De még annak a lehetősége se merül fel mint angliai, amerikai, kínai, csomagok esetében ,hogy kitud fizetni a vámot előre . Csak ráteszi a kezét a NAVadék és felteszi a kérdést. Ki volt az a galád aki Stb stb.
Tótiában és cseheknél meg minden zárjegyes lesz. Azzokal mi a geny lesz ? EU adózott termék amúgy is minden de a hontalan atyák úgy gondolják még jár nekik .
Azt gondolom aromát nyugodt szívvel lehet rendelni bárhonnan .. nyilván saját felhasználási mennyiségben … én meg nem is kötném a 300 ml-hez . Mindenki tudja ha ránéz egy csomagra , hogy az saját felhasználásra érkezik vagy kereskedelemre ..
Igen 15 db kézigráná csak saját felhasználásra. 16 db már kereskedelmi menyiség .
Magam részéről a veszélyt abban látom, hogy az Áfa. automatikusan vált 27%-ra, amit feltehetően megkap a hazai költségvetés. A jövedéki adó esetében a zárjegyes liquid az árusító bolt székhelye szerinti mértéket tartalmazza, ami eltérhet a hazai mértéktől. Ha sokat boncolgatjuk ezt behajthatják a vásárlótól igaz nem kereskedelmi mennyiséget megrendelt termékekre, de a jövedéki adó a kevésre is jár…
Én úgy tudom,hogy a 300 ml az külföldi utazáskor magaddal vihető leves. Törvény szerint minden e-cigaretta alkatrész poasztó,tank,mod,stb… kizárolag a mutyiboltban vehető legálisan. Ugyan így a levesek alkotó részei is. A távkereskedelem tiltott. Az persze más,ha az ember illó olajat vagy autó illatosítót vesz. Bár lehet én értelmeztem rosszul az elmúlt eseményeket.
Csak a lehúzás az megy .
Sehogy nem jövünk ki jól ebből a helyzetből. Úgy lesz ahogy kitalálják (sajnos).
Pont ez, ami miatt hezitálok. Ha tiltva lenne minden távkereskedelem nem lennének on-line boltok… Az országok közötti adó különbségről tájékoztatnak elsunnyogva, hogy ki fizeti a révészt, ha valaki valamikor megkérdezné, hogy a Magyar adót ki hajlandó megfizetni…
Ez haláli . Vagy vagy vagy vagy elmennek anyukba. Az elektronika és tank stb stb legalább akkor volna a kmutyiban de nincs
.
Az elektronikus cigaretta (más néven e-cigaretta) fogalma a magyar törvényi meghatározás[1] szerint: "olyan egyszer használatos (eldobható), vagy utántöltő flakonnal utántölthető vagy patronnal működő (többször használható) elektronikus termék, amely szopókán keresztül nikotintartalmú vagy nikotinmentes pára fogyasztását teszi lehetővé, vagy annak bármely alkatrésze, beleértve a patronokat, a tartályokat és a patron vagy tartály nélküli készüléket is.
De miért nincs akkor a mutyiban miért . Mert egyszer veszi meg az ember rossz az áru kapcsolás vagy mi a tetű. Tpd Nek megfelelően tartson minden szájba vert mutyi nicotint értelmes áron és nem kell az embernek okoskodni.
Az analogban nagyobb az üzlet (szerintem). Nyilván azt erőltetnèk rá mindenkire.
Mint Mexikó, Thaiföld, Austrália.
Éljen a dohány biznisz . Jó tulzok itt azért még mindig jobb a helyzet.
Ha bele gondolunk hogy több százezer analógos vásárol mondjuk, napi egy doboz cigit, az nem kevés mani. Mi meg kb 10ml-t vennénk naponta ami egy doboz ciginek a fele ára, komoly pénz kiesès lenne.
Mi mindannyian megfizetjük ha aromát vagy ha kenyeret veszünk az áfát is.
Az más kérdés,de az már nem ránk tartozik hogy akitől veszünk akármit,az befizeti-e a NAGY KÖZÖSBE.
Magyarországon tiltott a távkereskedelem. Ezért nem szállit sok bolt hozzánk. Sajna ez van. Nincs az állambácsinak haszna,ha kintről rendeled.
Épp az imént írtam,ha befizeti is a külföldi,gondolok itt akár az Aliex-re is,de ez a nagy hazánk vezéreinek édes kevés és mint tudjuk többet szeretnének
Nem biztos, hogy nagy csak arra vannak berendezkedve és pont ez, ami rémisztő számukra.
Nekem nem, neked nem fájna . Sajnálom őket, hogy minden után is kapnak pénzt és nem elég .
Ilyenek vagyunk, na
Tudjátok amikor a saját gyerekeknek nem vehetsz ajandékot normálisan . Ugyan is 150k összegben meghaladó ajándék is adó köteles . És még ezen is csavartak bakaja meg
Az ajándékozási illeték általános mértéke az ajándék tiszta értéknek 18 százaléka.