Sziasztok, tudom buta kérdés,de valaki már ki számolta mennyibe kerül havonta a vapelés ? Gondolom külön kategória az MTL ès a DL . Persze a plusz készülék vásárlást nem èr bele számìtani
Nekem olyan 5k havonta, építek, 4-5ml per nap.
Nekem havi lebontásban kb 15-20 k vonalon, természetesen épitek én is …változo átlagban napi 25-40 ml de volt hogy volt 60- is
Ha a normál cigit vesszük az már 1830 per nap , ahhoz képest még remek
Teljesen egyén függő. Első körben MTL vagy DL. Nikk erősségben hol tartasz. És milyen minőségi levest használsz! Ha készüléket nem is azért a huzal, vatta, mennyiség minden képp rárakódik+az adott hónapban elhasznált alapanyagok hónapokra leosztott szállítási költsége! Szóval szerintem 8-20 ezer között biztos MTL-be. Dl-ben jóval többet is el lehet pöfögni. Az alsó határt kicsit lehet lejjebb szorítani ha nagyobb tételekben rendeled az alapokat,aromákat. De ennyivel számolni kell, mindenképp! Aki kevesebbet állít vagy hazudik a saját pénztárcájára, vagy pár nélkülözhetetlen dolgot ajándékba kap!
Egy hete kezdtem, de az a baj mindent is szeretnék napi 10milli megy el kb 0.6 alapból keverve . De folyton rendelek valami hülyeséget
Na így aztán lehet a költségeket felverni az egekbe! Ez nagyon nem gazdaságos ebben a formában. Ezt optimalizálnod kellene mindenképp mert így akár nagyon húzós is lehet a havi kiadásod!
Első gondolatként ne az árra asszociálj mert az igencsak sokadik szempont. Az Egészségesebb létforma legyen az első. Tartós, megbízható készülék. Minél tisztább anyag párologtatása. Majd ezután kezdj el számolgatni!
Nem havonta vásárolok, de havi leosztásban 5-6ezer kb.
Most kezdtem tudom ez nem mentség de ez az oldal ,vagyis közösség sokat segített mit és hol vegyek. Bontogatom a szárnyaim,keresem az ìz világom . Még dohány ízt szìvok . Vásárlásaim nagy része felesleges
Összeszámoltam, 2020-tól, kb. 180k-t költöttem alapra, aromákra, húzalra, vattára, ez kb 6k havonta. Ebben benne van sok aroma lyukrafutás is. Nem azt mondom, hogy nem lehet ennek a 3x-át is elverni, csak leírtam, hogy van ilyen is.
Napi 10ml-rel számolva nagyon max havi 2000ft (5mg/ml-es aroma nélküli levest szívtam MTL-ben)
1liter alaplé + 50ml nic = kb 105 napi adag volt eddig…de mostanában félig átálltam DL-re és egy csepp aroma is belecsúszik a tankba…szóval én nem érlelem sokat és napi 12-14ml fogy. Igaz csak 3mg/ml es a leves…emiatt nincs jelentős plusz költség…de nagyvonalúan havi 3k-t mondok
A nic árán pl sok múlik
Minimalista-naturista!
Az én vásárlásaim kb 30%-a felesleges, ha azt nézem, hogy olyat vettem ami nem jött be. Modok tekintetében nehéz félrenyúlni. Ha pedig már kitapasztaltad akkor tankok terén sem lesz gáz. Alap az adott, de az aroma… Ha új ízeket próbálok abból 3ból 1 nem jön be. Ezért maradok a beválltnál.
Istvánom szerencsés ember vagy! Aki megáll napi 4-5 ml , annak ingyen van!
A Dvarw K-val még én is kijöttem napi 4ml 12mg/ml-es liquid-del
Igaz, akkor még készre kevertet vettem és jóval drágábbra jöttem ki mint most…kb 10K / hó volt
Nekem havonta kb 18-20k aroma, de mindig marad valami a következő hónapra!
Kettő havonta kb 18-20k alap!
Ja igen 10-15ml a napi fogyasztásom!
Eddig 200 k-t ölhettem bele, talán picit fölötte.
Durvítsuk 250-re a legultolsó rendelés értéket is hozzátéve.
Ebben benne van (sajnos) néhány aromában, 1-2 longfillben csalódás, meg már elcseszett 300 ml alaplé (tanulópénz).
Ebből az összegből vettem 7 modot, 10-12 tankot, 5 18650, 2 21700 akkut, rahedli vattát minimum 5 évnyit, huzalokat vegyesen 2-3 évre.
(Plusz ezen felül még van ajándékba kapott 2 mod/tank).
Van bekeverve bő 1000 ml levesem, és van még alapanyagom bő 2000 ml-hez, aromákkal egyetemben. Plusz tölcsérkészlet, fecskendők, tűk, vagy 30-40 flaska több méretben, minden levesem 18 mg és 15 mg/ml. (Ami jóval drágább mint a 3-6-9-es.)
Napi 5-8 ml-t szívok. Csak MTL.
Kis matek, és kiderült, hogy 15 hónapra elég likvidem van. A többi dolgok meg azért remélem, hogy 3 évig simán húzzák (modok, tankok).
Mindegy, ha elosztom az eltapsolt 250 k-t 15 hónappal, akkor 16.700 ft/hó.
Az előtte szívott alap szivarkám ára 20-25 k/hó volt.
Szóval.még így is jó vagyok és modra, tankra, akkura, huzalokra, vattákra nem kell költenem egy jó darabig, legalábbis muszájból.
És pár drága dohánykivonatos aroma, és drágább desszert longfill ára is benne van ezekben.
Ha nem vettem volna, csak 2-3 modot, tankot, atb., akkor megállna 12 k/hó összegben is.
Szerintem, havi szinten az aroma kerül legtöbbe. Dl-be 500ml megy el nekem havonta. Hatos nikotinba kb 5000 ft, ha alap aromát számolunk 2000 10 ml. Sajnos lehet mellélőni is az ízekkel, ami a legfájóbban érinti az embert, de akkor azért is elszívom, ki van fizetve
Én pl nem a büdzsé miatt mellőztem 2éve az ízeket, hanem mert 9év alatt ráuntam mindre…a nikotin hiányzik nem a dinnye, szőlő, szénaboglya, stb ízek. Aztán most, hogy teszteltem a sosem használt, 2 éve a mod-hoz csomagolt dl tankot kedvet kaptam egy csöppnyi ízhez is.
Megjegyzem, ha létezne fanyar, savanykás íz akkor arra nem könnyen unnék rá…mint az édeshez. Most a Kaktusz-Lime áll ehhez legközelebb.