Jövedéki adó kérdés

Hogy miket nem tud meg az ember :flushed_face:
Mármint mikre nem keresel rá :joy::joy::joy:

9 kedvelés

Ez nekem idegen :heart:

Sigourney Weaver Alien Gif GIF

8 kedvelés

Köszönöm a kedves fogadtatást.:slightly_smiling_face:Bízom benne, hogy ennyivel lezárul a dolog. Amennyiben nem, arról fogok szólni.

8 kedvelés

Még szerencse, hogy Alin az ajánlásokat csak én látom és más nem lát rá :eyes::sweat_smile:.

9 kedvelés

A másik kedvencem a google fordítóból:
“Barkács csomag”
“Minden nap íz”

7 kedvelés

Szia! Én is benne voltam abban a körben, de már megkaptam az eredményt. Én picit többet rendeltem mint Te (úgy 3x annyit..). A lényeg, hogy nem indult eljárás és nem kaptam sem bírságot, sem semmi mást. Az biztos, hogy többet nem fogok rendelni, mert pokol volt a várakozás számomra.. Viszont porlasztóval nagyon rosszul állok és még azt sem merek, pedig talán elméletben az nem problémás…

8 kedvelés

Hosszan nem részletezném az esetet de a lényeg, hogy célzott volt a webshop elleni eljárás. Te mint ártatlan vásárló belecsöppentél ebbe a helyzetbe. Feltételezem ezért se kaptál bírságot mert a cél nem az volt, hogy a felhasználókat rettentsék el hanem a Magyarországi állampolgárokat akik külföldi cégen keresztül hazánkba szállítottak jövedéki adó köteles termékeket.

Természetesen a döntés a tied rendelsz-e máshonnan. Csak jó ha tudsz róla, hogy ez egy célzott eset volt.

11 kedvelés

Szia, köszi, hogy Te is megosztottad az eseted, így már nem érzem magam annyira egyedül.
Az esetből kifolyólag úgy döntöttem, hogy egy problémával kevesebb, ha váltok építős kazánra, így a porlasztókkal sem lesz már többé gondom. Meggondolandó. De ha úgy döntesz, hogy maradsz a porlasztós felhasználásnál, szerintem azt azért itthon is lehet találni.

8 kedvelés

Örülök, hogy ha sikerült kicsit megnyugtatnom Téged :slight_smile: Építősre én is váltanék, de nem igazán tudom honnan tudnék beszerezni készüléket. Trafikokban ahol megkérdeztem nincs és nem is lehet rendelni. Porlasztót meg, ami nekem kell Geekvape Z típus, szintén nem lehet itthon kapni. Rendelni viszont már tényleg semmit nem merek, ha célzott volt ha nem, bár tényleg jó lenne valami hivatalos álláspont arról, hogy mit lehet és mit nem :confused:

4 kedvelés

Ha nem akarsz rendelni, javaslom a Vaperina bazárt, vagy úgy láttam, néha a tagok is feltesznek eladásra ezt-azt, illetve én régebben mindig dohányboltban vettem a porlasztókat. Nem tudom, árulnak-e még valahol azt, ami Neked kell, de központi elhelyezkedésű üzletekben rá lehet kérdezni. Illetve javaslatok kapcsán átadnám ezt a kérdéskört a nálam tájékozottabbaknak.

6 kedvelés

Van hivatalos álláspont a hazai törvényhozásban. Minden tiltott.

Légy bátor! :100:

9 kedvelés

Tankot,modot,porlasztót,huzalt,vattát, és mindent is tudsz rendelni kínából. Annyi a problem,hogy 1 hónap az uzazás és a relatív drága posta. Tehát 5 db porlasztót nem éri meg rendelni. Viszont,ha rendelsz egy építős kazánt,hozzá huzalt,vattát meg porlasztókat a jelenlegi tankhoz akkor már megérős. Használod a porlasztósat és közben gyakorolod az építést. :smirking_face:

10 kedvelés

Szia.
Nem derült ki melyik országrészben laksz.
Budapest Nyírpalota u. 52.ott is rákérdezhetsz,vagy mellette a d.boltban.

6 kedvelés