Landolt, földetért, eltörött! Tönkrement?

Ma megeset az első baleset, Lost Vape Thelema Solo leesett! :sob:
Indultunk a gyerekekkel anyósékhoz, övtáska nyakba, Thelema a táskába, csakhogy elfelejtettem a zip-zárat behúzni. Pár méter után egy rossz mozdulat, és a Thelema kiesett, a járdán landolt. Üvegpalást eltört, a további kárfelmérés később. Azonnal levettem a tankot, a modból kivettem az akksit, és letörölgettem a liquidet. Első ránézésre a mod kivülről nem sérült. Nem tudom az esés következtében az elektronika kapott-e? Most otthon pihen. :cry:

Mire figyeljek, mi lehet gyanús jel, ha esetleg az elektronika is sérült?

6 kedvelés

Minek azt pihentetni? Elfáradt a repülésben? Akksit be és had menjen.

9 kedvelés

Nálam is landolt már betonon mod.Kikapcsolt,èn 5 klikkel visszakapcsoltam,aztán használtam tovább,semmi baja nem lett,a külső sèrülèseket leszámítva.

6 kedvelés

Csak azért pihen, mert nem volt időm foglalkozni vele, azon kívül, hogy szétszedtem és letöröltem. Magamhoz vettem a másik modom és mentünk. Meg sajnos nincs pót üvegpalástom a Centaurus Sub Ohm tankhoz :frowning:, úgyhogy rendelnem kell! A másikhoz 2 is van pótba.

6 kedvelés

Bírja az!! Nem drag q!! :joy: :joy: :joy: :joy:

6 kedvelés

Próbáld rá a Uforce L palástját. Hátha passzolnak.

5 kedvelés

Ha landolt, hát előfordul. Nálam biztosan párszor, csak azt nem számolom, hogy páros vagy páratlan napokon többször. Ha olyan a mod, hát majd kiderül, hogy minden sikerült-e a gyárban, amit a mérnökök kigondoltak és amit a gazdasági részleg esetleg megspórolt…

Épp most fejeztem be a forrasztást, pedig én ahhoz hülye vagyok, de azért megpróbáltam. A durvább dolgok azért jobban kézreállnak:

Amikor tanultam a forrasztást, még felületszerelt (smd) alkatrészek a fasorban nem voltak, diszkrét elemeből állt az áramkör, a tranzisztor volt az újdonság, proceszor meg csak rajzon. Végül eme pákára esett a választásom. (Made in Csehslovakia.)

Ami még jó, ha van, kellhet a szétszedéshez egy Tesco-s bitkészlet:

A Hellvape Arez120 mod háza tömör aluméniumtömbből van kifaragva. A neve azért is lett Arez, mert a leejtésből semmit nem arez…:crazy_face:

…a mai napig. A hibajelenség a következő volt. Használat közben normálisan 20Watt-on elmegy vagy 500-530 puffot egy 21700-as akkuval. Egy hete viszont kb. 250 puff után letiltott és mutatja lemerült az elem, megkocogtatom, újraindul. Néha full töltöttségnél erőtlen a gőz, mintha 5 Watt-on hajtanám a 0,8 Ohm-os tekerést a Dvarw-ban. Megkocogtatom és helyreáll a rend. Odáig fajult a dolog, hogy tegnap már be sem kapcsolt…

Vesztenivalóm mostantól nincs, szétkapom, ránézek és hát a forrasztás volt hideg, hidegforrasztás szinte mind:

Rámelegítettem, oda pöttyöltem egy kicsit a régi gyantás ónból és láss csodát, mialatt ezt írom az ütött és ezért kopott modocskám újra vidáman pirít:

Kérlek nézzétek el nekem a kontárkodást, annyira vagyok önkritikus, hogy komolyabb cuccal nem próbálkoznék, de a forrasztásaim is olyananok lettek mint jómagam, nem túl szép, de most teszi a dolgát. :wink::innocent::grin:

A cím jó választás volt és számomra is aktuális, amikor ezt a mondatot befejezem, már pakolom is össze a pákát és az asztalt. :innocent: Kellemes gőzöket és stabil forraszokat kívánok! :hugs:

12 kedvelés

Igen, ez jellemző…laikusok forrasztgatják, túl alacsony teljesítményen. Két moddal jártam már így … :+1:

6 kedvelés

10 évesen én is idegenkedtem a forró dolgoktól :slight_smile:

6 kedvelés

Akkor égettem meg a bal lábszáram egy 200 Wattos csatornaforrasztó nagy bunkó pákával :roll_eyes:itt kezdődött a műszaki szerelem :joy:

6 kedvelés

Fontos a megfelelő hőmérséklet, a páka teljesítménye és hogy a forrasztandó felületek fémtiszták legyenek. A vezetékeket, forrfüleket én előforrasztom, befuttatom ónnal és csak utána illesztem, melegítem össze…

…legalábbis réges régen egy messzi galaxisban, amikor még egykorombeli voltam Malvinnal…:stuck_out_tongue_winking_eye:

6 kedvelés

Szervusz Samu Bá !

Precíz munka gratulálok ! Viszont az 510 alját kicsit megdrótkefézhetted volna, kicsit oxidos lett ! Le a kalappal ! Most, hogy tovább nézegetem a forrasztás fröcskölte be. Nem baj a lényeg , hogy működik és teszi a dolgát… :wink:

Üdv a messzi távolból. :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Az 5.5ml a Centaurus meg 5ml. De majd rápróbálom, hátha. De már rendeltem hozzá, szerintem pár napig kibírom nélküle. :grin:

7 kedvelés

Szép írás, szép munka! :ok_hand:

6 kedvelés

Ma eszembe jutott, hogy van a készletben a centaurus tankhoz egy 3ml-es palástom is. :rofl:
Össze is raktam. De mintha a palást 1mm-el rövidebb lenne. @gangsta_gergo a uforce-l palást meg hosszabb 2mm-el, mint ami jó volna.
A 3ml-es palást van most fent, tesztelem, működik.

Mintha rövidebb lenne 1mm-el a palást.

7 kedvelés

Van benne egy kicsi. Ha nem szivárog, ok, bár a végső szerkezeti merevséget megadja a pontos palást.

6 kedvelés

Erre jó a gyárilag mellékelt “haszontalan” egyenes palást :slight_smile:

6 kedvelés

Igen, amíg megjön a bubis.

Én mondjuk inkább a felső részen hagynám azt az 1mm hézagot, de ha így sem ereszt akkor jó az úgy is

7 kedvelés

Eddig nem szivárog. A tömítőgyűrűn rajta van a palást alul felül. Alul kevésbé. De ha lejjebb húzom akkor a levegőáramlást szabályozó gyürű lejjebb csúszik és elakad, nem forgatható. Úgyhogy így marad míg meg nem érkezik a bubis palást. :grin:

7 kedvelés

Új rekord, 624 puff egy töltéssel, 0,8 Ohm, 20 Watt:

Masodik napja nyúzom, zötyögtetem, nem kapcsol ki és az utolsó slukkig van húzása. Már bánom, hogy nem elöbb forrasztottam rá a vezetékvégekre. A mod teteje a test, nagy fémfelület, elviszi a hőt a forrasztás alol, majdnem biztos, hogy az volt ludas.

11 kedvelés