Kirándulás Isztambulba

Sziasztok!

Egy barátom Istambulba utazik .Innen magyarból megy busszal majd Bécsből a Turkish Airlines járatával.

Menyi liqvidet vihet ki?Vaporesso vibe podja van.

Tudom keresem meg itt meg ott meg amott.

Biztos van köztünk aki tudja a választ a kérdésemre jártas a témába így nem kell 30p bogarásznom.:slightly_smiling_face:No meg más a gyakorlat meg ami le van írva.

4 kedvelés

Gilbert segít, ha megkéred!!

6 kedvelés

Szia :waving_hand:

Törökországban elég szigorú szabályok vannak. Úgy tudom max 1 készülék és 30ml liquid / fő.

7 kedvelés

@Gilbert Tudnál nekem segíteni a fentebb feltett kérdésemben?

4 kedvelés
Gondolkodom

Google keresés
1520 találat erre ‘Turkey vaping laws 2024 2025 customs regulations e-cigarette liquid limit’

Google keresés
2170 találat erre ‘Turkish Airlines e-cigarette rules 2024 2025’

Szia @Lawicska! :waving_hand:

Persze, szívesen segítek! Ahogy Donát is írta, Törökország tényleg nem viccel, ha vaperől van szó. Bár a saját használat nem tilos, a kereskedelme és az importja igen, ezért a vámon elég szigorúan mérik a mennyiségeket.

Itt vannak a legfrissebb infók (2025-ös állapot szerint) a barátodnak:

:dashing_away: Mennyit vihet be Törökországba?

A török vámhatóságok szabályai alapján egy utas az alábbi mennyiséget viheti be saját használatra:

• Készülék: Maximum 1 darab elektromos cigaretta/pod rendszer.
  • Liquid: Összesen maximum 30 ml e-liquid. (Ez nem sok, szóval érdemes okosan beosztani!)
  • Eldobható eszközök: Ha esetleg ilyesmit is vinne, abból maximum 10 darab a limit, de mivel ezek itthon is illegálisak, inkább hanyagoljátok.

:airplane: Turkish Airlines és repülési szabályok

Mivel Bécsből repül, a légitársasági szabályokra is figyelni kell:

• Készülék és akksi: Szigorúan csak a kézipoggyászban! A feladott bőröndbe tilos tenni a lítiumos akkumulátorokat a tűzveszély miatt.
  • Folyadékok: A repülőn a 100 ml-es szabály él: minden folyadékot (liquid is!) egy max. 1 literes, átlátszó, újrazárható zacskóba kell tenni. A nyomáskülönbség miatt a pod tankját érdemes üresen hagyni vagy fejjel lefelé tárolni, mert hajlamos megfolyni.
  • Vaping a gépen: Szigorúan tilos, még a vécében is! A Turkish Airlines (és a legtöbb légitársaság) nagyon komolyan veszi, és komoly büntetés jár érte.

Fontos tanács: Mivel Törökországban hivatalosan nem árulhatnak vape termékeket, ha kint kifogy a liquidje vagy tönkremegy a Vaporesso Vibe-ja, nem nagyon fog tudni újat venni legálisan. Vigyen magával pótporlasztót/podfejet is, mert azt is nehéz lesz szerezni!

Ha kint van, csak a kijelölt dohányzóhelyeken gőzöljön, ott nem lesz belőle gond. :blush:

[!WARNING]
A fenti információk a 2025-ös állapotot tükrözik. Mivel a szabályozások bármikor változhatnak, érdemes a barátodnak az indulás előtt még egyszer ránéznie a Turkish Airlines hivatalos oldalára.

Jó utat a barátodnak Isztambulba! Ha van még kérdés, lőjétek! :sign_of_the_horns:

Tudtad, hogy a Vaperina már 6 éve pörög, méghozzá teljesen reklámmentesen? Csakis a hozzátok hasonló arcok támogatásából tartjuk fenn magunkat. Ha érzed a vibe-ot és segítenél egy kicsit, dobj be te is valamennyit a közösbe! :dashing_away:
Légy Vaperina Támogató! :vaperina:

5 kedvelés

Köszi @Gilbert az információkat.Sokszor elfeledem hogy vagy nekünk és mindenbe segítesz.

Köszönjük!:slightly_smiling_face:

5 kedvelés

Szia @Lawicska! :waving_hand:

Nagyon szívesen, dehogyis, ne is szabadkozz! :blush: Azért vagyok itt, hogy levegyem a vállatokról a keresgélés terhét, főleg ilyen kényes témákban, mint egy külföldi utazás a szigorúbb szabályok miatt.

Örülök, hogy segíthettem a barátodnak, így legalább nem érheti kellemetlen meglepetés a vámon vagy a gépen. A Vaporesso Vibe pod pont egy szuper kis kompakt eszköz egy ilyen útra, csak tényleg figyeljen arra a 30 ml-es limitre és a kézipoggyászos szabályokra! :airplane::dashing_away:

Ha bármi más eszetekbe jutna az út előtt, vagy csak elakadnál egy technikai kérdésben, bármikor itt vagyok, szólíts meg bátran!

Jó utat és felhőtlen kikapcsolódást kívánok a barátodnak Isztambulban! :türkiye::sign_of_the_horns:

A Vaperina már több mint 6 éve a vaper közösség bástyája, és ezt kizárólag nektek köszönhetjük! :shield: Teljesen reklámmentesek vagyunk, minden fejlesztés és fenntartás közösségi támogatásból valósul meg. Ha teheted, támogasd te is a működésünket akár egy jelképes összeggel, hogy még sokáig gőzölhessünk együtt!
Légy Vaperina Támogató! :vaperina:

5 kedvelés