Szeretném megint a segítségeteket kérni. Újra belekezdtem a témába, először vettem egy A&L shortfillt 50 ml, ment bele 10ml VG alapú nikotin, ez így tökéletes volt.
Aztán vásároltam többféle aromát A&L amit bekevertem fecskendővel pontosan kimérve 50-50 PG-VG arányban 8% aroma tartalommal. Mindegyik aroma gyümölcsös, 3 nap után próbálva nagyon kaparta, irritálta a torkom. Utánaolvastam és megint pontosan kiszámolva, fecskendővel higítottam 60 VG-re.
Ez pont 2 napja történt, ma megint rápróbáltam és még mindig irritálja a torkom, minden szívás után köhögtet és az íze sincs a közelében sem a shortfill-nek. Mivel balf… módon bevásároltam mindenből ezért nem törődnék bele. 2 féle aromát (Hidden Potion Green Banana és Queen Peach) is bekevertem, mindkettőnél ugyanez a helyzet. Minden összetevő friss 1-2 hete vásároltam.
(Vettem longfillt Bombo-t és Drifter-t, de azok meg a 20% aroma miatt borzasztóan émelyítőek.)
Tldr: miért nem tudom elérni a shortfill élményt a DIY keverésemmel?
Én azért 3-5 napnál tovább érlelem azt is, amire 3 nap van írva Minimum 1 hét, de inkább 2-3. Naponta többszöri összerázással. Nikotinosnál még “szellőztetni” is szoktam kicsit.
A bor is mérgező, míg erjed. Majd az évek múlásával nemesedik.
Az az 1-2-3 nap, amit említesz a rákostolás elött szerintem kevés, most keveredik-érlelődik és felszabadulhatnak bennük a panaszaid okozói. Várjál legalább egy hetet szerintem.
Ugyanezt és ugyanolyan arányba keverted a shortfillbe is?
Shortfill és az aroma íz megegyezik?
A vg-vel történő higítás után aromát is tettél bele még? Mert ha 70ml-ben volt 8%, akkor 100-ra higítva már csak 5.6%
Én relatív sok A&L-t kevertem és szívtam. A gyümisek pár perccel keverés után hozzák számomra amit kell. Lehet be sem érik rendesen, mielőtt elfogy a flakon tartalma
De volt olyan hogy heteket állt, semmi változást nem vettem észre.
Mondjuk A&L short vagy longfillt még nem kóstoltam, lehet meglepődnék, nem tudom.
Esetleg próbáld meg szellőztetni, nyisd ki a flakont, a cseppentőt is vedd le, és hagyd úgy órákra, 2-3 napon át.
Vagy megpróbálhatod a fecskendős vákuumos módszert egy tanknyi adaggal, volt hogy nálam hozott javulást (nem A&L esetében, azzal sosem volt gondom):
Szabadbázisú és 50-50 pg-vg. A shortfillbe nem ugyanez ment hanem egy 100% VG alapú.
Az ízek nem egyeznek csak a gyártó (bár van ugyanolyan ízem aromában is amit ki fogok próbálni).
100-re higításnál hű barátom a chatgpt-vel úgy higítottam hogy maradjon az aroma és nikotin arány is, míg a VG legyen 60, ezért kellett 100-ra felmennem 70-ről.
Egyelőre várok csak közben elfogyott a shortfill-em és frusztrál, hogy itt áll ez a sok minden és nem tudom szívni.
Ahogy fentebb is írták a niksó megoldást hozhat a jövőre nézve.Én is elég hamar rájöttem hogy nekem nem való a szabadbázisú. Ráadásul nekem sosem ment rendesen az mtl mert kapart (még a nik só is), úgyhogy hamar áttértem a dl technikára.