Ha landolt, hát előfordul. Nálam biztosan párszor, csak azt nem számolom, hogy páros vagy páratlan napokon többször. Ha olyan a mod, hát majd kiderül, hogy minden sikerült-e a gyárban, amit a mérnökök kigondoltak és amit a gazdasági részleg esetleg megspórolt…
Épp most fejeztem be a forrasztást, pedig én ahhoz hülye vagyok, de azért megpróbáltam. A durvább dolgok azért jobban kézreállnak:
Amikor tanultam a forrasztást, még felületszerelt (smd) alkatrészek a fasorban nem voltak, diszkrét elemeből állt az áramkör, a tranzisztor volt az újdonság, proceszor meg csak rajzon. Végül eme pákára esett a választásom. (Made in Csehslovakia.)
Ami még jó, ha van, kellhet a szétszedéshez egy Tesco-s bitkészlet:
A Hellvape Arez120 mod háza tömör aluméniumtömbből van kifaragva. A neve azért is lett Arez, mert a leejtésből semmit nem arez…
…a mai napig. A hibajelenség a következő volt. Használat közben normálisan 20Watt-on elmegy vagy 500-530 puffot egy 21700-as akkuval. Egy hete viszont kb. 250 puff után letiltott és mutatja lemerült az elem, megkocogtatom, újraindul. Néha full töltöttségnél erőtlen a gőz, mintha 5 Watt-on hajtanám a 0,8 Ohm-os tekerést a Dvarw-ban. Megkocogtatom és helyreáll a rend. Odáig fajult a dolog, hogy tegnap már be sem kapcsolt…
Vesztenivalóm mostantól nincs, szétkapom, ránézek és hát a forrasztás volt hideg, hidegforrasztás szinte mind:
Rámelegítettem, oda pöttyöltem egy kicsit a régi gyantás ónból és láss csodát, mialatt ezt írom az ütött és ezért kopott modocskám újra vidáman pirít:
Kérlek nézzétek el nekem a kontárkodást, annyira vagyok önkritikus, hogy komolyabb cuccal nem próbálkoznék, de a forrasztásaim is olyananok lettek mint jómagam, nem túl szép, de most teszi a dolgát.
A cím jó választás volt és számomra is aktuális, amikor ezt a mondatot befejezem, már pakolom is össze a pákát és az asztalt. Kellemes gőzöket és stabil forraszokat kívánok!