Sziasztok!
Nagyon sok helyen próbáltam utánanézni, de sehol nem találtam semmi konkrétat.
A következő lenne a kérdésem…
Londonból megyek haza, és beszereztem egy kevéske liquidet nyilván nem több liter, de összességében 1 liter biztos megvan. Van köztük nicotinos és mentes is.
Tudtok valami szabályozást arra vonatkozóan, hogy van-e valami limit mennyit lehet magánszemélyként bevinni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Ezt találtam:
A (megengedett 100 milliliteresnél nem nagyobb kiszerelésű) folyadékokat, aeroszolokat és géleket szintén ki kell venni a kézipoggyászból, és átlátszó műanyag zacskóban kell átvilágítani. Amennyiben az utas nem rendelkezik átlátszó műanyag tasakkal, így azt az Utasbiztonsági csatornák előtt lévő újság árusító pontokon (hub, Relay) tudja megvásárolni.
én pl bele raknám a bőrőndbe alulra rá pakolnám a ruhát és fel adnám az úgyis megy a gép belsejébe ugye nem hiszem,hogy szólnának azért,gondolom én
Szia. Ha van időd ezeket is elolvashatod. Én is utánajártam már, itt olvasható.
Illetve volt már téma is, az pedig itt.
Hogy angliából mennyit lehet kivinni azt nem tudom.Magyarországon a 2016. évi LXVIII. jövedéki törvény szabályozza.62§i.j.k.l.m pontja.
Ez szerint 300ml lehet csak a szabadforgalomba bocsátott jövedéki termék szállítása tagállamok között.
Szia,én nem szégyenlősködnék és hoznám az egészet a feladott poggyászban.Biztos van már 50 körüli utam,de a jelöletlen flakonban 4-8l házit se vették el sohaÉs ne mondja senki hogy sose látták az atvilagositason,látják azt mindig…
Köszönöm mindenkinek a választ!
Csak azért voltak kétségeim, mert a dohány termékekre elég konkrét szabályozás van, viszont erre nincs.
Fele megy a feladottba, fele meg kis zacsiban a kézibe
Köszi Kinga, ez nagyon hasznos volt!
Kifelé mindkét tankból a táskámban végezte a liquid
Most már tudom, hogy hazafelé üresen kell vinni.
na erre gondoltam én is igazából ha 2l van azt is bele raknám a poggyászba én sem szaroznák vele amúgy ha meg pl busszal menne az ember akkor meg nem is világítanakakkor még azt is hoznák amit nem lehetne elfér a busz aljában ugye ha busszal jön megy az ember
Ez a légnyomás is érdekes dolog ,elvileg a kabinban szabályozott ,de ugye pl le és felszállásnál lehet érezni a változást .Munkatársam pont múlt héten mondja,hogy de jó lenne már valahova a melegbe elmenni holidayre.Eközben épp vapeltem,meg is jegyezte,mennyire f@sza hogy a gépen a WC-ben lehet sutyiban vapelni ,nem úgy mint amikor még cigiztünkMondom az igen!Tehát az érzékelő nem jelez be?Sejtettem,de mi a helyzet a tankkal,nem folyt meg?Nem,kellett volna?Mondjuk ő porlasztossal nyomja,valami régebbi Nautilusnak néz ki.
Első útján még lehet izgul az ember de nem kene.Abba gondoljunk bele egy-egy átlag reptéren hány *tizezer poggyász megy at egy nap alatt.Szerintem nincs olyan csomag amibe akaratlanul is legalább egy “tiltott” áru ,stb van.Nem nyitogatnak,mert akkor lenne itt túlóra meg jegyzőkönyv írás éjjel-nappal.Latnak ok mindent és azt nyittatjak ki amit tényleg ki kell mert gazos.
Nekem a Gtx és a zenith is szárazra ürítette magát
Nem tervezek repkedni mostanában ,de a dvarw-ban nagyon bízok ilyen térenNa majd ha odajutok egyszer megírom a tapasztalatokat.
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.