Sziasztok! Vannak már döglött modjaim, a hasznosításukról gondolkodom. Egyes videókban láttam, hogy amikor építenek egy kazánt, nem azonnal a mod -ra, hanem valami mérőpultszerű kütyüre tekerik. A kérdésem az lenne, kinek van ilyen, miket tud a műszer, és mibe fáj a megrendelése? Én viszont már döntöttem, hogy magamnak inkább építek, mert nyugdíjazás előtt álló elektroműszerészként nem a szakmámban dolgozom, és hiányzik már egy kis bütykölgetés. Az első gondolatom az volt, hogy a rossz mod - ból csak simán kivezetem az 510-es csatlakozót egy pár vezetékre, vagy akár banándugóra, és kész. Van néhány multiméterem, építettem magamnak wheatstone-hidat is, ami ilyen kis ellenállások mérésére egy etalon ellenállás segítségével kiváló, továbbá van egy áramkorlátozóval is ellátott sok áramot tudó saját építésű tápegységem. Így aztán el tudom kerülni azokat a baleseteket, amilyen például a legutóbb ért. Hiába volt benne védelem, az rta kazánná felújított porlasztós kazán menet közben zárlatolt, ami tökretette a mod- ban a MosFet-et. Na jó, a felett a mod felett már eljárt az idő. Kinga szerint az átlagos élettartamuk 1 év körüli, ez már 3 év +pár hónapot megért úgy, hogy minden nap mindenhová ezt vittem. A kijelzője le volt lazulva, (Talán egy leejtés eredménye) szétszedéskor a gombokba beleakadt, A MosFetet nem sikerült kiforrasztani fóliatépés nélkül. Mecha modot nem csinálok belőle, mert megnéztem, a csatlakozó csavarmenetei eléggé kopottak, ha zsebre vágom, talán még a kazánt is elveszíteném róla. De egy ilyen vizsgáló kütyü készítése nem lenne rossz ötlet.
Szia! Két fajtáját ismerem (lehet, hogy van több is). Nekem egy Eleaf szerelőpadom van, ez kizárólag a tekerés ellenállását méri meg. Utoljára szólóban 6000 Ft. körül láttam a NET-en, de ennek már jóideje.
A másik amit láttam, a Coil Masternek egy szerelőpadja. Szintén mér ellenállást, de tudomásom szerint az alkalmas a huzal tisztítására (izzítására) is. https://eliq.hu/termek/coil-master-diy-v3-szerszamkeszlet/
További szép napot, kellemes gőzölést!
Szia! Nekem van egy, amit soha nem használtam (csomagban vettem anno), ha kell, írj privátban, ha hasznosítod, egy róla írt cikkért cserébe viheted. Ha érdekel, írj rám privátban.
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.