Ki mit rendelt? Ki mit kevert? (2. rész)

Sziasztok!

2L alap, 18 íz, 20 x 24 óra gépi keverés és még 2 hónap érlelés.

Ezennel elkészült a jövő évi fejadagom!

14 Likes

Nincsen pitsázás…:+1::grin::wink:hasonlóra készülök a hétvégén. (Időt hol lehet nyerni? Részt vennék a sorsoláson….)

5 Likes

Szép sor .. :heart_eyes: csak egy kérdés.. minek vacakolsz a gépi keveréssel? Ha utána úgy is minimum 2 hónapot még érik ? Van ami ugye 1 évet is

6 Likes

Ez jogos :wink: bizonyos aromákat túl ellágyít a gépi kavarás, és a melengetés is.

És a több hónapja pihenők is lágyulnak picit.

5 Likes

Szia Tibi!

Értem én az elméleted, de számomra ez egy hosszú évek óta jól bevált folyamat!

Először kb. 1 hétig míg sorra nem kerül a cucc hagyom összeszokni őket majd 40 c fokon 24 órát keverem, aztán 1 hétre megy ki a hideg teraszra majd utána be a meleg szobába és ez kb 2 hónapig váltogatom míg nem beérik a finom levesem. Tudom macera, de hát vén f..sz vagyok és ráérek tökölni! :smiley:

11 Likes

Egyszer ha úgy adódik nagyon szívesen adok kostolót az ezen eljárással készűlt leveseimből és meg fogsz döbenni! Vannak 1-3 éve érlelt leveseim is amik csodás ízvilággal rendelkeznek. Ezeket hüvös sötét helyen, zárt dobozban tárolom.

10 Likes

Ok, nála erősen szempont a th, és annak ne tett jót. Jobbára csak dohánykibonatot szívok. Desszertek, gyümölcsök lehet, hogy profitálnak belőle :slightly_smiling_face:

7 Likes

Nekem ez nem okozott gondott hisz 18mg keverek amit MTL-ben szívok, és ha lecsekkolod most is többnyire dohányos és desszertes cuccaim vannak. Ahányan vagyunk annyiféleképpen keverünk, amire fel is esküszünk, de hát ilyen ez a pop szakma. :slight_smile:

11 Likes

Telefonon írsz, “bagy” még “begvagy” fázva/covid!?
:grimacing: :saluting_face:

9 Likes

Telefonon…és a Gboard úgy tűnik, hibás :roll_eyes:kihagy betűket egy hülyeséget csinál, sorry…

9 Likes

Nyugi, kilehet hámozni, hogy mit akarsz írni! :slight_smile:

8 Likes

A la tabac organic 4pod aromát ha szabad tudni honnan tudtál még beszerezni, vagy beraktáraztál? Privátba jöjjön inkább az infó! Köszi

8 Likes

Azt hittem még mindig beteg vagy.
Sick 1980S Tv GIF by absurdnoise

7 Likes

Kíváncsi leszek rá ha tényleg gőzölésre készült! Majd ha beérik pár sort irhatnál róla hogy milyen lett.

7 Likes

Az ám a komoly .. mondhatom azt gondolom , hogy rituálé… Ehhez képest én egy igazi lusta pöcs vagyok :joy: össze önt összeráz 1-2-3 hónap múlva élvezettel elgőzöl … Egyszer kíváncsiságból egy lusta Tibi módjára elrakhatnál egy Liquidet … Kíváncsi lennék mennyi valójában a különbség a rituális és a lusta megoldás íze közt :heart:

Finom Gőzöket :heart:

9 Likes

Kicsit, féligmeddig…de holnap már munka. :slightly_smiling_face:

7 Likes

Egy kerületben lakunk, így ha gondolod bármikor ütközhetünk egy gőzölésre! :slight_smile:

9 Likes

Most ,hogy írtad .. nem hogy egy kerület , hanem kb 10 percre :heart_eyes: megbeszéljük .. mindenképp sört akarom írni sort kell rá keríteni … De még @Bravo1974 el is .. Most még sürűek a napok ,de jön 1 hónap le állásom akkor mindenre is lesz időm ..

9 Likes

Szia! Ha nem titok engem érdekelne ez az eljárás! Évek ota nagyon sokat vegyészkedek kisérletezek ilyen olyan aromákkal, de ez a kávés megoldás nagyon megfogott. Ha már bejáratott ez a cucc akár privátban doblál róla egy leírást? Köszönöm! :slight_smile:

7 Likes

Ha nem titok, akár publikusan is​:slightly_smiling_face:

6 Likes