P = U × I
Ki lehet számolni,hogy fő a leves
Értelek János, csak az a gond, nem tudom az U-t sem és az I-t sem ismerem. Fogalmam sincs, hogy a Thelema Solo mit állít be áramerősségnek és mit feszültségnek, ha bypass módba teszem. Nem is tudom, hogy lehetne ezt kiolvasni belőle. Minimulti?
ja a modok azt adják ki amit az aksi bír tisztán elméletileg
Akkor ez tényleg durva lehet. Elkerülöm, már csak azért is, mert eléggé akksi gyilkosan is hangzik.
Nem az ha mondjuk 1ohm közelében vagy én használok hagyományos modokat
Egy érdekesség (nekem): A B3-ban rendszerint 1 ohm körüli fused Ni claptont használok 13 w-on. Legutóbb vettem sima Ni 80-at, ami kb. fele ellenállású hasonló tekerés mellett. Beállítva 13 W-ra. 3 naponta vatta és drót csere, mert szétégett minden koxra. De nem éreztem se több gőzt, se forróbbat.
A kolléga ezzel azt akarta mondani, P=U^2/R
Szóval cc.1Ω alatt hirtelen kezdenek eldurvulni a dolgok
Mindenesetre megnyugodtam, hogy hogy nem a KfX-be rakod a claptont. Lelkem újra békés…
A bypass jó dolog, csak tudni kell, mit csinálsz
Elektronikusan vezérelt modok ezért vannak…ua.a teljesítménynél miért is lenne más.(a vatta csere nekem 9ml elfogyasztása körül jön huzallal együtt)
Ezt még tanulnom kell.
Ez is hasonló volt. A clapton viszont többet bírt. Nem értem, mi lehet az oka. Igaz, túl nagy jelentősége nincs.
jah, vannak fura szituk…én (0.65Ohm) 2hetente vattázok újra, de legutóbb egy menettel kevesebbre tekerve (0.56Ohm) 3 naponta kéri a friss vattát pedig ugyanúgy 19watton tolom mint eddig…és ugyanúgy nálam sincs több gőz és th mint eddig Szóval csak a vattát eszi és több a koksz. Vissza is térek a megszokotthoz.
Mi a vélemény az InoWire szívószál huzalról. Magas ellenállás, gyorsan melegszik és hűl. Leírások alapján kétszer tartósabb, ezt magam is tapasztalom. Tudom drága, de fele annyi szükséges és ritkábban kell bajlódni a tekeréssel.
Én nem ismerem. Hol lehet beszerezni?
Hallottam róla, de nem próbáltam mert így is ráérnék 2hamonta építeni (csak a vattázásra írtam, hogy 3naponta kell most 2hét helyett), emellett az SS huzal ramp up ideje nekem bőven megfelel. Ja és 2heti cserével is kb 10-15évre elég adag van belőle
Francia termék nehéz a beszerzés, mert jelenleg csak a vaskosabbak (20-22) taláhatóak, több boltba van leadva készletértesítés. Nekem a 26Ga jött be. Azt tudja mint a 30-32-esek, csak nem olyan vékony megkönnyítve a tekerést és rögzítést a csavarokknál. Nagyobb felületen melegszik kímélve a vattát. Nálam 3 vattázást követően kell új coil. Elég a vezeték takarítása.
Ez gondolom az aroma hiányának köszönhető…
Elfelejtettem, hogy TC is mehet vele (115)
Igen…ez is a számos előnye között van