Sziasztok! Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy kevertem longfill liquidet, de furcsa szúrós, száraz, erős mellékíze van, plusz egy kis torokhatás, nem teljesen érzem ki ráadásul az ízeket. Egy Smoktech Arcfox e cigim van 100 watton használom 0.33 Ohm-os mesh porlasztó van benne. Desszert liquidről van szó, 15 ml aroma van az alján. 70VG/30 PG-s, 3 as nikotin erősségű alapleven öntöttem fel. Mi lehet a gond? Rengeteg shortfill használata után tudom, hogy nem ilyennek kellene lennie, nem igazán szívható, egyszóval kellemetlen. Hydra Vapor a márka neve, Lernea pedig az íz neve. Köszönöm a választ előre is!
Cserélj porlasztót, állítsd be 35 wattra, és 5 wattonként emeld addig, amíg számodra megfelelő nem lesz.
100 W kurva sok a 0,3 Ohmnak. Elégetted a porlasztódat, az a szúrós kellemetlen íz az égett vatta íze, un dryhit.
Szia! Ennek a modnak az ajánlott teljesítménye amin szívni kell az 100-110 watt, mert 0.33 Ohm os az ellenállás. A Dual mesh coilnak például 0.15 de ott szintúgy. Nem inkább a keveréssel van gond, hogy 60 ml es flankonba a 15ml aromát 70VG/30 PG alaplével öntöttem fel és mondjuk PG többletes? Maga a porlasztó nincs kiégve, mert az első szívás már olyan fura volt.
A modot nem szivod. A 0,15 felé annyi, mint a 0.33 Ohm, tehát dupla annyi teljesítményre van szüksége. De nem vitatkozom, én csak a 8 éves tapasztalatommal próbáltam segíteni. Véleményemet fenntartom. Azt a porit már az első szívásnál elégetted, amikor ráengedted a 100 wattot. Amúgy minden porlasztón rajta van az ajánlott teljesítmény (Watt) tartomány.
Nem belekötésből írtam, habár én is gondolkoztam rajta hogy az első szívásnál leégett, annyira hihetetlennek tartottam, hogy magam sem hittem el.
Akkor megpróbálom így ahogy te ajánlottad, kicserélem a porlasztót és nem engedek rá 35-40 wattnál először többet rá. Még 2 kérdés. Az ízvisszaadás nem lesz túl halovány? Mert shortfill liquideknél például mondom 100 watton szívom és ha letekerem sokkal haloványabb az íze. Szóval shortfilleknél még soha nem égett le a porlasztóm, tökéletesen duruzsolt. Longfill esetében pontosan miért lehet ez? (a porlasztókon 100-110 Watt van, de ez most csak mellékes infó) De ugye a shortfill az 70VG/30PG gyárilag ott csak adok neki egy nikotin boostert.
Az ízvisszaadást sok tényező együttesen befolyásolja, kezdve a porlasztó minőségétől a mod elektronikáján, a liquid minőségén keresztül a “mit ettél korábban”-ig.
En ugyan rta-kat használok, de nekem a 0,12 ohmos mesh a Siegfriedben olyan 65 max 70 vatton volt tökéletes.
A porlasztón nincsen rajta “véletlenül” a Watt tól-ig tartomány?
Pl.:30-55 watt az ajánlott.
Volt porlasztósom,ami kb. 100-170 watt között volt használható hivatalosan.
Avidvape Ghost Inhale volt asszem.
200w …ebben már nincs is tekerés/mesh hanem maga a fémpalást izzik
1 szálról indult a huzal(1,2-es SS) majd ráforrasztottak egy másodikat szépen mellé és a vége előtt megint 1 szálra tért vissza.80 watt alatt nem is volt gőz,csak sípolt mint a mozdony.
Az mondjuk úgy nem is rossz
Na itt ugyan ez van egyébként, ha egy bizonyos wattszám alá mész, akkor se gőze, de még hangja sincs.
Most inkább hagyom ezt a témát, aztán ha lesz esetleg szabim, akkor tesztelgetek kicsit. Köszönöm
szépen a hozzászólásokat! Ha bármilyen kérdés felmerülne, remélem fordulhatok felétek bizalommal.
Mikor keverted be?
Longfilleknél azért ajánlott érni hagyni pár napot, vagy egy hetet is akár. Többnyire az érlelés meghozza az ízeket. A shortfill instant szívható, hisz már rég összekeverték.
Nem ismerem ezt a márkát, így csak általánosságban írok.
15ml 100pg aroma plusz 45ml 70vg/30pg = 52.5vg/47.5pg
Egy kicsit szerintem híg egy olyan cuccba, de a fene tudja. Akkoris inkább csak fröcsögnie kellene, nem menne az íz rovására szerintem.
Ha 100vg-vel öntenéd fel, akkor lenne 75vg/25pg, ami dl-hez inkább ideálisabb.
Ugyan az lesz a probléma mint nálam. 30pg70vg 6mg nikotinos alapot öntök a 30-40 ml (100%pg) aromához akkor 50-50 körüli értéket kapsz és híg is lesz. Nekem sorba öli a mesh porlasztót.
Tipp: sokat kell hagyni érni főleg desszertet, meg az alaplevet is.
Ezzel küzködök én is. 40/120-t kevertem be. Már fogyott belőle egy kevés és tegnap még 5 ml vg-t belecsurgattam, már jobb volt az íze/füstje.
Nem fröcsög, egyszerűen szar. Az alaplevet 1 napig, a bekevert longfill liquidet 3 hétig hagytam érni. Talán ha 50/50 es alaplével keverném be ezt a desszert ízt? Mert így porlasztó gyilkos a cucc instant.
Hát ha ugyanezen alaplé más aromával jól működik, akkor az aroma a tettes.
Az érleléssel nincs gond, kapott időt bőven.
Esetleg ha másik tankban ki tudnád próbálni, hátha.