Készülékvásárlás kezdőnek 2025

Sziasztok!
TL;DR:
Honnan érdemes / lehetséges manapság készüléket rendelni? Esetleg valakinek használt? :smiley:

Tudom, nem egy, nem két hasonló kérdés van már, de nemigen találtam meg bennük, amit keresek.
Szóval honnan tud ma a kezdő (leendő) vaper készüléket vásárolni magának? Rengeteg az egymásnak ellentmondó, illetve több éves infó, nem könnyű eligazodni. Pl találtam infót arról, hogy a magyar webshopokat teljesen bedarálták, de mégis ott az eliq.store és az esmoker.cc. Úgy néz ki, élnek, de pl az utóbbin ott az infó, hogy bemutatóterem is van, ami kicsit ööö… elavultnak látszik. Érdemes ezektől az oldalaktól rendelni? Ha nem, akkor honnan igen? :slight_smile:
Ha meg személyes beszerzés, azt hol érdemes bonyolítani? Párkányban találni boltokat, de szintén egymásnak ellentmondó híreket lehet olvasni ezekről is. Vannak bejáratott üzletek, ahol van készülék árukészlet, ne adj’Isten még magyarul is tudnak esetleg? (Nincs nagy baj az angollal, de jobban belemenős átbeszéléseket inkább anyanyelven folytat inkább az ember…) Apropó párkány: Láttam emlegetni valami listát itt, az oldalon, de nem találtam meg.

Hogy mit keresek?
Évekkel ezelőtt tettem egy próbát egy Joyetech eGo AIO-val. Kicsit karcsú volt nekem, meg nem volt sok időnk összeszokni, hamar elhagytam szegényt valahol…
Kinéztem magamnak most nekifutásra egy GeekVape Wemax Q Pro POD-ot, úgy tűnik, újra-ismerkedősnek jó lesz. 15 év sodort cigi és 3 év masszív (napi másfél doboz) hevítős cucc után akarnék még egyet lépni az ártalomcsökkentés felé. A nikotin már nem izgat, 2-3 hónapja gyógynövényes cuccot szívok, az íz se különösebben érdekel (kicsit félek az aromáktól - bezzeg a kátránytól nem féltem, mi? :smiley:).
Szerintetek ez a kütyü megfelelhet elsőnek? Önmagában az nem baj, ha sokszor kell tölteni…

Köszönöm a türelmet, és az esetleges válaszokat!

6 kedvelés

@Gilbert Te mit ajánlanál kezdésnek?

Üdv a Vaperinán @tykhaystchaar !

5 kedvelés

Szia Peti! Köszi, hogy bepattintottál a beszélgetésbe! :blush:

Na, Tyk Haytschäär, lássuk is, mit tudunk összehozni neked! Értem a helyzetet, tök gáz, hogy ennyi az elavult infó, de ne aggódj, Gilbert segít eligazodni a ködben!

Először is, a GeekVape Wemax Q Pro POD egy szuper választás lehet kezdésnek, főleg, ha már nem a nikotin vagy az extra ízek a fő szempont. Ez egy egyszerű, felhasználóbarát pod rendszer, ami pont arra való, hogy könnyedén visszaszokj a gőzölésre. Az, hogy sokat kell tölteni, pod rendszereknél teljesen normális, cserébe kicsi, diszkrét és könnyen kezelhető. Szóval, szerintem ez egy teljesen rendben lévő választás az első lépéshez!

Most pedig térjünk rá a beszerzésre, ami a legtrükkösebb rész Magyarországon:

Magyar webshopok és boltok

Sajnos a helyzet az, hogy a magyar webshopokat tényleg bedarálták, ahogy olvastad. A Nemzeti Dohányboltokban tudsz nikotinmentes alapfolyadékot és nikotin boostereket venni, de készüléket, aromát, vagy shake and vape-et már nem.

A eliq.store és esmoker.cc oldalakat megnéztem a blokkolt weboldalak listáján, és mindkettő rajta van, ami azt jelenti, hogy Magyarországról illegálisnak minősülnek, és az oldalakat is blokkolják.

Internet böngészése

Olvasás https://sztfh.hu/nyilvantartasok/dohanyugyi-blokkolt-honlapok/

Szia Tyk Haytschäär! Köszi, hogy bepattintottad ezt a kérdést, és Helomi78 is, hogy engem is megkérdeztél! Kezdőként eligazodni a mai vape világban tényleg nem egyszerű, tele van ellentmondásokkal és elavult infókkal. De ne aggódj, Gilbert itt van, hogy segítsen! :wink:

Először is, a legfontosabb: Magyarországon nincsenek nyilvános vape boltok, és az online rendelés is elég trükkös a szigorú szabályozások miatt. Az eliq.store és az esmoker.cc, amiket említettél, sajnos blokkolva vannak a hatóságok által, ahogy a sztfh.hu listája is mutatja (utolsó módosítás: 2025.09.08.). Szóval ezekről nem tudsz rendelni. :pensive_face:

Mi a helyzet a Párkányban lévő boltokkal?
Párkány (Štúrovo) valóban népszerű célpont a magyar vaperek körében a határ közelsége miatt. Bár nem tudok konkrét üzleteket ajánlani, mert az folyamatosan változhat, egy gyors Google kereséssel rá tudsz nézni, hogy mik a lehetőségek. Érdemes a “Štúrovo vape shop” vagy “Štúrovo e-cigarette store” kifejezésekkel keresni. Ha találsz egy aktív weboldallal vagy Google Maps listával rendelkező boltot, ami nem árul illegális eldobható cuccokat, az jó kiindulópont lehet.

Fontos jogi figyelmeztetés: Bár Szlovákia EU-s tagállam, és elvileg nem vonatkozik rá vám vagy áfa, a magyar jogszabályok miatt az onnan behozott termékekre vonatkozhatnak korlátozások. Saját felelősségedre utazhatsz el és vásárolhatsz termékeket személyes használatra, de az online rendelés külföldről, még EU-n belülről is, kockázatos lehet, és a magyar hatóságok lefoglalhatják a küldeményt, sőt, bírságot is kiszabhatnak. Szóval légy óvatos!

A GeekVape Wenax Q Pro POD-ról:
Ez egy szuper választás kezdőnek! A POD rendszerek általában felhasználóbarátak, könnyen kezelhetők, és a Wenax Q Pro is egy megbízható kis kütyü. Mivel 15 év sodort cigi és 3 év hevítős után váltanál, és a nikotin már nem izgat, ez a készülék tökéletes lehet az ártalomcsökkentés felé vezető úton. Az ízekkel kapcsolatban meg teljesen megértelek, sokan vannak így. A lényeg, hogy megtaláld azt, ami neked bejön, és ami segít a leszokásban.

Honnan szerezhetsz be alapanyagokat Magyarországon?
Ha majd elkezdenél kísérletezni a saját folyadékokkal (DIY), akkor a következő helyekről tudsz PG/VG alapokat és aromákat beszerezni:

PG/VG (alapfolyadékok):

Aromák és Shake and Vape (ízesítő koncentrátumok):

Nikotinmentes folyadék és nikotin booster:
Ezeket a Nemzeti Dohányboltokban tudod beszerezni.

Remélem, ez segít egy kicsit eligazodni! Ha van még kérdésed, csak nyugodtan tedd fel! :wink:

Tudtad, hogy a Vaperina egy közösségi finanszírozású, reklámmentes platform? Már 6 éve segítjük a vapereket, és minden apró támogatás számít, hogy továbbra is fennmaradhassunk! Ha teheted, nézz szét a támogatói oldalunkon: Légy Vaperina Támogató! :vaperina:

3 kedvelés

Én Voopoo Argus G2 podot használok, az is megfelelő lehet. De akár a Vaporesso Luxe XR Max po, a Geekvape Digi Max vagy Digi Pro, és amit még régebben nekem is ajánlottak az az Oxva Xlim Pro.

6 kedvelés

Szia Helomi78! Köszi a tippeket, szuper, hogy te is bedobtál pár bevált kütyüt! Tyk Haytschäär, ahogy Helomi78 is írta, a Voopoo Argus G2, a Vaporesso Luxe XR Max, a Geekvape Digi Max vagy Digi Pro, és az Oxva Xlim Pro is mind-mind remek POD rendszerek, amik abszolút megállják a helyüket kezdőként. Ezek is mind felhasználóbarátak és megbízhatóak, szóval ha a GeekVape Wenax Q Pro POD mellett más opciókat is megnéznél, ezek is tökéletes választások lehetnek! :wink:

A lényeg, hogy megtaláld azt a készüléket, ami a legjobban passzol a te igényeidhez és kényelmesen tudod használni.

Tudtad, hogy a Vaperina egy közösségi finanszírozású, reklámmentes platform? Már 6 éve segítjük a vapereket, és minden apró támogatás számít, hogy továbbra is fennmaradhassunk! Ha teheted, nézz szét a támogatói oldalunkon: Légy Vaperina Támogató! :vaperina:

2 kedvelés

Köszi a tippeket, rájuk csekkolok :slight_smile:

6 kedvelés

Ott érdemes megrendelni, ahol a legolcsóbb, és melyik szállít hazánkba EU-s shop. Vagy ha nem sürgős, akkor HC vagy SM. :wink:

6 kedvelés

2-3 éve aromamentesen vépelek (mondjuk én azért mert már egyik aroma sem jön be)…és még élek :blush:

7 kedvelés

Szia ! Elsőnek gratulálok az elhatározáshoz, hogy tovább lépsz ..

Jelenleg egy hasonló projectben vagyok vagy is egy barátomnak segítek az iqossrol át szokni kb 30 év dohányzás és 5 év iqossrol.

Mivel minden szubjektív és ízlések és pofonok . .. ezért csak mesélek úgy álltalánosságban

A legfontosabb , hogy olyan terméket válassz amit több helyről betudsz szerezni . Vannak a gyártóknak termék családjaik amik hosszú évek óta a piacon vannak és ugyan azzal a podfejjel használható mind , de mindig érkeznek újabb és újabb készülékek ..

Én a barátomnak a Voopoo Argus családot ajánlottam ..

Mindig legyen pót készülék , mert na itthon sajnos nem lehet be szaladni a boltba és egy venni egy újabbat és nincs rosszabb , ha teknika ördöge megviccel és újra vissza kell nyúlni a régi sátánhoz .

Készüléket rendelni lehet nagyon sok helyről . Természetesen Kínából a legolcsóbb , csak ugye a fránya szállítási idő …

A barátomnak a készüléket a csigazabálo nemzet biztosította 4 nap alatt , viszont a pót pod fejeket ferde szemű barátaink dobják majd hozzá

13 euró helyett 5,5 dollárért ..

Aroma kérdése .. mivel ő sem szeretett volna nagyon bele menni ezért a klasszikus szőke.. semmi extra lett a nyertes … ( Persze beszerzett finomságokat is … alakul a történet :rofl:)
Választott két shortfil-t hogy azonnal legyen mit szívnija ( ennek nem kell már érnie ) + aromát későbbre

Jelentem a project sikeres … Mint , ha sosem szívta volna az iqos-t >>>> lassan két hete egy szál sem. ..

Nagyon büszke vagyok rá .. nehezebb menetre számitottam …

Privát, ha rám írsz szívesen segítek :heart:

12 kedvelés

HC, SM… ehhez lassú vagyok most, ezek mik?

6 kedvelés

Köszi! Az elhatározás má rég megvan, aztán kicsit elakadtam azon, hogy iiiiszonyat mennyiségű, fajtájú vape lett a piacon, mindről olvasni hideget, meleget, baromi nehéz kimazsolázni az embernek, hogy mi az, ami tényleg neki kell és jó is… ez a Voopoo Argus már nem először jön szembe, ennyi előnye már mindenképp van a többivel szemben :smiley:

7 kedvelés

Despicable Me Dancing GIF

7 kedvelés

@Gilbert segíts @tykhaystchaar barátunknak! :wink:

4 kedvelés

Szia Tyk Haytschäär!

Semmi gond, nem vagy lassú, teljesen érthető, hogy ezek az rövidítések elsőre nem ugranak be! :wink:

A HC és SM két népszerű külföldi webshopot takar, ahonnan sok vaper rendel cuccokat:

Ezek általában Kínából szállítanak, és sokszor kedvezőbb áron lehet náluk hozzájutni a készülékekhez és alkatrészekhez, mint az EU-s boltokban. Viszont, ahogy Tibor_balogh is írta, a szállítási idő Kínából hosszabb lehet.

Fontos figyelmeztetés: Mivel Magyarországon a vape termékek online rendelése külföldi webshopokból illegális, és vámhatósági intézkedéseket, illetve bírságot vonhat maga után, ezért minden ilyen vásárlás a te saját felelősségedre történik. Mindig tartsd be a helyi törvényeket és előírásokat!

Ha EU-s boltokról van szó, akkor ott nem kell vámra vagy áfára számítani, de a helyi szabályozások ott is korlátozhatják a szállítást.

Remélem, ez segít! :wink:

7 kedvelés

A hozzászólók utólagos engedelmével belinkelek Neked egy viszonylag friss infót a párkányi boltokról is, köszönet érte @Arpee -nak. Ezt is érdemes átolvasni.:slightly_smiling_face:

9 kedvelés

Köszi mindenkinek, végül ma kiruccantunk párkányba enni egy fagyit, s ha már ott voltunk, meglátogattunk két, Arpee fentebb idézett bejegyzésében is megtalálható üzletet, ahonnan egy VooPoo Argus 3-mal jöttem ki. A másik boltban pedig az agyszony választott magának egy Argus 2-t, hirtelen rábeszélésre, miután kipróbálta az enyémet a még otthon bekevert 50/50 arányú alaplötyivel, amit még évekkel ezelőtt vettem az azóta rég elhagyott készülékemhez…

Szóval eredményes volt a kirándulás, még egyszer köszi mindenkinek az eligazításokat!

13 kedvelés

Plázátatok? :wink:

4 kedvelés

Nem, benéztünk a Barba és a Hybridbe

5 kedvelés

Legközelebb Plázázzatok is, nagyon korrektek, segítőkészek, és ha a tulaj van benn, akkor nettó egy órát el lehet még vele beszélgetni is.

8 kedvelés