, hogy egyszer veszel olcsót meg drágábbat is, aztán eldöntöd, hogy mi éri meg Nyilván függ a fogyasztásodtól, ízlésedtől is: nálam lassan fogy a liquid, és inkább megveszem a drágábbat, csak legyen finom.
@Ispy listájához +1 a Journey, Dinner Ladyhez (a többi se feltétlen rossz, csak nem ismerem annyira), és még hozzátenném a Dampfliont és a Full Moon gyümölcsöseit, szigorúan saját tapasztalat alapján. Bár az egész kínálatukat nem kóstoltam végig
Az SnV röviden az, amit bazi nagy üvegben árulnak. Az aroma meg az, amit piciben Az SnV konyhakészebb és egyszerűbb vele dolgozni, mert nem kell számolgatni az arányokat, csak csurig tölteni azt a nagy üveget - aminek az alján lötyög egy kevés aroma - alaplével. Elvileg. De ismeretlen cuccnál nem célszerű ezt csinálni, mert ha kiderül, hogy nem jön be, akkor elpazaroltál egy csomó alaplevet. Szóval gazdaságosabb itt is inkább számolni, kivenni az aromából, és 10-15 milis adagot csinálni elsőre. Plusz, ár-értékben az SnV mindig drágább, mint az aroma típusú kiszerelés (nyilván, mert a kényelmet meg kell fizetni). Ámde van olyan íz, amiből csak SnV-t lehet kapni, szóval nem egyszerű ez…