Első vapemet venném, segítenétek benne?

Sziasztok! Tervezem megvenni az első vapemet, de minnél többet olvastam a témában, annál jobban el vagyok veszve.

20 év cigi után 5 éve áttértem a Glo-ra. Rendes cigiből napi 1 doboz, a Glo-ból napi 1,5 doboz volt az adagom, de mióta a Veo-ban megfelezték a töltetet azóta azon kapom magam, hogy napi 2-2,5 doboz is elmegy. Az ilyen shady Poco, Elfbar, stb. cuccokban nem tudok megbízni, hiába ajánlgatják jobbról-balról.

Dr. AI szerint jobban járnék - főleg anyagilag; havi 130+ ezret elfüstölni azért nem kicsit luxi manapság - ha áttérnék a liquides e-cigire. A fogyasztási szokásaim alapján a Vaporesso Luxe Xr Max 2 vagy az XROS Pro 2-t ajánlotta. A Max 2 mellé GTX 0.8ohm porlasztót, Luxe Xr MTL tankot és 18-20mg/ml nikotintartalmú dohány vagy semleges ízű liquidet írt a bevásárlólistára.

Ha az XROS Pro 2-t venném akkor meg hozzávaló XROS 0.8ohm pótfejet és a fentebb említett liquidet.

Meg magyarázott valamit a nikotinsó (NicSalt) kapcsán, amit itthon nem is lehet kapni, de rendeljem meg az általa javasolt webshopról ami nem is létezik már. :sweat_smile:

Sok mindenre jó az AI, de nyilván annyira megbízható csk mintha a szomszéd Manci nénivel társalognék, ezért szeretném ha valaki olyan aki tényleg vágja a témát tudna egy kicsit segíteni és megerősíteni ebben.

Hol tudok ilyen cucmókat személyesen Budapesten vásárolni? Réges-régen még minden 3. trafik tartott ilyen cuccokat, de manapság már nem találkozom velük sehol. A webes rendeléstől kicsit ódzkodom, nehogy összerendeljek egymással nem kompatibilis dolgokat.

Ha mindenképp marad a web akkor honnan rendeljek ami nem scam és nem valami hamisítványt kapok utána?

A 0.8ohm GTX porlasztónál / pótfejnél nem lenne jobb 1ohm vagy 1.2ohm ellenállásút vennem?

Szeretném ha valamilyen íze is lenne a füstölésemnek - hozzászoktam már ezekhez az édes bogyósgyümölcsös Veokhoz. Azt hogy oldjam meg? Készen tudom, hogy már nem lehet kapni nikotinos ízesítettet, de valahogy mások is megoldják.

Köszi szépen a segítséget előre is! :innocent:

1 kedvelés

Szia. Teljesen átérzem a “kétségbeesésedet”. Pont egy évvel ezelőtt mentem át én is ezeken (és hasonlóan a cigi-glo-vape) vonalon.

Ami mellett végül döntöttem (mivel elég nehéz amúgy is átszokni - nem akartam még a tekergetéssel/podgyártással is bajlódni), az a Oxva Nexlim készülék volt (de a Vaporesso sem rossz - pár videóteszt megnézése után már el tudod dönteni, melyik készülék szimpatikus neked). Ugyan picivel egy drágább egy podos készülék, mint ha te csinálod a tekerést, de azon a 3-4 euro/hónapon már nem múlik a dolog. Ha akarsz, akkor majd később átállsz…

Tehát a javaslatom a készülékhez: menj át Párkányba (nem tudom, lehet-e ilyen cuccokat Pesten kapni…). Vegyél egy készüléket (plusz liquidet - de arról majd később…) Lesz hozzá két fej (általában 0,6 és 0,8 Ohmos). És akkor jön a tesztelés. Nekem a 0,6-os jött be gyümölcsös ízekre (desszertre pedig az 1,2-es - a lényeg: sose szívd egy fejjel a desszertes és gyümölcsös ízt - borzasztó lesz… :slight_smile: ). Kezdd el ECO módban annyi Wattal, ami gyárilag be van állítva. A levegőt nyisd ki 2/3-ig. Majd lassanként vidd fel a Wattot és állítgasd a levegőt (néha szörcsögni fog, vagy “köpköd” - ez jelenti azt, hogy még állítgatnod kell).

Még egy dolog a podfejről: én minden egyes fejcserénél nullázom a puffszámlálót és kábé 15-16 ezernél cserélek újra (ez nálam 20/25 nap). A cserénél fontos, hogy töltsd meg és hagyd állni pár percig, hogy megszívja magát a liquiddel.

A liquidekről: igen, kapható helyenként itthon is cucc, de egy laboros ismerősöm szerint (nyugodtan cáfoljon meg a Vaperina népe, ha hülyeséget mondok!) fel van vizezve - márpedig a víz gyilkolja a podfejet.

Amit én csinálnék/-tam: vettem pár ízesített nicsalt-ot Párkányban (10 mg-os, főként az Elfliq Blue Razz Lemonade jött be elsőre, vagy a Drifter Bar Blue Razz Lemonade Ice longfill). Lehetőleg úgy válogattam, hogy a nicsaltból legyen longfill verzió. Ha valamelyik bejött, akkor abból vettem a longfill verziót (plusz a 10 mg, 50/50 PG/VG-s alaplét) és így már egész jó áron áldozhattam a szenvedélyemnek (átlag 8-10 ezer között jövök ki havonta úgy, hogy egy elég drága spanyol márkát szívok - Bombo Supra Reserve).

Remélem, tudtam segíteni. És kitartás!!! Megéri… Ha pedig még lenne kérdésed, kérdezz (akár engem, de itt a Vaperinán nagyon segítőkész mindenki…)

4 kedvelés

Köszi a választ!

Átgondoltam és úgy gondolom, hogy az egyszerűbb kezelés miatt elsőnek a Vaporesso XROS Pro 2 vagy az XLIM Pro 3 lenne a belépő. Jókat írnak róluk, automaták, tekercselni meg komolyabban belemenni a témába ráérek később.

Szóval, ha jól értem Párkányban bemegyek egy trafikba és kb. kapok mindent? Wow. Ez egyszerűsíti a dolgot.

Ezt a kevergetős dolgot még emésztgetem hogy hogysmint de ha jól sejtem minden bizgentyűt meg tudok hozzá venni helyben. Király. :grin:

3 kedvelés

Ha esetleg szembe megy Veled egy Vaporesso Luxe XR Max, vagy Max 2, azt is nézd-tapogasd meg.
A feleségem XR Max-ot használ és teljesen jó a készülék. Van hozzá (még) állandóan terméktámogatás.(podfej,cartridge, stb)
:saluting_face: :face_in_clouds:

7 kedvelés

Köszi a választ!

Elsőre az egyszerűség a legfőbb szempont, utána az automata (nem gombra bekapcsolós) kialakítás. Ráérek még nagyobbat meg bonyolultabbat nézni, de észben tartom a Luxe Xr Max 2-t.

A bevásárlólistám (időközben felhívták a figyelmem az eliq shopra, ahol szintén mindenféle müttymütty van) a következő:

-1 db Vaporesso XROS Pro 2

-4db Vaporesso XROS Corex 3.0 3ml 0.8ohm cartridge

-1 db Drifter Cherry longfill 16ml

-1db Drifter Mad Blue longfill 16ml

-8db BestLife nikotinsó booster 50/50 10ml/20mg

-VDLV alapfolyadék 50/50 125ml

Meg tudnátok erősíteni, hogy ez így oké? Utánaolvastam, megnéztem mindent ami szembejött, de jó lenne a megerősítés. :innocent:

4 kedvelés

Puding próbája az evés! :thinking:
Kérdés, hogy melegen, vagy hidegen együk a pudingot?! :index_pointing_up:
Működhet a konfiguráció.
Sok sikert!
:saluting_face:

4 kedvelés

Azt csakis 5 fokosan, hűtőben pihentetés után :star_struck: (csinálni is kéne egy puncsosat …)

2 kedvelés

One Punch Man: Saitama's Death Punch

2 kedvelés

Ezt azoknak, akik miatt már évek óta nem lehet kapni kislányfejes karamell, banán, pisztácia és citrom ízű főzős pudingport.

Soha ne legyen nyugtuk! :enraged_face::grin:

2 kedvelés

Meg van rendelve, érkezik. Köszi srácok! :slightly_smiling_face:

5 kedvelés

Valami fejlemény az ügyben?
:wink: :saluting_face:

2 kedvelés

Megvan a cucc!

Bekevertem az első adagot, próbálgatom az eszközt. Egyelőre egy kicsit furcsa a Veo után, de úgy érzem szokható. Brutálisan intenzív az íze a Veohoz viszonyítva.

(Az eliq 8db helyett csak 4 nicsalt löttyöt küldött ki, de majd leboxoljuk valahogy…)

4 kedvelés