Keverés, hol rontom el?

Sziasztok!

Szeretném megint a segítségeteket kérni. Újra belekezdtem a témába, először vettem egy A&L shortfillt 50 ml, ment bele 10ml VG alapú nikotin, ez így tökéletes volt.

Aztán vásároltam többféle aromát A&L amit bekevertem fecskendővel pontosan kimérve 50-50 PG-VG arányban 8% aroma tartalommal. Mindegyik aroma gyümölcsös, 3 nap után próbálva nagyon kaparta, irritálta a torkom. Utánaolvastam és megint pontosan kiszámolva, fecskendővel higítottam 60 VG-re.

Ez pont 2 napja történt, ma megint rápróbáltam és még mindig irritálja a torkom, minden szívás után köhögtet és az íze sincs a közelében sem a shortfill-nek. Mivel balf… módon bevásároltam mindenből ezért nem törődnék bele. 2 féle aromát (Hidden Potion Green Banana és Queen Peach) is bekevertem, mindkettőnél ugyanez a helyzet. Minden összetevő friss 1-2 hete vásároltam.

(Vettem longfillt Bombo-t és Drifter-t, de azok meg a 20% aroma miatt borzasztóan émelyítőek.)

Tldr: miért nem tudom elérni a shortfill élményt a DIY keverésemmel?

Köszi minden választ és tanácsot!

8 kedvelés

Szia.

Mennyit kevertél be egyszerre ? Mennyi ml a kész liquid ?

7 kedvelés

Szia.

Én azért 3-5 napnál tovább érlelem azt is, amire 3 nap van írva :wink: Minimum 1 hét, de inkább 2-3. Naponta többszöri összerázással. Nikotinosnál még “szellőztetni” is szoktam kicsit.

7 kedvelés

Először 70 ml és 50-50, aztán végül 100 ml lett a 60 VG-re higítva.

6 kedvelés

Mindenképp várok vele, csak kicsit elkeserít, hogy se az íze se a füstje nem is közelíti meg a shortfill-t. :frowning:

5 kedvelés

Füst nincs,csak gőz.

Azokat az aromákat én 10,de inkább 13-15% ban keverem.

Ha kapar,akkor sok a nikotin.

Mtl vagy dl ?

8 kedvelés

Jogos, gőz… :smiley:

MTL és 3 % a nikotin csak, GeekVape Wenax pod-ban.

8 kedvelés

A többi longfillel jó volt ugyan az a podfej ?

Cserélj podfejet,ha kokszos az is kaparhat és veszít az ízből

8 kedvelés

A többivel jó volt, ott csak az aroma túl sok, 3 slukk után felfordul a gyomrom.

A pod egyébként teljesen új, ezekhez bontottam ki.

7 kedvelés

A longfilleket is hígíthatod tovább ha sok az íz :wink:

8 kedvelés

Igaz, viszont az A&L ízek sokkal jobban bejönnek, ezért gondoltam, hogy még jobb lesz ha DIY keverem, de egyelőre kudarc. :smiley:

6 kedvelés

Ne csüggedj, nekem sem ment elsőre. Kisebb adagokat keverj csak be és akkor majd egyszercsak meglesz a tuti kombó, milyen arányban keverj :wink:

9 kedvelés

Szia!

A bor is mérgező, míg erjed. Majd az évek múlásával nemesedik.

Az az 1-2-3 nap, amit említesz a rákostolás elött szerintem kevés, most keveredik-érlelődik és felszabadulhatnak bennük a panaszaid okozói. Várjál legalább egy hetet szerintem.

11 kedvelés

A nikotin az só vagy szabadbázisú?

Ugyanezt és ugyanolyan arányba keverted a shortfillbe is?

Shortfill és az aroma íz megegyezik?

A vg-vel történő higítás után aromát is tettél bele még? Mert ha 70ml-ben volt 8%, akkor 100-ra higítva már csak 5.6%

Én relatív sok A&L-t kevertem és szívtam. A gyümisek pár perccel keverés után hozzák számomra amit kell. Lehet be sem érik rendesen, mielőtt elfogy a flakon tartalma :sweat_smile:

De volt olyan hogy heteket állt, semmi változást nem vettem észre.

Mondjuk A&L short vagy longfillt még nem kóstoltam, lehet meglepődnék, nem tudom.

Esetleg próbáld meg szellőztetni, nyisd ki a flakont, a cseppentőt is vedd le, és hagyd úgy órákra, 2-3 napon át.

Vagy megpróbálhatod a fecskendős vákuumos módszert egy tanknyi adaggal, volt hogy nálam hozott javulást (nem A&L esetében, azzal sosem volt gondom):

5 kedvelés

Szabadbázisú és 50-50 pg-vg. A shortfillbe nem ugyanez ment hanem egy 100% VG alapú.

Az ízek nem egyeznek csak a gyártó (bár van ugyanolyan ízem aromában is amit ki fogok próbálni).

100-re higításnál hű barátom a chatgpt-vel úgy higítottam hogy maradjon az aroma és nikotin arány is, míg a VG legyen 60, ezért kellett 100-ra felmennem 70-ről.

Egyelőre várok csak közben elfogyott a shortfill-em és frusztrál, hogy itt áll ez a sok minden és nem tudom szívni. :smiley:

Köszi a kommentet!

5 kedvelés

Csak mert a szabadbázisú nikotin torokkaparós, míg a só nem, gondoltam hátha emiatt is lehet más.

Az egyforma ízű shortfill és aroma lehet egy jó összehasonlítási alap, érdemes lehet azzal próbálni. De csak kicsiben, hogy aztán tudj vele variálni.

5 kedvelés

Keveréshez inkább ezt :wink:

4 kedvelés

Ahogy fentebb is írták a niksó megoldást hozhat a jövőre nézve.Én is elég hamar rájöttem hogy nekem nem való a szabadbázisú. Ráadásul nekem sosem ment rendesen az mtl mert kapart (még a nik só is), úgyhogy hamar áttértem a dl technikára.

4 kedvelés