Hat en pont most kevergetek,meglepett az allaga.Igy frissen ugy nez ki mint egy rossz must
Nekem jon a dohany.Az a fanyar iz nekem inkabb borokara vagy fenyore emlekeztet.
Lehet hogy nekem is ki kellene próbálni az Attila által javasolt keverési arányt.
Ez a boroka, fenyő páros érdekes lehet
Én inkább keserű dió dominanciát érzek az M-type-ban,néha kifújva vattacukor is jelenkezik,több tankos tekerésnél hozza már a füstös mindent isMinimum 1 hónapot érlelem addig nem érdemes hozzá nyúkálni
Nalam annyira mindennapos,hogy reggeli kavetol egeszen az esti lazitasig csak ez vagy lpv sec megy,utana johet valami fuszeres,izesitett dohany a pihihez.
És ugye a rayon használata kötelező M-type-pal kombinálva addig jó a tekerés amig el nem kezd “fogyni” a vatta a tekercs alól
A Black Noteok között én szinte különbséget sem tudtam tenni, széna ízű volt mind Viszont a Blendfeel, Azhad, La Tabaccheria trió teszi ki a fogyasztásom 80-90%át. Magához a “cigiízhez” a már említett 1000 állhat a legközelebb, illetve az angol mixturák. De füstösségben, aromában a latakia verhetetlen. Mellette ami nagy kedvenc a kentucky, meg néha rájárok a cavendishre ha valami lágyabbra vágyom. Meg persze a gyümölcsös latakiák.
Szia @daniel!
Akkor lehet a black note-al ne is probalkozzak? Akkor csak egyet veszek
Nem tudom milyen lesz ez a latakia,de a szaga…mint egy mocskos okadek hamutalnak…es nem kepletesen mondom,ez olyan,elethubb nem is lehetne.
Köszönöm @Andras_Barton!
Most picit megnyugtattal
Igen, valahol olvastam, hogy az olaszok elég nagy “mesterei” a dohány termesztés és kivonatos aromák terén.
Köszönöm az ajanlast, erre voltam kíváncsi, hogy kb. melyik milyen típusú!
Sajnálom is, hogy nekem nem jöttek be, minőséginek mindenképpen minőségi, mondhatni, hogy szeretném szeretni, de nem lettünk barátok De szerencsére már hazánkban is szépen épül ki a NET felhozatal a shopokban, úgyhogy mindenki megtalálhatja a számításait
Ez nagyon jól hangzik András Mennyi idő után érdemes rákóstolni,4-6 hét ?Szerencsémre nem hajt a tatár ,olyan szépen beállt a készletem ,hogy vannak olyan “új” izeim ,amiket októberben kevertem és még meg sem kóstoltam
Én is így jártam a Latakiával,szaglásra bekeverésnél hú de jól lessz ez,pár napos kóstolásnál jobb volt,aztán meg érlelgetés után igencsak én a kémény szagához tudtam volna hasonlítani szval lassan kopott el,ellenben a Kentuckyt eszeveszett gyorsasággal eltünt
szerintem nyugodtan mehet korábban is, úgy látod az íz fejlődését az, érés alatt
Akkor jövő hét végén egy tekerésre betesztelem
Az American Blend tényleg rendben van
Kentucky-t pont tegnapelőtt, újravattázáskor töltöttem. Mielőtt rátekerem a tankot mindig tüzelek egyet. Most is, bele is szippantottam az orrommal és mondom de jó füstös, biztos kellett neki a sok érés. Aztán rátekertem és megtöltöttem a tankot, onnantól ugyanaz a semmilyen íz, mint régen. Egyszerűen nem értem, hiába rakom egyik tankból a másikba, ez van.
Egy kis update.A masik topicban a srac erdeklodott az m type-rol es emlitette a tabanont mint osszetevot.Keresobe beirva erdekes dolgokat talaltam rola.Ez egy aroma(szappanok,illatositok,parfumok,stb) adaleka.Az illatjegyek a par megnezett oldalon ugyanazok.Mar megvan mi az a fanyar iz!!
A makk!!!
Latom teged se hagyott beken